A WP alapvető logikája

Sziasztok! Grafikus vagyok, csináltam már weboldalt, de a WP alapvető logikáját annyira nem tudom értemezni, hogy hetek óta csak próbálkozok eredménytelenül. Ilyen még sosem történt velem. Pl. a Serif nevű programmal elsőre, 5 napon belül összeraktam a feleségem weboldalát. Ez meg egy olyan program, mintha egy 1000 fiókos szekrény egyforma fiókjait kellene kihúzogatni és megtalálni a megfelelő helyet. Valószínűleg nincs logika az egész mögött, főleg nem grafikusi. Keresek egy olyan hozzáértőt, aki tud segíteni a tájékozódásban.

Spacius sablont használok és a címoldalon szeretnék videókat, belső oldalra mutató linkkel rendelkező widgetteket megjeleníteni 3 oszlopban, képpel szöveggel. Rich textes widgettek képkezelése érthetetlen vagy nincs, pictures box-hoz nem találok szöveggel ellátható verziót. Végig próbáltam vagy 100-at, de mindegyik hibádzik valahol. Amikor már majdnem megtaláltam a megfelelőt, a 3 oszlop bomlott fel… Na itt lett tele a csukám 1 hét után.

Ha most ismerkedsz a WP-vel, akkor a gyári sablonokat elemezd és próbáld átalakítgatni, tanulásként.

Egyes sablonok valóban nagyon bonyolultak, de a többség nem az. :slight_smile:

Vannak olyan sablonok, melyek alapból tudják a felsorolt dolgokat, ilyen pl a divii az elegantthemes-től, de biztos van ingyenes sablon is, én azt használom. Nagyon jól állítgatható, bár bonyolult és fizetős. (Előtte az UU-2014-et és a Customizr-t használtam

syska wrote:
Ha most ismerkedsz a WP-vel, akkor a gyári sablonokat elemezd és próbáld átalakítgatni, tanulásként.
Egyes sablonok valóban nagyon bonyolultak, de a többség nem az. :)
Köszönöm a választ! Írj légy szíves konkrét példát, mert így nem igazán tudom használni a tanácsodat. Pont ez a bajom a WP-vel, hogy minden nagy általánosságban marad, nagyon jónak tűnnek viszont a konkrétumok meg pofára ejtenek.
kerdez wrote:
Vannak olyan sablonok, melyek alapból tudják a felsorolt dolgokat, ilyen pl a divii az elegantthemes-től, de biztos van ingyenes sablon is, én azt használom. Nagyon jól állítgatható, bár bonyolult és fizetős. (Előtte az UU-2014-et és a Customizr-t használtam
Köszönöm! "Biztos vannak". Konkrétumot plíz! Ha végig kell próbálgatnom az összes sablont, akkor 100 év mire elkészül a website.

menj a themeforest.net oldalra, a wordpress sablonok oldalára: http://themeforest.net/category/wordpresskeresgélj a kategóriák, vagy a címszavak alapján - mindkettőre van lehetőség -, és azokon belül a közzétételük alapján állítsd sorba, hogy melyik (responsiv) sablonok tetszenek.Így lényegesen le tudod szűkíteni a kört, hogy milyent szeretnél.

Ha magad szeretnéd a sablonod csinálni: Nézz írásokat, hogyan kell és a logikáját megismered a sablonnak. https://www.siteground.com/tutorials/wordpress/wordpress_create_theme.htm

Gyári sablon Twentythirteen, Twentyeleven, Twentytwelve (a Twentyfive is gyári, de az bonyolultabb)

Tudom ízlések és pofonok.http://www.elegantthemes.com/demo/?theme=Divi

Farkas Győző wrote:
menj a themeforest.net oldalra, a wordpress sablonok oldalára: http://themeforest.net/category/wordpress

keresgélj a kategóriák, vagy a címszavak alapján - mindkettőre van lehetőség -, és azokon belül a közzétételük alapján állítsd sorba, hogy melyik (responsiv) sablonok tetszenek.

