A WordPress által küldött e-mailek kódolása

Sziasztok!Végignéztem/kerestem a fórumot, de nem találkoztam ezzel a problémával eddig. Telepítem a legújabb verziójú magyar (!) WordPresst-t, minden oké, semmi gond a mqködéssel semmilyen tekintetben.DE: a rendszer által küldött “auto” e-mailek kódolásával valami gáz van, mert a magyar ékezetes karakterek sz*rul jelennek meg. Kerestem a fájlok között olyat, ami tartalmazza a “charset” vagy “mail” kifejezéseket, de nem találtam ilyet, ami egyértelmqen a küldött mailek kódolásáért felel.Nem vagyok túlságosan otthon a PHP- és egyéb programozásban, de ha valaki volna olyan kedves és segítene, hogy mit és hol keressek, a forráskóddal már elboldogulnék…Előre is nagyon köszönöm:

András

Ezt nézted már?http://word-press.hu/2007/01/24/wordpress-21-nem-hivatalos-javitasok.blog/

Szia!Ezek szerint mégsem jól kerestem… Úgy tűnik, hogy ez lesz a megoldás, csak egyetlen probléma van: letöröltem a meglévő 2.1-es verziót, és mivel jelenleg nem tölthető le a magyar változat ki tudja meddig, nem tudom kipróbálni.Mármint az angollal kipróbáltam, de azzal nem megy - és amúgy is inkább magyar verziót használnék. A fordítás telepítésével nem boldogultam, mielőtt kitépem az összes hajam, inkább megvárom a 2.1.2 fordítást, hacsak nem telik hónapokba! :slight_smile:Köszönöm a gyors választ, ha kipróbáltam, feltétlen megosztom a tapasztalatokat.Üdvözlettel:

András

Nekem is hasonló problémáim voltak a rendszerüzenetekkel. Lecseréltem a kérdéses fájlt, de sajnos a hiba maradt.


'jupe wrote:

Nekem is hasonló problémáim voltak a rendszerüzenetekkel. Lecseréltem a kérdéses fájlt' date=' de sajnos a hiba maradt.[/quote']


Hát ez az, ugyanezt tapasztaltam, bár én az angol verzióval próbáltam - mivel egyelőre nem érhető el a magyar.

Nem tudom, nincs valaki jóban a szerkesztőkkel? Aki ért ehhez, az gondolom kb. 5 perc alatt tudná megoldani ezt a problémát. Mindig csak a baj van a nyomorult nyelvünkkel! :) Nem egy egetrengető dolog, de mégis elképesztően idegesítő.

Mit gondolsz, ki tudnánk lobbizni, hogy segítsen nekünk egy szakértő?

Üdvözlet!Az a gondolat fogant meg bennem, hogy a regisztráció közben automatikusan kiküldött emailek végére szeretnék beszúrni még néhány sort (pl: mire jogosít a tagság és mire nem), és az elejére is valami elegánsabb megszólítást kívánna a blogom tartalma. Van erre lehetőségem? Melyik file-ban van az átirandó ill kicserélendő rész? Átnyálaztam, de nem találom… Php kódokat látok, ha becsukom a szemem. :slight_smile: Ezen a fórumon biztos van olyan aki tudna segíteni…!

Sziasztok!Először is elnézéseteket kérném a késői reagálásért, de mostanában nincs túl sok szabadidőm.A hiba magában a Wordpressben van. Sajnos eltérő kódolással tárolja az üzenet tartalmát és a regisztrált felhasználó nevét.Az általam készített javítás tulajdonképpen szinkronba hozza a két eltérő kódolást.Pár dolog előzetesen.

Én most fogom frissíteni a blogom a legfrissebb verzióra. Betesztelem a hibát. elkészítem a javítást, majd publikálom.Amit észrevettem a javításomban:

Az én blogom neve nem tartalmaz ékezetet :slight_smile:

Ezért a hiba nálam csak a kommentelők nevénél jött elő.

Valószínüleg a ti blogotok nevében van ékezet és ezt a javítás nem kezelte.Frissítés után mind a 2 helyen lemódosítom a dolgokat, majd átnézem a kódot, hogy hogyan lehetne központilag patch nélkül kiküszöbölni. Ha ez sikerül, akkor remélhetőleg a követekező WP relase már tartalmazni fogja gyárilag a javítást.

Elöljáróban amit érdemes lenne kipróbálnotok:

Próbáljátok meg lecserélni a pluggable.php 378-387-es sorát a következőre:if ( ‘’ == $comment->comment_author ) {

$from = "From: “$blogname” “;

if ( ‘’ != $comment->comment_author_email )

$reply_to = “Reply-To: $comment->comment_author_email”;

} else {

$modded_author = iconv(‘UTF-8’, ‘ISO-8859-2’, $comment->comment_author);

$from = “From: “”.$modded_author.”” ";

if ( ‘’ != $comment->comment_author_email )

$reply_to = “Reply-To: “$comment->comment_author_email” comment_author_email>”;

}

Sok sikert :wink:

Szia Tamás!Szeretném megköszönni, hogy ránéztél erre: kipróbálom ezt, remélem működni fog. Visszajelzek, ha sikerült.

Sajnos ez sem jött be. Az e.mail tartalma rendben, de a tárgysor még így is rossz kódolású.

kérlek továbbítsd felém a hibás emailt. Így talán többre megyek :slight_smile: