Hali,
Most jöttem át egy külföldi szolgáltatótól (zendurl) az extrára, de az adatbázist nem tudtam áthozni, mert tele volt “sql syntax szabvány” hibákkal (nem tudom, mik ezek), aztán néztem, hogy az ékezetes betűk (sem) jöttek le rendesen, és ez lehetett a gond… Na nem baj, majd az extrán, így gondoltam… De az extra is hasonlót “művelt”, amikor az exportra mentem, és lementettem az sql file-t:
+â+ôdv+âTÂz+âTÂllek! Ez az els+é bejegyz+âTêsed. M+âT-dos+âTºthatod vagy t+âTÂr+âTÂlheted, azt+âTín kezdhetsz blogolni!
Tehát az lenne a kérdésem, hogy lehetne rendesen kivinnem az adatokat úgy, hogy azokat később is lehessen használni.
Üdv.
az sql karakterkodolas egybevetesekkel van problema
az extrarol valo elkoltozes soran en is kuzkodtem ezzel a problemaval
en a legegyszerubb megoldast valasztottam, mivel nem volt kedvem kikombinalni, hogy most melyik egybevetes lesz jo
igy a szovegfajlba kiexportalt adatokban szepen atirtam a hibas karaktereket altalanos megjelenesuve
http://www.designerstoolbox.com/online/chars_acc.php oldalon levo tablazatbol a name code -ot hasznaltam fel
innen mar csak egy egyszeru szovegszerkeszto es a csere (search & replace) opcio kell hozza
kb 10 perc alatt megoldhato, nem nagy dolog
sok sikert (=