Abba a problémába botlottam, hogy egy új témát szerettem volna kipróbálni, de a bejegyzések elején (a főoldalon) csak egy kérdőjel látszik a képek helyett.
A mostani téma szintén hasonló felépítésű (link az oldalhoz), annyi különbséggel, hogy ez működik rendesen.
Az új téma index.php fájl ide vonatkozó része így néz ki:
Az egész napom azzal ment el, hogy keresgéltem a neten, de nem találtam választ a kérdésemre :( nagyon megköszönném, ha valaki megoldást tudna nyújtani a problémámra!
Az új sablonhoz bélyegképeket keresne a szerencsétlen, de azt nem találja, mivel a korábbi sablonodhoz nem volt szükség rá, és nincs is generálva.
Azt is el tudom képzelni, hogy az új sablon egyedi mezőt használ, csak a bejegyzésben ezt meg kellene adni neki. (Sokat segítenél a válaszadóknak, ha elárulnád az új sablon nevét/fellelhetőségét.)
Köszönöm a tippeket! Bélyegképeket hogyan tudnék generálni? Vagy esetleg azt meg lehet oldani, hogy a bejegyzésben szereplő első kép legyen a bélyegkép? (ez lenne a legjobb számomra)
Ehhez nem ötlet kell, hanem nekiülni és vagy kézzel pótolni a képeket, vagy leprogramozni amit szeretnél. Ez csak úgy, hogy “nincs valakinek ötlete?” nem fog menni.
Nekem is hasonló gondom van: A képek valamiért nem jelennek meg az oldalamon. Először azt hittem csak az e-Commerce pluginban nem, de aztán rájöttem, hogy sehol. Próbálgattam az elérési útvonalon állítani, de úgy sem jutottam előbbre. Tudna valaki segíteni, hogy mit ronthattam el?
Ez igaz, csak suli mellett nincs valami sok időm programozást is tanulni (nem vagyok infó szakos, gépészetre mentem még pár éve), de amikor lehetőségem van, keresgélek a neten és tanulgatok is, de ehhez én még h*lye vagyok, hogy meg tudjak csinálni egy ilyen kódot ezért gondoltam, hogy írok ide, hátha tud valaki egy kicsit is segíteni nekem, de úgy tűnik, le kell mondanom erről a témáról Minden esetre köszönök mindent
Tud valaki jó dokumentációt (és ha lehetséges, akkor magyar nyelven) ami bevezet a wordpressbe?
Mert a képeket még mindig nem tudom megjeleníteni, illetve mintha néha sikerülne.
Egyáltalán melyik mappában van a helyük?
Hol és hogyan tudom pontosan beállítani az elérési útvonalukat? Nem baj ha szájbarágós a válasz. Nem sértődöm meg :).
Már szinte teljesen működne az oldalam, de e miatt hasznavehetetlen :(. Tudom, hogy ezek a problémák másokanak tán csacskaságok, de én nem boldogulok, holott érzem, hogy csupán pitiáner kis beállításról van szó :(.
Ja és ne jöjjetek már avval, hogy ingyenes a tárhely. Amíg kísérletezés miatt van az oldalam, addig nem fizetek elő :(. A 000webhost meg szerintem egy korrekt tárhely. Ha fizetősre is váltok, lehet hogy náluk teszem.
A beállításokban a fájlfeltöltési mappa meg van adva? Leginkább wp-content/uploads. Természetesen, ennek az ulploads könyvtárnak léteznie kell, és írhatónak lenni. A feltöltést pedig a média feltöltővel tedd meg. Ha már FTP-vel feltoltál egy pár képet, akkor a médiafeltöltőnél a feltöltés hivatkozásból funkcióval kell dolgoznod, ahol az elérési utat kell megadni, ami általában a ht tp://teoldalad.hu/wp-content/az a könyvtár ahova feltöltötted FTP-vel/a megjelenítendő fájl neve.kiterjesztése. nagy és kisbetűk is nagyon számítanak.
Megjegyzés: Nem véletlenül szoktuk azt mondani, hogy Isten óvjon az ingyenes tárhelyektől…
Ha elhatároztad, hogy energiát fektetsz a honlap építésébe (márpedig, ahogy elnéztem az oldaladat, nagyon komolyan nekiveselkedtél), akkor tedd azt normális helyen, ahol nincsenek ilyen korlátozások. évente 10ezer Ft (tárhely és saját domain együtt), nem lehet eszetlen nagy befektetés; ennyi pénzért hol tanulsz, hol szórakozol, hol élvezed a munkádat, hol tudsz nyújtani valamit másoknak? Egy gyengébben sikerült kocsmai buliban is többet ott lehet ennél hagyni, és másnapra már csak a fejfájás marad…
Ha tanácsért fordulsz valahova, akkor legalább hallgasd meg, de ne mond meg te előre, hogy miről ne szóljon a tanács.
És még egy: ha valaki a Közösséghez fordul, mert pillanatnyilag megakadt valamivel, az egyáltalán nem csacskaság! Az akkor, és ott a legfontosabb dolog; hogy segíthessünk egymásnak átlépni a fatörzsnek tűnő szalmaszálat.
Köszönöm a választ, és elnézést ha kicsit bántólag írtam bármit is. Nem volt szándékomban. Természetesen én is, mint bárki, ha betéved egy idegen helyre, nem azért teszi, hogy kötözködjön. És nem is azért, hogy kioktassa a lehetséges segítségnyújtókat.
Úgy hiszem így már menni fog. És köszi a bíztató szavakat :).
Szóval, ha minden igaz ez a második akadály a futásomban . De látom még amott a felhőket.
Ha sikerül egyértelműen kiküszöbölnöm a hibát jelzem mindenképp