Acronym-ek fogságában

Üdv,

Sok blogon láttam, hogy ha bizonyos mozaikszavak fölé visszük az egeret, akkor megjelenik azok magyarázata. Ezt ugyebár az acronym-taggel érhetjük el. De…

Van olyan oldal, ahol ha kommentben írjuk le a szót, akkor automatikusan hozzárendeli a szó acronym-ját. Például, ha beírom, hogy CSS, akkor az egeret fölévíve ezt látom: Cascading Style Sheet.

Code:

CSS

Érdekelne, hogy létezik-e WordPress alá ilyen plugin...

google --> “acronym wordpress plugin”

http://ketsugi.com/software/wordpress/acronyms-plugin/

http://wiki.wordpress.org/Acronym%20Plugin

:smiley:

Kösz!

Az elsőt nézegettem, csak kíváncsi voltam, hogy van-e olyan, aki használja és véleményezni is tudja. :slight_smile:

nekem egyik sem tetszik. egy olyannak örülnék, aminek van admin felülete, ahova én írhatnám be, hogy mely szavakra/rövidítésekre mit írjon ki leírásnak, ha felé úszik az egér… ilyen sajnos /még/ nem találtam.

A ketsugi.com-os verzió épp ilyen.

Belépsz az adminba -> Intéző -> Acronym. Ezután beírod a rövidítést és a teljes szöveget. Ha az a rövidítés már létezik, akkor kicseréli arra. Pl. ott a WTF. Ha beírom, hogy “WTF” - “Namiagörcsvan?”, akkor onnantól ez fog megjelenni.

bakkerfreddi, dejóhogyszólsz! pedig tegnap fel is tettem, belepislantottam a kódjába és nyugtáztam, hogy fix a listája, mert a beállítások között nem találtam menüjét. perszehogynem, mert az intézőbe pakolta.

szóval köszönet, működik, és pont olyan amilyen kell! :smiley:

minimális plusz kellett hozzá a CSS-be, mert alapból az IE nem nagyon pöttyözte alá:

acronym {

border-bottom: 1px dotted red;

}

Szívesen! Én köszönöm, hogy megmutattad :slight_smile:

Elég sok ilyen kis vacak rakja be magát az intézőbe… én is tök véletlenül néztem be oda, erre tessék :slight_smile:

CSS-ben meg ezt használom, szóval nálam nem volt efféle gond:

acronym {

cursor: help;

border-bottom: 1px dotted #988675;

}

acronym:hover {

border-bottom: 1px dotted #c7b299;

}

én még javában a wp honlap(om) fejlesztésével szöszölök, úgyhogy még nem volt acronymes rész a css-ben! mostmár van! :smiley:

Helyes-helyes :smiley:

hmmm.

Az IMM-Glossary_plugin is ilyesmi.

A korábbi verzió nem tudta ezt. Csak sima szótár volt. Kicsit meghackeltem, hogy tudja a felbukkanó szöveget is :slight_smile:

Most megnéztem a honlapjukat, erre már ők is beépítették ezt a funkciót. Eh!

A szólistát és definiciót nagyon egyszerű módosítani a wiki.wordpress.org -os pluginben is, Igaz a php kódban kell módosítani, de nem bonyolult.