Kérdésed, vagy véleményed van a(z) A nagyvilág WordPress hírei című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: A nagyvilág WordPress hírei]
Jó estét!
Azt szeretném megkérdezni hogy ezt a plug in-t hogy kell aktiválni?
Fel feltelepítettem,de nemtom beindítani.
Google Analytics for WordPress
köszi
Alapesetben ez úgy működik, hogy a mindenkori plugin könyvtáradba feltöltöd a bővítményt (wp-content/plugins). Majd eztuán meg fog jelenni az inaktív bővítmények között. Itt tudod aktiválni a Bekapcsol linkkel.
Ha ez így nem megy, a fórumban találsz segítséget.
Én beküldtem már ötletet.
Az meredek ötlet volt, hogy a plug in-ek beállításait tárolja el a wp, ha frissül a plugin akkor ne álljanak vissza eredetire?
Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, de a kérésednek nem sok értelme van.
A WordPress elmenti a pluginek beállításait méghozzá a ${table_prefix}_options táblába. Ám de a plugin íróknak lehetőségük van hogy deaktiváláskor futassanak műveleteket, mint például beállítások törlése (láttunk már ilyen plugint), viszont a legtöbb ezt nem teszi meg, amelyik pedig igen, ott az írót kell okolni
A beállítások törlése deaktiváláskor mindenképp hasznos funkció, hisz így a szemét is törlődik az adatbázisból. Ez olyan, mint amikor egy asztali programnál elvárod, hogy a rendszerleíró adatbázisban ne hagyjon milliónyi szemetet, mert belassul tőla a géped. Persze itt ez nem okoz lassulást, de illene törölni az adatokat. Nem néztem még az új plugin rendszert, de ha valahogy kommunikálná a WP a plugin felé, hogy ezt most csak update miatt kell, akkor megoldható lenne.