Bár Wordpress oldalnál még nem találkzotam vele, de más oldalakon igen. Így kicsit furi ez az üzenet, szerintem nem direkt a Googletől jön.
Minden esetre a hiba oka tényleg az, hogy a Google térkép kezd fizetősé válni, ezért csak Api-val lehet használni az ingyenes változatát is, ahova regisztrálni kell…
Én mindig is szerettem a Google Térképet, de amióta ezzel a hibával szórakoznak inkább egy másik ingyenes térképre térek át: OpenLayers a neve.
Beírod Google-be vagy YouTube keresőbe, hogy “How to create Google Maps API key” és biztos nagyon sok tutorial videót fogsz találni hozzá.
Ennek semmi köze nincs a WordPress-hez, a Google API Console-jában kell mindent csinálnod. Bár régebben dolgoztam vele, szerintem még mindig úgy működik, hogy először fizetési módot kell beállítanod (megadnod a bankkártya adataid), majd utána tudsz API kulcsot létrehozni, és korlátozásokat beállítani hozzá, hogy ne léphesse át a fizetős határt a rendszer.
Ha megvan az API kulcs, akkor azt kell bemásolnod a WordPress bővítményhez, hogy aktiváld.