A functions.php szerkesztése

Hogyan szerkesszük?A fájlnál nem kell semmi bonyolult dologra, szerkezetre gondolni. Elég ha betartunk pár alapszabályt:

Mindig a <?php elem után másoljunk kódot! A fájl végén nincs lezáró ?> elem! Vannak olyan sablonokhoz való functions.php fájlok, melyeknek a tartalmában máshol is előfordul, ezekkel ne törődjünk. Csak a legelső a fontos. Persze lehetnek sablonok, amikben van záró ?> elem. Ilyenkor mindig a legutolsó ?> rész elé másoljuk a kódunkat!

Ügyeljünk, hogy ne egy nyitott kódrészletbe írjunk! Ez annyit tesz, hogy megfigyelhetően úgy kezdődnek a kódsorok, hogy function ….() {. Aztán jön maga a lekérdezés, a funkció kódja. A végén pedig egy ilyen jellel zárul: }, azonban ezeket időnként megfejelik egy if-es lekéréssel.Kód hozzáadása a functions.php fájlhozAhogy fentebb említettük, a functions.php fájlnak csak első nyitó <?php eleme van, záró ?> része nincs. Így könnyű a dolgunk. Amikor hozzá kívánunk adni egy új kódrészletet, akkor csak görgessünk le a legaljára. Kattintsunk a legutolsó kód karakter után és enter megnyomásával tegyünk be 2-3 plusz üres sort. Majd másoljuk be a kódot és mentsük el. Ellenőrizzük, hogy működik-e megfelelően a kód és ha igen, akkor készen is vagyunk!

Az alábbi kérdésekre:

  [*]Mi is az a functions.php fájl?

  [*]Hogyan adjunk hozzá kódot? (részletesebben, példával bemutatva)

  [*]Hogyan épül fel?

  [/list]  A teljes cikk ad választ: A functions.php fájl szerkesztése, módosítása  Ha az alábbi cikket hasznosnak találtad, akkor itt nyomd meg a "Köszi" gombot ezen szavak alatt!