Adatbázisba írás wp pluginnal

Hello,

Tudom nagyon láma akérdésem, de nem tudok rájönni hogy mit ronthattam el. Van egy adattáblám (wp_verseny_kateg), amibe egy plugin segítségével szeretnék adatokat írni. Egy mező fontos jelenleg, a kat_nev. Egy űrlap segítségével bekérem a felhasználótól az adatokat, de az adat beleírásakor hibát kapok:Quote:

Fatal error: Call to a member function insert() on a non-object in verseny.php on line 34
A 34 sor pedig a következő:


$wpdb->insert( 'wp_verseny_kateg', array( 'kat_name' => $_POST[kategnev]));

Valakinek valami ötlet?$wpdb->insert( 'wp_verseny_kateg', array( 'kat_name' => $_POST[kategnev]));


Valakinek valami ötlet?

[font=helvetica, arial, sans-serif:31ju9jy6]$_POST[kategnev] még véletlenül sem az űrlapon elküldött[/font:31ju9jy6][font=helvetica, arial, sans-serif:31ju9jy6]kategnev[/font:31ju9jy6][font=helvetica, arial, sans-serif:31ju9jy6]névre hallgató form elem értéke ugye?![/font:31ju9jy6]

[font=helvetica, arial, sans-serif:31ju9jy6]Különben egy remek sql injection lehetőséget publikáltál :)[/font:31ju9jy6]

Valami nem jó az array részben, szerintem. Nem így lenne? $_POST['kategnev'] , tehát ' ' -jelekkel.(nyomd ki a képernyőre a $_POST… tartalmát, tényleg van-e értéke neki, és ha van, akkor az -e amit vársz)És igen, ilyen utasítást csak erős szűrés után szabad használni. (lehet, hogy van…ezt már neked kell tudnod)

Köszönöm a válaszokat, az sql injection jogos. A hiba meg csak annyi volt, hogy nem deklaráltam globálisan a függvényben a wpdb objektumot.