A keresők nem indexelik a weboldalamat. Miért?

Sziasztok!

Van egy wordpress-el készült webshopom ahol eddig a beállításokban be volt pipálva az hogy a keresők ne tudják feltérképezni az olalt.
Ezt a pipát kiszedtem, ennek ellenére még mindig nem jeleníti meg egyik kereső sem.

Mi lehet a probléma és a megoldása?
Segítségeteket előre is köszönöm.

(Másfél hónapja foglalkozom wordpressel)

Szia!

Először is a legfontosabb kérdés: mennyi idő telt azóta, hogy kivetted a pipát? Illetve, hogyan és hol ellenőrizted, hogy listáznak-e a keresők?

Amiket tehetsz a gyorsabb indexelés érdekében:

  • regisztráld be a weboldalad a Google Webmasterbe és küldj be webhelytérképet is

  • a Webmaster Toolsban tudsz indexelési kérelmet kérni, ami lerövidítheti a feltérképezési időt

Bővebb információt a válaszod után tudok adni.

Szia!
Tegnap délután vettem ki a pipát.
Úgy ellenőriztem, hogy beírtam ezt a keresőbe: site:dekornyomda.hu
Ki is adja találatként, de ez az üzenet van a metaleírás helyett: “Nincs rendelkezésre álló információ ehhez az oldalhoz.”
Emellett megpróbáltam az általam megadott kulcsszavakkal és a domain-re is rákerestem konkrétan, de nem találta az oldalt.
Megpróbáltam már regisztrálni az oldalt te nem sikerült azonosítanom magam mint az oldal tulajdonosa. Megpróbáltam a html feltöltéses módszert és azt is hogy elhelyezek egy rövid kódot a főoldalon, de egyik sem vált be.

Akkor haladjunk szépen sorjában:

1.) tegnap vetted ki a pipát, a Google-nek akár hetekbe is eltelhet, mire érzékeli ezt a változást

2.) A rövid kódot (html címke, meta tag) nem a főoldalon kell elhelyezni, hanem a header.php fájlban a <head> és </head> rész közé.

Viktor

Mint azt írtam, még csak pár hete foglalkozom wordpress-el és a keresőoptimalizálásnak még nagyon csak a felszínét kapargatom. Nem tudtam hogy ennyi időbe telik a keresőmotoroknak indexelni egy weboldalt.

A leírásban pedig az volt hogy a főoldalon kell elhelyeznem.

A header.php fálj-t el tudom érni wordpress-en keresztül, vagy a tárhely szolgáltató oldalán kell megvalósítanom a szerkesztést?

Érthető, nem is azért írtam, hogy kioktassalak, csak tájékoztatás volt.

A header.php fájl itt éred el: Megjelenés -> Szerkesztő. Itt jobb oldalt keresd meg a header.php fájlt (a neve általában Sablon fejrész szokott lenni, és az alatt van kicsivel írva a php fájl neve). Ezt követően a <head> rész után akár rögtön be is másolhatod a kódot (ilyen formátumú lesz: <meta name=“google-site-verification” content=“A TE KÓDOD HELYE” />), majd mentsd el, utána pedig kattints a Search Console-ban a piros “Ellenőrzés” gombra.
Ha mindent jól csináltál, akkor meg lesz a megerősítés.

Ezt a hibaüzenetet kaptam és konkrétan szétesett az oldal.
“Nem sikerült a webhellyel kapcsolatot létesíteni, hogy a súlyos hibákat ellenőrizzük, ezért a PHP változásokat visszaállítottuk. Ezért a PHP változásokat ajánlott inkább máshogy feltölteni, például SFTP-vel.”

Mit tegyek? Visszaállítottam egy előző változatot de ugyan úgy rossz.

A header.php most konkrétan üres.

Ha jól látom, akkor Divi sablont használsz.

Ez esetben az is megoldás lehet, ha sablonbeállításoknál az “Integration” fül alatt az “Add code to the <head> of your blog” részbe beilleszted a megerősítő kódot.

Igen, divi-t használok.

Rendben megpróbálom így is, de előbb valahogy vissza kéne állítanom a header.php elveszett tartalmát. Ezt hogy tudom megtenni? Most használhatatlan az oldal.

Eleve gyanús volt, hogy üres a tartalma a header.php-nak.

Írj privátot kérlek, folytassuk ott a beszélgetést, és ha tudsz, adj hozzáférést az adminhoz, megnézem mit tehetek.

1 kedvelés