A kategória ne jelenjen meg de...

Helló. Szeretném ha valaki megosztaná velem a megoldást (vagy plugint) ami lehetővé teszi azt, hogy egy bizonyos kategóriába írt bejegyzések a főoldalon (ide az van beállítva hogy az utolsó bejegyzés jelenjen meg) megjelenjenek, de maga a kategória ne legyen látható oldalt. A megoldást előre is köszönöm.

Áttettem ide mert ez megjelenítési kérdés.Hogy érted hogy oldalt ne jelenjen meg? Úgy érted, hogy ott van hogy pl: “Kategória: Videok”?

Ha így akkor az index.php-ben kell kitörölnöd ezt a részt.

mivel jeleníted meg oldalt a kategóriákat? widget?

Köszönöm a válaszokat. Igen widgettel jelenítem meg.

Köszönöm Győző. Kipróbálom.

Rájöttem, hogy ismerem ezt a plugint. Lehet én vagyok a béna (sőt…),de ha minden igaz nekem nem erre van szükségem. Ez a plugin arra jó hogy a bizonyos kategóriába írt bejegyzések ne jelenjenek meg a főoldalon nem?

Nekem arra lenne szükségem, hogy a kategória aminek a neve mondjuk “vegyes írások” eltűnjön oldalról a kategória widgetből, de az oda írt bejegyzések megjelenjenek a főoldalon attól függetlenül

Berakod sima szöveg widgetként vagy a sidebar.php-ban úgy hívod a kategóriákat hogy kiszűröd ami neked éppen nem kell.

hát, widgettel nem tudom hogy van, de rendes php kóddal így tudod:

Code:

Kategóriáka lényeg az exclude=ID, ahol az ID a kihagyni kívánt kategória ID-je.

Szuper. köszönöm szépen!!

Hogy tudom azt megoldani, hogy a bejegyzéseim ne a főoldalon

jelenjenek meg, hanem egy másik új oldalon?

Őőő, a Beállítások ->Olvasás ->Bejegyzések oldala opció nem erre való?:slight_smile:


'Efrud' wrote on '2009-10-16:
Berakod sima szöveg widgetként vagy a sidebar.php-ban úgy hívod a kategóriákat hogy kiszűröd ami neked éppen nem kell.ez hogyan működik widgettel?

van egy főkategória az oldalunkon amiben benne van minden bejegyzés automatikusan ( a neve "utazás"). azt szeretném, hogy ez a kategórianév ne jelenjen meg a menüben, az országok listájában.

widgettel mennek a kategóriák, my category order pluginnal. ebben hogyan állítsam be hogy ne jelenjen meg az utazás kategória?

köszi előre is...

Azzal nehezen, inkább ezzel: http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-category-excluder/

:wink:


'Farkas wrote on '2009-11-01:
Azzal nehezen, inkább ezzel: http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-category-excluder/


;)feltettem, de csak akkor működik ha leszedem a my category order plugint.

anélkül viszont teljesen összekeveredik a kategóriák sorrendje :(

nem lehetne a kettőt egyben valahogy? :) maradjon a kategóriám abc sorrendje, de kerüljön ki az az egy kategória onnan amit nem akarok...

Code:

Amikor csak a My Category Order bővítményt használom, akkor a nemkívánatos kategóriát az exclude-dal zárom ki. Az 1-es a kizárni kívánt kategória ID-je. Ha többet akarunk kizárni, akkor vesszővel választjuk el az ID-ket.

'zorin' wrote on '2009-11-01:
feltettem, de csak akkor működik ha leszedem a my category order plugint.

anélkül viszont teljesen összekeveredik a kategóriák sorrendje :(

nem lehetne a kettőt egyben valahogy? :) maradjon a kategóriám abc sorrendje, de kerüljön ki az az egy kategória onnan amit nem akarok...
Van egy widget plugin, ami mindkettőt tudja egyszerre! smile.gif


Extended Categories Widget: http://wordpress.org/extend/plugins/extended-categories-widget/

Beállíthatod, hogy abc sorrendben legyenek a kategóriák és bejelölöd azt az egyet, amit ki akarsz zárni, és még azt is bejelölöd a kategóriák felsorolása alatt, hogy ezt zárja ki (mert alapesetben a bejelölt(eke)t mutatja).

'chiara' wrote on '2009-11-07:
Van egy widget plugin, ami mindkettőt tudja egyszerre! smile.gif


Extended Categories Widget: http://wordpress.org/extend/plugins/extended-categories-widget/

Beállíthatod, hogy abc sorrendben legyenek a kategóriák és bejelölöd azt az egyet, amit ki akarsz zárni, és még azt is bejelölöd a kategóriák felsorolása alatt, hogy ezt zárja ki (mert alapesetben a bejelölt(eke)t mutatja).szupi, ez működik és így egyszerűbb is. sajnos azt csak most vettem észre, hogy így az angol felületen is a magyar kezdőbetűs nevek szerint van a sorrend, dehát ez már egy kisebbik probléma :) most még az zavar, hogy a bejegyzésszámlálót miért sortöréssel rakja be a kategóriaelnevezések alá, a és a közé. így pont belelógnak a számok az eggyel alattuk lévő kategórianévbe...

Valószínűleg nagyobb, mint a rendelkezésére álló hely. CSS-ben kukkants rá.


'Farkas wrote on '2009-11-09:
Valószínűleg nagyobb, mint a rendelkezésére álló hely. CSS-ben kukkants rá.
átböngésztem a CSS-t meg keresgéltem fórumokon, de sehogy se tudtam megoldani.

a CSSben max annyi lehet a gond hogy a kérdéses elemekhez display:block; position:relative; paraméterek vannak megadva. (pár fórumbejegyzés szerint ezzel a kategórianév elfoglalja az egész rendelkezésre álló helyet a sorban, és ezért ami utána jön, az már csak a köv sorba fér.) de amikor ezeket kiszedtem, ugyanúgy rossz maradt a megjelenítés, a postcount a kategória neve alatt sortöréssel jelenik meg.

gondoltam arra is, hogy beleírok a sidebar.php-be valamilyen post-számlálót, és nem a wp-admin felületen keresztül állítom be a widgetben. de sajnos a sablonban elég furán van megoldva a kategóriák listázása pl:

  • <a href='/category/'>


  • php-ben sajnos ennyire nem vagyok otthon, a sablon alapját egy nálam hozzáértőbb személy készítette. a kérdés tehát, hogyan lehetne ebbe a kódba a elé beleírni kézzel egy post-számlálót? hátha ezzel ki lehetne kerülni a megjelenítési problémát...