Adatbázis tisztító bővítmény

Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy tudtok-e adatbázis takarító bővítményről?

Ez alatt azt értem,hogy volt fennn nálunk már pár bővítmény és hiába töröltük ugye a plugint,a beállításai benne maradtak az adatbázisba,és csak fölöslegesen van benne.

Létezik valami clean bővítmény? Valami karbantartó,ami a nem használandó adatokat törli?

Tehát más plugin beállításai, ami már nem aktív, stb?:slight_smile:

Hálás lennék:)

Kedves Doky!Most legszívesebben sikítanék:


  1. A kérdésednek adtál egy semmitmondó címet: “Tudtok ilyen bővítményt?” - amint látod, a kérdés tartalmának megfelelően átírtam…


  2. A kérdést nem a Bővítmény kereső rovatba helyezted el - áthelyeztem…


  3. Nem méltóztattál használni egy keresőt sem? (http://www.google.hu/search?q=wp+db+manager&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a ) kb. az első bővítmény…

Köszönöm :slight_smile: Közben ráakadtam egy WP-Cleanfix nevű bővítményre:)

Fogalmazzunk úgy nem kicsit javult az oldalam gyorsasága :slight_smile: Csupán 3345 hibával :smiley:

akkor mondjuk ezt 1 meg is köszönhetnéd Győzőnek 2 a továbbiakban légy oly kedves kövesd a fenti célzások által kijelölt megoldási útvonalat…

Megköszönni inkább saját magának kellene, hisz ő is rájött arra, amit mindig mondunk: Használjuk a keresőket, csak azután kérdezzünk!

Doky, Győző!Igen hasznos ez a Topic. Érdemes itt keresgélni mert néha ráakadunk néhány nagyon hasznos pluginra. Mind a kettőt felhasználtam adatbázis tisztításra és optimalizálásra (természetesen backup után). Nagyon szép eredményt értem el. Sok hibát kijavított. Remélem hogy az adatbázis lekérdezések felgyorsulnak

Akkor így 1 év után, köszönöm bocsi :smiley:

Szervusztok!

Remélem nem írok rossz helyre!

Az a problémám, hogy nagyon lassan tölt be az oldalam, hamar elfogy a fizikai memóriám. Multisite rendszert használok. Eddig ment, mint a “vaj”, de mióta nyitottam egy új aloldalt, azóta valami nagyon összeakadt, és csiga lassú mind két oldalam.

Már mindenen túl vagyok. A tárhelyemet ellenőriztettem, ott minden rendben. Az összes plugint, amikre nem volt szükség töröltem, használtam többféle tisztítót, beszéltem programozókkal, cseréltem sablonokat, töröltem, majd visszatöltöttem a tartalmakat, de a hiba továbbra is:

  • public_html/xxxx/<wbr />error_log (a "wp_14_datalist" táblában van valamilyen hiba, aminek hatására történik a lassulás.
Ennyit sikerült kiderítenünk, és a vége az lett (mivel senki sem tudott segíteni), hogy azt tanácsolták, forduljak hozzátok segítségért.

Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!

Üdv, Gábor

Melyik bővítmény hozta létre azt a táblát? Nem tűnik gyári wp táblának.

Nem gyári, megfertőzték.

@fgabi, ha rákeresel a wp_datalist kifejezésre, akkor látni fogod, milyen kódot keress a sablonodban. Úgy néz ki, takarítanod kell - és nem csak egy “adatbázis tisztítóval”.

Itt elég sokat megtudsz róla:

https://wordpress.org/support/topic/code-added-to-functions-file/?view=all

Kedves, @Rottenbacher Tamás, @seonyar2008!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!

Sajnos én nem értek már ilyen mélyen az adatbázishoz, ezért továbbítottam őket a nálam okosabbnak. Amint történik valami, jelzem felétek.

Még egyszer, nagyon szépen köszönöm!

Gábor

Szervusztok!

Nem tűntem el, csak még mindig küzdünk vele. De már rajta van egy szakember, így remélhetőleg hamarosan betudok majd számolni az eredményekről.

Üdv, Gábor