A Tárhely és szerverszolgáltatás kategóriáról

Megbízható tárhelyszolgáltatót keresel, ahol az oldalad tökéletesen üzemelhet?

Bizonyára sokan, ha honlapra gondolnak, akkor az osztott tárhely jut az eszükbe.
Az a helyzet - sajnos - hogy egy ilyen szolgáltatónál nem foglalkoznak az egyes honlapok kódjával, ügyes-bajos dolgaival.

  • a régi “vas” a dedikált szerver, amit a 90-es években a vállalatok számítógép termeiben lehetett megtalálni: egy nagy fém doboz, ennek már lejárt az ideje, mert nagyon nem redundáns, és nem bővíthető (csak csavarhúzóval) - de mostanában felhősítik a vasat! lásd Packet.net
  • a vasakat fel lehet osztani vituális szerverekre, ez a VPS, itt nemcsak a fenti bajok vannak, hanem még lassú és kicsi is, de olcsó!
  • a felhő szervereket (cloud instance) amúgy klasztereknek szokták mondani, az az előnyük, hogy a hálózat, a processzor, a storage egység (“lemez”) mind-mind szoftveres és redundáns, tehát a felhő szerverünket egyik vasról át lehet rakni a másik vasra 0.000 mp alatt, és a lemezét egy csak erre a célra készült klaszter szolgáltatja
  • a PaaS, amikor egy teljes platformot kapunk: webszerver, PHP motor, memória cache (pl. Redis), adatbázis stb. - ezek általában mind felhő alapúak, tehát dedikált klaszterek szolgálják ki, itt nem kell oprendszert és szoftvereket telepíteni!
  • a managed hosting olyan szolgáltatás, amikor fél szemmel figyelnek a honlapunkra, és lehet kérni műszaki segítséget, a plugin-ok között segítenek kiigazodni (pl. Kinsta, Closte vagy én)
  • és a végén jön az osztott tárhely, amikor az ember kap egy korlátozott Linux user-t meg egy virtualhost-ot, és egy csili-vili control panelt, ennyi

11 éve vagyok ugyanannál a magyar szolgáltatónál. Meg vagyok velük elégedve. A rendelkezésre állás jó, az ár megfelelő, és mindenben segítőkészek.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy melyik webkiszolgáló program a legoptimálisabb WordPress oldal üzemeltetése Windows Server 2016 alól. A cégben ezt kérik.

Előre is köszönöm a válaszokat!