Adatok importálása wordpressbe

Az lenne a kérdésem, hogy a wordpress adatbázis hol tárolja azokat az adatokat amiket én szeretnék feltölteni az oldalra egy szinkronizáció során. Van körülbelül 4-500 termék amit szeretnék feltölteni rá a webáruházamba, de egyesével ez lehetetlen küldetés.

Egy eddigi rendszerből lennének kiszedve az adatok és ezeket szeretnénk felvinni az új wordpress honlapjukra.Kérem aki tud segítsen nekem e téren ilyet még nem csináltam és nem tudom, hogy pontosan hogyan is működik ez az egész.

Cikkszám, terméknév, termékkód, nettó ár, raktárkészleten lévő mennyiség.Ezeket az adatokat szeretnénk importálni az új honlapra.

Milyen rendszerből?

Milyen WP-s webshop kiegészítőbe?Néztél esetleg szinkronizáló plugint?

Szia nem néztem, mert nem tudom, hogy mégis hogy keressek rá.

A webshop az wp-ecommerce.Milyen rendszerből ez pontosan mit takar?

Üdv,Ugye a WordPress Egy Blogrendszerből kinőtt tartalomkezelő rendszer. Ezt röviden CMS-nek nevezzük. A Rendszer alatt azt értette Syska hogy mely cms-ről szeretnél áttérni WordPress-re. A Tartalmat phpMyAdmin-ban a posts táblában tárolja a WordPress.Google kulcsszó: wordpress import vagy wordpress csv import.

Eddig egy php oldal volt fennt.Megvan a phpMyAdmin-ba a wp_posts tábla. Szóval ha megvan a szerverről azok az adatok amiket szeretnék feltölteni az új honlapra akkor ezen keresztül tudom azokat beimportálni?

Ez nem lesz ilyen egyszeru, azt kell megnezni, hogy a wp-ecommerce hogyan menti el azokat az adatokat amiket te szeretnel atvinni. Ezt megnezheted ugy hogy felraksz 5-6 termeket csinalsz egy adatbazis mentest es megprobalod a regi adatbazisbol ennek megfelelo formava rendezni a sorokat. Bonyolitja a helyzetet ha vannak kulon kategoriak vagy annak alkategoriai.

Igen van 6 fő kategória és 80-100 alkategória…

Arra az adatra lennék kíváncsi, hogy honnan olvassa be az árakat pl.?

fentebb irtam a megoldast, hogy tudod magad is megnezni. Gyorsabb mint varni valakire akinek eppen ez a plugin van felrakva es eppeb benez ide…

Nero!A termékek fenntvannak, de hogy tudom az adatbázisomat lementeni? Találtam egy plugint, de nem hinném, hogy az erre jó lenne nekeme.

Adatbázist lementeni a phpmyadmin-ból tudsz legegyszerűbben és biztosabban.

@syska: a-a mysqldump a 'legbiztosabb' :slight_smile: egyszerűség is kinek-hogy :wink:

@syska: altalaban en is ebben csinalom, nekem is ez a legkezenfekvobb, mert itt ha kell lehet valtoztatni barmit

@hgrg: talan egy mezei usernek a wp ala felrakott plugin a legbiztosabb :slight_smile: ott nem kell allitani semmit altalaban

“ott nem kell allitani semmit altalaban” igen majd jön a következő kérdés, hogy hogyan importálja be. :smiley:

Plusz akkor találkozik a hibás karakterkódolással amikor a dump-ot vissza akarja tölteni -> remek a régi hoston már nincs meg. Na akkor karakter-cserebere > oh köszi :slight_smile:

@Nero: A legbiztonságosabb nem ugyan az, mint a legegyszerűbb. :rolleyes:

a program megvan amivel beimportáljuk az adatokat, csak ehhez azt kell tudni, hogy melyik adatot hova importáljuk, hogy jó helyre kerüljenek.

fogod az adatbázist ahogy van és kiexportálod

majd beimportálod ahova kell.

Sziasztok,Egy wordpress oldalt szeretnék átköltöztetni egy másik domainra.

Bejön az oldal, de a linkek rossz helyre mutatnak.

Mit kell még módosítanom a fájlokban és/vagy az adatbázisban?

(az adatbázis nevét és hasonló dolgokat már átírtam)Előre is köszi!

Admin / Beállítások / Általános

Van ott 2 mező, benne 2 domain-el. Írd át mindkettőt az újra.