Így lényegesen le tudod szűkíteni a kört, hogy milyent szeretnél.
Igen, pont így jutottam el a Spacious nevű sablonhoz. És mit tapasztalok? Azt, hogy a mintaképen szereplő tördelést alapvetően nem tartalmazza, azaz egy leegyszerűsített nagy kalap.... Csak azt nem értem, miért jó ez annak aki csinálja? Mert kínlódás közben annyira begurulsz, hogy megveszel egy fizetőset?
Szóval a Spaciousnál azt hittem, hogy letöltöm, kicserélem a képeket és szöveget, teszek fel egy saját menüt és meg is van oldva az oldal. De nem hogy ez nincs így, de még csak nem is hasonlít arra, amivel hirdeti magát.
Maradjunk abban, hogy ez így amatőr. Ha sablon, akkor egy kész behelyettesíthető modulos rendszer. Itt meg magát a sablont kell építgetni, ami nonszensz.
syska wrote:
Ha magad szeretnéd a sablonod csinálni: Nézz írásokat, hogyan kell és a logikáját megismered a sablonnak. https://www.siteground.com/tutorials/wordpress/wordpress_create_theme.htm
Gyári sablon Twentythirteen, Twentyeleven, Twentytwelve (a Twentyfive is gyári, de az bonyolultabb)


This page does not exist any more or has been moved to a new URL.
syska wrote:
Ha magad szeretnéd a sablonod csinálni: Nézz írásokat, hogyan kell és a logikáját megismered a sablonnak. https://www.siteground.com/tutorials/wordpress/wordpress_create_theme.htm
Gyári sablon Twentythirteen, Twentyeleven, Twentytwelve (a Twentyfive is gyári, de az bonyolultabb)

Egyéb iránt pont nem akarok sablont építgetni, hanem azt szeretném, ha az általam kiválasztott (logikusan) működne, azaz pont olyan tördelést biztosítana, mint a mintáján. De nem, az egész egy nagy káosz. Maradjunk abban, hogy semmi logikája nincs a WP-nek, csak modulok, amit vagy sikerül összeberhelni vagy nem.

Én annó használtam pár perc erejéig a spaciust, de nem fogott meg. Majd a customizrt használtam az sokkal logikusabb, de egy hiba miatt váltottam divii-re (akkor nem jöttem rá a megoldásra most már tudom, hogy mi volt a gond).

A divii rengeteget tud, még mindig van benne olyan rész amit még csak nem is láttam. A divvii-t belinkeltem már a múltkor is http://www.elegantthemes.com/demo/?theme=Divi íme még 1x. A Customizrt meg ingyen ki lehet próbálni.Logika, igenis van logika a wp-ben, de mivel nem egy emberke, egy vállalat terméke pl windows, hanem többen, mindenki fejleszti, így nem egy logikára épül fel, hanem többre, úgyis mondhatom sablononként pluginonként egy egy logika. Ez azt is jelenti, hogy minden sablonkészítőnek más a logikája, de akkor is logika. Amit vagy megértesz vagy keresel mást. Ha a megértést választod, akkor az keresgetéssel, leírások olvasgatásával és próbálkozással jár.


Köszönöm, ez nagyon használható hozzászólás! Azért nem akarok fizetős sablont használni, mert egyrészt, ha nem jön be akkor kidobtam a pénzt. Másrészt, ki vagy szolgáltatva a cégnek, azaz évente, naponta, havonta fizettethetnek érte, kényüktől - kedvüktől függ.

Akkor mondd azt, hogy csak ingyeneset keresek, mert nem fizetek a “kényüknek-kedvüknek” megfelelően, de akkor fogadd el, hogy ami ingyen van az nem biztos, hogy minden bemutatott funkciót tud, mert az már a prémium kiadás…

Minden cég előre rögzíti a fizetés feltételeit és ez az ingyenes sablonokra is igaz. A themeforestet csak egyszer kell megvenni és jár pénzvisszafizetési garancia is. Addig meg el lehet dönteni. Logikus, hogy nem feltétlenül piszkálsz bele más szellemi termékébe nem? De akinek ez nem jön be készítsen saját sablont.

