A kezdet

Segítséget szeretnék kérni valakitől elég jól leírják hogyan kezdjem el de nem tudom mit csinálok rosszul de nekem nem sikerül.

1. lépés: Használd a mondatok tagolását vagy adj ingyen kávét a hozzászólásod mellé :slight_smile:

2. lépés:
  • Tartalom elképzelése
  • Tárhely rendelés
  • WordPress telepítés
  • Tartalom megírása, elkészítése és feltöltése
  • Sablon választás, pár apró formázás
  • Öröm és bódottá. :slight_smile:

Sziasztok!

Egy virtuális ingyenes kávéért:

Nekem olyan problémám van, hogy regisztráltam a domaint, rendeltem tárhelyet is hozzá (enyém, magánszemély, tárhelypark-nál) és amikor ‘map’-elném a wordpress.com-on, azt írja, nincs regisztrálva. Mi a teendőm?

Előre is köszönöm a segítséget!

A telepíthető wordpress, más mint a valami.wordpress.com.

Ha rendeltél domain-t és tárhelyet, akkor a sajatdomained.hu -n fogod elérni, ha feltelepíted.

Köszönöm szépen a WP mágusnak a számomra használhatatlan válaszát majd megpróbálom máshogyan megszerezni az információt.

Kedves Fuxi Duli-Fuli! :slight_smile:

Köszönheted is, neki, mert ő a saját szabadidejéből, ingyenesen szolgálja a Közösséget. Te pedig a korrekt választ kekkül köszönöd meg. :frowning:

A wordpress.com a WordPress rendszert használó szolgáltatás.

Te azt írtad nekünk, hogy vettél/béreltél tárhelyet, domaint vásároltál, ebből az jön le, hogy (ezt is te írtad) a WordPress keretrendszert a saját (magánszemélyes) domain név alatt kívánod futtatni az általad bérelt tárhelyen.

A map-elés nem értelmezhető a wordpress.com oldallal.

Rendeld a domainedet a tárhelyedhez, telepítsd fel rá a WordPress-t, alakítgasd saját elképzelésed szerint, és örülj! :slight_smile:

Kedves Fuxi,

Én szívesen segítek, ha megengeded… előszöris, ha saját tárhelyed és domained van akkor felejtsd el a wordpress.com oldalt… semmi közöd nincs hozza.

Csináld a következőket :

1. Kapcsold össze a domain neved a tárhelyeddel. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy a tárhely aktiválásnál/megvásárlásnál kaptál egy levelet, amelybe ott vannak az adatok/információk a tárhelyedről. Innen szükséged van első sorban a névszerverekre ( nameservers ). Ezekkel a címekkel kell konfigurálnod a domainedet. Ha nem tudod miről beszélek akkor érdemes a domain szolgáltatónak egy egyszerű levelet irni, hogy kapcsolják a domainedet hozzá ezekhez a névszerverekhez. Biztos vagyok benne, hogy megteszik… hiszen ez a dolguk!
  2. Ha ez meg van, akkor érdemes használni valamilyen programot, amely segítségével lehet FTTP kapcsolatot létesiteni vagyis tudsz kapcsolódni a tárhelyedre. ( Én Total Commander-t használok, de vannak ennél sokkal jobb, direkt erre a célre létrehozott programok, mint például : FileZilla ). Tárhelyedre a tárhely szolgáltatótól kapott levélben megtalálható adatokkal tudsz kapcsolódni. Ezután felkell másolnod ide a wordpress rendszert. ( Ezt gondolom már letöltötted… ha nem akkor érdemes letölteni a legújjabbt innen : https://hu.wordpress.org/ ). Kicsomagolod és felmásolod a tartalmát. Általába a public_html mappába kell másolni. Ha nincs akkor simán oda ahova kapcsolódtál. ( A levélben ez is benne szerepel, ha minden igaz… ).
  3. Ezután nincs más dolgod, mint létrehozni egy adatbázist, amit a wordpress fog használni.
  4. Ezután fellépsz a domainedre ( a domain konfigurálás akár 24 órába is bele telhet!!! ) és telepíted a wordpresst. Minden szükséges információt megkapsz a levélben.

Remélem elég szájbarágós volt. Ha nem sikerül szivesen segítek akár Teamwieren keresztül is.