Bármilyen sablont töltök be és bármit szeretnék rajtuk változtatni, mindig csak azt a tartalmat látom az előnézetben, ami már most is ott van a honlapon. Szóval nem tudok igazából semmin változtatni.
A két mellékelt képen látható és könnyen megérthető, hogy mi a probléma.
De vajon miért lehet ez?
Esetleg van valami, amit külön aktiválni, vagy beállítani kellene?
Egyébként a legújabb wp verziót használnám Ipage tárhelyszolgáltatón keresztül.
Köszönettel: LAci
Ez nem probléma, ez normális működés. A testreszabás funkció a bekapcsolt sablonnal működik.
Köszönöm a választ! De ugyanez a helyzet bekapcsolt sablonnal is. Sőt, a képen csatolt példa épp be van kapcsolva. Látszik is. Köszönöm, hogy igyekszel segíteni!
Igen, pont ezt mondtam, csakis a bekapcsolt sablon designján tudsz változtatni az előnézetben. Ez az előnézet a design módosítására és nem szöveges tartalom szerkesztésére való.
Az a baj, hogy nem csak az előnézetben, de az aktív sablonnál a testreszabással sem tudok semmit változtatni! Készítettem egy nagyon rövid kis képernyőmegosztós videót, hogy könnyebben átlásd. Itt a link: https://www.youtube.com/watch?v=92Alhz9HwZo
Hali,
csak egy kérdés, nem lehet hogy a gyökérkönyvtárban a wp mellett vannak más fájlok is ? Vagy egy adatbázist két külön cms nek is használsz? Mert nézve az oldalad home paget az nem wp ,
Én azt javasolnám, készíts egy mentést mindenről, az adatbázist ürítsd ki ,és kezd elölről.
(én úgy látom kavarodás van ott valami )
Szia Csanád
Valóban nem wp… Éppen ez az, hogy a wp-vel nem tudom módosítani a korábbi tartalmat. A fenti kis képernyőmegosztós vidiből kiderül. Egyébként a wp-t nem kellett a gépemre telepíteni, mert az Ipage rákérdez és feltelepíti az ottani felhasználói fiókomba. Vagyis a wp nincs fizikálisan a gépemen, hanem valahol egy szerveren van. Hozzákapcsolódik az Ipage-es regisztrációhoz. De gondolom attól még ugyanúgy kellene tudnom használni. Vagy nem?
Valamit nagyon félreértesz a wp használatában. Abban a menüben képeket, szövegeket nem tudsz cserélni. Tudsz paddingot, margint, színeket állítani, egyedi css kódot hozzáadni, (ha támogatja a használt sablon), egyik-másik sablonnál logót beilleszteni.
A tartalmadat a tartalom szerkesztőjében módosítod. Oldal szerkesztése. Bejegyzés szerkesztése. Szerintem azzal kezdd, hogy végig nézed a wp adminisztrációs menüpontjait.
Az az igazság, hogy tényleg kezdő vagyok a wp használatában, de azért ha teljesen leegyszerűsítem a problémát, akkor mondhatom azt, hogy semmiféle tartalmat nem tudok megváltoztatni, befolyásolni. Sem sablonnal, sem anélkül. Szóval kb 3-4 napja ismerkedek a programmal és gyakorlatilag szinte mindent kipróbáltam, hogy bármit meg tudjak változtatni a honlapom tartalmán. Kb 20 éve vagyok felhasználója a legkülönfélébb programoknak. Mondhatom, hogy szinte mindennel elboldogulok, még ha nem is ismerem teljesen részletesen őket. Épp azért szeretném a Wp-t használni, mert azt hallottam róla, hogy egyszerű, felhasználóbarát és könnyen lehet vele színvonalas honlapokat létrehozni! De semmit nem tudok változtatni…semmit. Olyan, mintha a honlapom és a wp nem is lenne kapcsolatban egymással.
Sajnos nem tudom ezt másképp elmagyarázni.
De azért köszönöm mindenkinek az segítőkészséget!
Olyan nem létezik, hogy nem tudod a wp-ben készült tartalmat módosítani. A honlapodat egyáltalán wordpressben készítetted el? A domained hozzá van társítva a wp-hez? (Ami a videón van, az egy valamilyen pagebuilderrel készített valami, nem wp-ben készült, és az látszik élesnek.) Ha a weboldal megtekintésére kattintasz a bekapcsolt sablont látod vagy ezt a videón lévő oldalt? Mert ha utóbbi, akkor a pagebuilder és domain társítása körül kellene keresgélned.
Na, akkor valószínűleg most jutottunk el a probléma igazi forrásához!
A weboldal megtekintésére kattintva is mindig ezt az oldalt látom. Egyébként az Ipage-en van egy beépített alap websitebuilder és ezt azzal készítettem. A wp-vel nem tudtam elkészíteni a honlapot, éppen ez a problémám. Akármit szeretnék változtatni a wp-ben, mindig ugyanezt látom. Szóval akkor valószínűleg a domain nincs összekapcsolva a wp-vel. Csak az az érdekes, hogy a wp az előnézeteknél mégis mindig behozza ezt az oldalt. Szóval nem is a sablont látom, hanem ezt az Ipage-ben szerkesztett tartalmat. Amelyen ugyebár nem is tudok változtatni.
Viszont azt, hogy a domain miért nincs összekapcsolva a wp-vel, azt nem egészen tudom. Lehet, hogy jobban járok, ha letelepítem a Wp-t a saját gépemre és kezdem előlről???
Nem ismerem az ipage felületét, de ha van sitebuilder, akkor valahol kell lennie egy olyan résznek (monjuk a cpanelen, ha cpanel van ott), ahol a pagebuilder hozzá van társítva a domainhez. Ezt kell megszüntetned/törölnöd. Értelemszerűen előtte mentsd el az elkészített tartalmat.
Az Ipage-es sitebuilder-rel lévő kapcsolatot már megszüntettem/töröltem és az elsődleges honlapépítőként a Wp van megadva, mégsem történik semmi.
Ezért kérdezem, hogy szerinted/tetek jobban járnék, ha a gépemre telepíteném a Wp-t és kezdeném előlről az egészet?
Köszi az eddigieket is!
Az a 100%, igen, ha telepítesz egy szűz wp-t más tárhelyre vagy localhost-ra, a gépedre.