Azért szívok ezzel a katyvasszal, mert ingyenes. Mivel nem honlapgyártásból élek, nem fogok beruházni. De a kettő kutyuléka elég fura. Mindenki belepiszkál, aztán a fizetős sablonoknál vagy sikerül kipréselni belőle amit ígér vagy nem. A visszafizetési garanciában nem bízom, mert volt már szerencsém megszívni. Azért sem fogok fizetni, mert eléggé meggyőzött arról, hogy nem működik.Senki sem kényszerít senkit arra, hogy modulokat és sablonokat gyártson. Viszont, ha valaki valamit közzétesz - akár ingyen is, az a minimum, hogy működjön. Ezt a minimumot várom.

Szia!Még most is erről a sablonról van szó: http://demo.themegrill.com/spacious/ (?)


 1. A slider alatti 3 oszlopos felsorolást azt úgy kell, hogy elsőnek Készítesz egy oldalt. Elnevezed Főoldalnak. FONTOS: Jobb oldalt van egy doboz az “Oldal tulajdonságok” aneve. Ott válaszd ki a “Sablonminta” -legördülőből, hogy Business Template!  Így mentsd el!


 2. Utána a wp adminban a Beállítások -> Olvasás menüpontnál beállítod, hogy kezdőoldalnak egy statikus jelenjen meg (és alatta kiválasztod a főoldal oldalt, amit az előbb készítettünk). Elmented…


 3. Készítesz 3 oldalt. Amit szeretnél, hogy egymás mellett megjelenjenek majd. Adj hozzá kiemelt képeket (olyanméretűt kb, mint a példa oldalukon is van). Adsz címet, kiemelt képet egy leírást…


 4. menj a Megjelenés-> widgetek menüpontban Van olyan widget terület, hogy: “Üzleti felső oldal-sáv” azt nyisd le, és húzd oda "TG: szolgáltatások " nevű widgetet. (Rengeteg widget van, fogsz ilyet találni…)  Ha ezt behúztad, akkor “kinyílik” és látsz egymás alatt 6 DB ilyen lenyíló mezőt, oldal felirattal. Ott válaszd ki sorrendben, hogy melyik oldalak jelenjenek meg. Azt a 3 -at, amit készítettél.  Amikor mented, akkor a slider alatt egymás mellett megjelennek ezek, a kiemelt képel, tartalommal és az oldalra mutató linkekkel. Így ki tudsz emelni pár “szolgáltatás” oldalt.  Egyébként úgy látom, hogy kb minden működik, ami a példasablonban is van. Vagy ha megírod, mit szeretnél még amit a példa oldalon látsz és nem jön össze, akkor majd szabadidőmben megnézem neked, csak hogy haladjál valahová…  András

Hát Apa, Te fantasztikus nagy próféta vagy! Elsőre, 20 perc alatt megoldódott a probléma az útmutatásaid alapján!

KÖSZ!

Mit kérsz? Kv, sör, bor, pálinka?

Jó lenne, ha tudnám hol érhetlek el, mert ez valóban nagy segítség volt!

Email cím?

Szia!Köszönöm, nem kérek semmit, mert nekem sem került semmibe.Ide a fórumra nyugodtan írd le, ha valahol elakadsz. Nem mondom, hogy minden nap nézem, de néha fel szoktam jönni ide, “unalmamban”. Egyébként egész takaros kis sablonnak néz ki, ahhoz képest, hogy ingyenes, vagyis van ingyenes verziója. Csak szép képeket kell “összeszedni/rajzolni” stb. Hogy jól fessen.AndrásHát, dehogy nem került. Nem kis idő lepötyögni ezt. Másrészt szívesen vennék órákat tőled.Egyébként, a képek nem jelentek meg csak a 3 hasábba tördelt szöveg. Média kezelővel adtam hozzá az oldalon belül. Vajon miért?

A három hasáb alá szeretnék egy üdvözlő szöveget (ahogy a sablonon) teljes tükör szélességben.

Azok alá pedig 4 hasábban videó indító képeket némi szöveggel.

Hm?