A webhely nem tudja megjeleníteni a Google Maps térképet. Miért?

Sziasztok!
A webhely nem tudja megeleníteni a google maps térképet.
Mi lehet az oka?

A felugró ablakban kérdezi még, hogy ez a webhely az Ön tulajdonában van? Igen, de csak egy ok gomb van itt és semmi hatása a gombnak.

Avada sablon van használva.

Mi lehet a baj? Hogyan lehet életre kelteni a maps ablakot a weboldalon?
22

Szia!
API-t csináltál hozzá? Egy ideje már csak azzal működik a Google Maps. Alternatív megoldásként iframe-el be tudod szúrni.

Bár Wordpress oldalnál még nem találkzotam vele, de más oldalakon igen. Így kicsit furi ez az üzenet, szerintem nem direkt a Googletől jön.

Minden esetre a hiba oka tényleg az, hogy a Google térkép kezd fizetősé válni, ezért csak Api-val lehet használni az ingyenes változatát is, ahova regisztrálni kell…

Én mindig is szerettem a Google Térképet, de amióta ezzel a hibával szórakoznak inkább egy másik ingyenes térképre térek át: OpenLayers a neve.

És íme egy példa a használatára: http://www.wellnesspraid.ro/hu/contact/

Ha ki szeretnéd próbálni, itt találod a beilleszhető kódot:
https://openlayers.org/en/latest/doc/quickstart.html

Köszönöm. Api kreálásában hol találok segítséget? Sima google kereséssel megtalálom, vagy ez vmi WP specifikus cucc?

Beírod Google-be vagy YouTube keresőbe, hogy “How to create Google Maps API key” és biztos nagyon sok tutorial videót fogsz találni hozzá.

Ennek semmi köze nincs a WordPress-hez, a Google API Console-jában kell mindent csinálnod. Bár régebben dolgoztam vele, szerintem még mindig úgy működik, hogy először fizetési módot kell beállítanod (megadnod a bankkártya adataid), majd utána tudsz API kulcsot létrehozni, és korlátozásokat beállítani hozzá, hogy ne léphesse át a fizetős határt a rendszer.

Ha megvan az API kulcs, akkor azt kell bemásolnod a WordPress bővítményhez, hogy aktiváld.

Itt van az Avada útmutatója is hozzá: https://theme-fusion.com/documentation/avada/how-to/how-to-set-up-google-maps/