Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
a wp-content/themes/twetyeleven alap wordpress thems-et szerkeszgetem. Konkrétan az asszonynak csinálok egy táplálkozással foglalkozó blog oldat. A header ben azt szeretném beállítani, hogy jpg helyett png legyen, vagyis átlátszóvá szeretném tenni a mostani header.jpg -t azzal hogy egy header.png -t szeretnék betenni helyette. Hogy csináljam?
Köszönöm előre is a segítséget!
- Megcsinálod a képet és feltöltöd a sablon/images mappájába. (Ahol a header.jpg is van.)
- Megnyitod a sablon/style.css -t, megkeresed a header.jpg-t és átírod header.png-re. (Figyelj, hogy a kép nevében és a végén a 3 betűs kiterjesztésben NE legyenek nagybetűk!)
- Elmented.
Nyomkodod párszor az F5-öt és ennyi.
Én is erre gondoltam, de a styl.css header részében ennyi van :
*/
#branding {
border-top: 20px hidden #bbb;
padding-bottom: 10px;
position: relative;
z-index: 2;
}
#site-title {
margin-right: 10px;
padding: 3.1 em 0 0;
}
#site-title a {
color: #111;
font-size: 22px;
font-weight: lighter;
line-height: 1px;
text-decoration: none;
}
#site-title a:hover,
#site-title a:focus,
#site-title a:active {
color: #1982d1;
}
#site-description {
color: #7a7a7a;
font-size: 12px;
margin: 0 20px 1.5 em 0;
}
#branding img {
height: auto;
margin-bottom: -7px;
width: 100%;
}
és itt nem tudom mit írjak át....
ne vicceljünk már!
1
jobbklikk a weblapon a fejlécre, megjelenítés vagy adatok lekérése és megtudod hogy melyik kép az és hogy hol van aztán a névre rákeresel a css-ben.
2
átnézed a sablon képeit, csak ráakadsz a fejlécre ha ugyanúgy néz ki ugyebár, aztán a névre rákeresel a css-ben.
harmadik variánst had ne mondjak már, mert ennek annyira de annyira semmi köze a wp-hez, ehhez szinte alap html ismeretek sem kellenének, csak józan paraszti ész! :unsure:
A headerben jelenleg a header.png van beállítva, mert a wordpress admin felületén ki lehet cserélni. De hiába png, és hiába 50% ban átlátszó, a wordpress valamiért jpg ként kezeli. Rákerestem a sablon/sabolen neve style.css-ben sőt soronként átnéztem, de sehol nem hivatkozik rá…
Remélem nem bennem van a hiba :S
Arra figyelj, hogy amikor az adminfelületen feltöltöd a képet, az pontosan akkor méretű legyen, amekkorát szeretne. Ha előszörre körbevágata Veled a png-t, akkor esélyes, hogy azért nem kezeli átlátszóként.
Az ötlet jogos volt, mert körbevágatta velem, de aztán megcsináltam a pontos méretekkel ekkor már nem vágatta körbe, de továbbra sem átlátszó a png… :S
Meg tudod mutatni az oldalt, illetve az átlátszó headert?
gasztromega.hu
ha lemented megnézheted hogy átlátszó…
Na most értettem meg, hogy pontosan mit is szeretnél Azért nem átlátszó, mert a header a page div-en belül van, aminek pedig a háttérszíne fehér. Két dolgot tudsz csinálni: Vagy kiszeded a header div-et, és a page div felé rakod, vagy css-ben kiszeded a #page backgroundját, és külön minden elemnek megadod újra, kivéve persze a headert. Én a másodikat javaslom
Köszönöm szépen! Kipróbálom!