Admin belépési probléma (login error)

Üdv Mindenkinek!



Belépéssel akadtak gondjaim az admin felületen. Nem a felhasználónév vagy a jelszó nem megfelelő és emiatt nem sikerül belépnem az adminba.



Közvetkező a jelenség:



Normál esetben valami.hu/wp-admin oldalon lépünk be, de nálam ez valami.hu/belepes. Ez a beállítás rendben működött hetekig. Viszont ma miközben építettem az oldalt egyszer csak a mentések után fehér oldalak jelentek meg, Kiléptem az adminból, hátha megoldódik a frissítési probléma és újraindítottam a gépet, de utána már nem tudtam belépni az admin felületen keresztül. FTP-n át simán megy, sőt a telefonomon napok óta be vagyok jelentkezve és ott tudok módosítani az oldalon, de ott is időnkénty fehér oldalak jelennek meg. Nem merek kilépni a telefonom esetében, hátha még szükség lesz rá.



Viszont, semmilyen számítógépről nem tudok belépni az admin felületre, akkor sem, ha másik gépet és másik netet (másik IP-t) használok egyszerre. Ráadásul, az admin form felett, ami egy fehér négyzet (benne a felhasználónév + jelszó cellákkal) megjelent egy ugyanolyan széles, de alacsonyabb téglalap, aminek a bal oldalán egy piros csík látható, mintegy jelezve, hogy valami nem ok. Alap esetben ez a téglalap nincs ott. A tárhelyemen több wp oldal is van, de csak erre az oldalra nem tudok belépni.



Mi lehet a probléma?



Segítsen valaki!



Két kép fájlt csatoltam!

Az, hogy /belepes, az vagy egy bővítmény vagy a tárhelyszolgáltatód műve.



Van biztonsági bővítmény telepíte? -> FTP-n töröld

Nincs ilyen bővítmény? -> Jelezd a szolgáltatódnál





Az, hogy a hibaüzenet nincs kijelezve, tipikus védelmi megoldás.

Szia!



Megoldódott?



Ott egy plugin lehet, ami módosította a belépési URL-t. (Sok ilyen van, általában a .htaccess-be írják be a módosított belépési URL-t.)



Csináld azt, hogy minden plugint FTP-ről “kilősz” (átnevezed a meglévő plugins-könyvtárat és készítesz egyet üres tartalommal)



Ez szerintem meg fogja oldani. Utána meg visszaállíthatod a bővítményeket egyesével, akkor ki fog derülni, melyik okozta. De ha leírod, milyen pluginjaid vannak, vagy készítesz egy képernyő mentést a plugins mappa tartalmáról is kiteszed ide, akkor onnan tippelni is lehet, melyik az. (Pl akismet tuti nem, vagy a cf7 sem…)



A fenti akkor nem működik, ha más a probléma! (Tört vagy rosszul működő sablon, vagy esetleg feltörték az oldalt és módosították a fájlokat.)



Az egészről persze készíts egy mentést (fájl+adatbázis), az sosem árt. (Még egyes cache pluginok is bekavarhatnak! De ugyan ez igaz több “biztonságot” növelő pluginra is, pl https://wordpress.org/plugins/wordfence/ ezzel is “rossz” beállítás mellett ki lehet akasztani egy oldalt, ezért kellene kilőni )

…és Syska leírta rövidebben a lényeget (megelőzött) :slight_smile:

syska wrote:
Az, hogy /belepes, az vagy egy bővítmény vagy a tárhelyszolgáltatód műve.

Van biztonsági bővítmény telepíte? -> FTP-n töröld
Nincs ilyen bővítmény? -> Jelezd a szolgáltatódnál


Az, hogy a hibaüzenet nincs kijelezve, tipikus védelmi megoldás.

Bővítményben hoztam létre, mert a bővítmény azt javasolta, hogy változtassam meg valami egyedire. Nem lett nagyon kitalálhatatlan az igaz, de ez csak egy próba beállítás volt. Nagyon köszönöm a válaszod!
Lőrincz András wrote:
Szia!

Megoldódott?

Az az igazság, hogy máshogyan oldottam meg. Visszaállítottam egy korábbi állapotot backup fájlból, amikor még nem voltak nem megfelelően beállított védelmi bővítmények, meg semmilyen. Nagyon köszönöm a válaszod!