adatbázis ékezet

Feltelepítettem LOCALHOST-ra a rendszert, minden ok, de az adatbázisomban, és az onnan jövő adatokban az ékezetek nem stimmelnek ?? pl.: Hell?? Vil??g!

(itt látom utf-8 van, az adatbázis default latin-2, átállítani nem akarom, mert mások is laknak benne.)

Hogyan javíthatom, vagy cselezhetem ki?

Előre is köszi: VP.

állítsd át a db mentésed karakterkészletét…és félő, hogy a wp beállításait is dögönyözni kell

Sziasztok

Vagy keresd meg a wp-includes/wp-db.php fájlt és tedd az alábbit:

//Keresd meg ezt a részt

<?php

die();

}

}

if ( ! isset($wpdb) )

$wpdb = new wpdb(DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME, DB_HOST);

$wpdb->query(‘set names latin2’); //szúrd be ezt a sort

?>

És a problémád nagy valószínűséggel meg van oldva.

Ha mindezt a telepítés előtt teszed meg, akkor az alapértelmezetten betöltött adatokban sem jelennek meg a ?? karakterek az ékezetek helyett. Ellenkező esetben utólag kell őket javítgatnod az adatbázisban.

Remélem működni fog. :slight_smile:

Attila

Attila isten vagy!

Nekem is az egész beomlott de ezzel a módszerrel kijavítódott.

Csak a kategóriákat kellett újraírni, a cikkeket nem.

VERY BIG THX

Üdv.P.

Sziasztok!

Az én drága anyósom is elkezdett írogatni! :smiley:

Ezzel is gyártva nekem a plusz feladatokat! :frowning:

Az lenne a problémám,hogy már minden lehetséges dolgot kipróbáltam ami itt a fórumba le van írva és megy is rendessen de a hozzászólásoknál a hosszú ékezetet kicsit betegek!Máshol minden ok!

Please segítsetek mert kinyír a mama! :smiley:

Ja és a cím

http://litkei.hu/aniko

Ez nagyon érdekes hiba egyébként, hiszen a fele rossz, a fele jó. Megnézem ezt a sablont.

Nem találok semmi hibát és ötletem se sok van.

Használsz valamilyen komment kezelő plugint? Hogyan néz ki ez a mySQL-ben: “na ?ppen ez?rt tal?ltam ki egyet smile.gif)))))))” ?

Próbálj egy másik sablonnal is beküldeni hozzászólást kérlek, teszteljük le!

Rendben megnézem másik sablonnal is!És megírom mi lett az eredmény!

Na szóval kipróbáltam másik sablonokkal is!De ugyan ez a helyzet! :frowning:

És csak akkor gázos ha nézem a hozzászólásokat mert amikor írom vagy szerkesztem akkor teljessen jól jelenik meg minden!

Totál kifogytam az ötletekből!

Hali!

Csak egy tipp: a sablonodnak ezt a file-ját nem módosítottad véletlenül mostanában?(ansi/utf8 karakterkódolás) mert nekem is csinált ilyet, hiszen csak egy fileban volt rossz a karakterkódolás: ami az adott rész megjelenítéséért felelt:)

(a “rossz” karakterkódolás alatt az átállításnál keletkező első három csak hexa editorban észrevehető karaktert értem) Próba szelence :slight_smile:

Mindent át állítottam utf8-ra már és semmi változás!

a file karakódolásának átállításakor keletkezik egy kis hiba, bővebben itt erre akartam utalni:)

Nos mivel én nagyom nem értek hozzá nem igazán tudok hozzászólni!De neem ránézésre semmi gond nem látszik!

Sziasztok

Nekem ez azt hiszem egyszerűbben ment, bár telepítésnél próbáltam:

config.php ->

define(‘DB_CHARSET’, ‘latin2’);

define(‘DB_COLLATE’, ‘latin2_hungarian_ci’);

A charset ugye alapból UTF-8 volt és azzal már szívtam régebben is.

Most az ékezetek jól működnek.

Viszont kérdés, valahol a WP admin részében volt egy beállítás a WP egészére? talán… Az UTF-8 és ha azt átírom (latin2_hungarian_ci) borulnak az ékezetek… ez mi lehet?

megtaláltam:

Beállítások -> olvasás részben

Oldalak és hírcsatornák kódolása

előre is köszönöm

Ricardo79 wrote:

Sziasztok

... Az UTF-8 és ha azt átírom (latin2_hungarian_ci) borulnak az ékezetek... ez mi lehet?

Az lehet, hogy keversz/kavarsz különböző dolgokat. A "charset" és a "collation" az 2 [két] különböző dolog, és olyan charset (character encoding), amilyent te akartál haszálni - latin2_hungarian_ci - nincsen!

Rég láttalak Moshu! Üdv újra itt.

Van egyébként latin2_hungarian_ci is, de én azt javaslom Ricardo, hogy használj UTF-8-at. Nem hiszem, hogy problémád lenne WordPress-el, ha UTF-8at használsz.

Sajnálom, hogy rögtön ellentmondással kell kezdenem az “újramegjelenésem”… de character encoding, más szóval charset v. karakterkódolások vonatkozásban nincsen latin2_hungarian_ci.

Bővebben: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Character_sets és

http://en.wikipedia.org/wiki/Character_encoding

Az a “latin2_hungarian_ci” - nem erre vonatkozik, hanem az adatbázis “collation” nevű jellemzőjére:

http://www.collation-charts.org/

Ez itt meg egy érdekes (ámbár majdnem 2 éves cikk) arról, hogy miért nem működik jól a collation (egybevetés? - állítólag ez a neve magyarul…)

http://weblabor.hu/blog/20070104/mysqlhucollation

És mivel Ricardo ezt írta:

Quote:

Viszont kérdés, valahol a WP admin részében volt egy beállítás a WP egészére? talán... Az UTF-8 és ha azt átírom (latin2_hungarian_ci) borulnak az ékezetek... ez mi lehet?

megtaláltam:

Beállítások -> olvasás részben

Oldalak és hírcsatornák kódolása

a WP adminban csak és kizárólag a karakterkódolást lehet beállítani, tehát ha oda írta azt, hogy "latin2_hungarian_ci" - akkor az tévedés.

A többi stimmel. UTF-8 a király!

Ne sajnáld :slight_smile: Erre/ezért van a fórum.