A főoldalon ne a legfrissebb bejegyzések jelenjenek meg, hanem amit én szeretnék

Helló!Kezdő wordpress-es vagyok és olyan problémám van, hogy a főoldal bejegyzéseit nem tudom beállítani. Az utolsó bejegyzéseket pakolja a főoldalra folyamatosan fentről a legfrissebbtől haladva lefele. Én azt szeretném, hogy az egyik kategóriám bejegyzéseit rakja oda.

A válaszokat előre is köszönöm!

A többi kategóriát zárd ki ezzel a pluginnal: http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-category-excluder/

Helló! Nagyon szépen köszönöm a segítséget telepítettem is. Ha még annyit segítenél hogy hol kellene keresnem ezt a beállítás megköszönném, nert én most végig mentem rajt de nem találtam különbséget.Előre is köszi!

ACE. Kicsit nyissuk már ki a szemünket…

:slight_smile:

Lehet hogy azt mondod kicsit nyissuk már ki a szemünket, de mint említettem kezdő vagyok teljesen és még az is lehet, hogy a telepítésnél rontottam valamit el és azért nem látom, úgy hogyha arra veszed a fáradságot, hogy beírod, hogy nyissam ki a szemem akkor örülnék neki ha legalább zárójelben megemlítenéd, nem azért kérdezgetlek benneteket mert ahhoz van kedvem hanem mert lassan 1 órája bogarászom és nem látok változást a kezelő felületen sem az oldal beállításoknál sem a kategóriáknál.A választ előre is köszönöm!

ha még jók az emlékeim…, a “Bejegyzések” boxban (minden ilyen boxot le lehet nyitni úgy is, hogy a felirat mellett található kis nyílra kattintasz) - ott a legutolsó menüpont lesz az - már ha jól emlékszem.

Bocs de nem hiszem el hogy egy órája keresed. Nem hinném hogy csodagyerek vagyok de érdekes módon 3 percbe telt

ugyanis külön menüpont a többi alatt…ha még mindig nem sikerülne (DE HOGY?) akkor CTRL-F ACE és kizöldíti neked a firefox… De most erre mit mondjak? Egy órája? Nem hiszem el…

Legalább bekapcsoltad már a Bővítmények fülön?

Köszönöm a segítséget így már megvan csak az volt a baj hogy az ace dobozt a legaljára letette a beállítások alá és nem találtam.Még egy olyan kérdésem lenne ha tudtok válaszolni, hogy felszeretnék rakni egy új sablont, de félek hogy akkor a jelenlegi widegetek és a beépített user számláló, fejléc szövege és egyéb is eltűnik(például a belsőkategóriákhoz a programozó barátom rakott olyan opciót hogy ott is hozzá lehessen szólni de ha ez elveszik én nem tudom vissza állítani). Jogos lehet az aggodalmam? Vagy minden megmaradna csak a külső változna meg az hogy hol találom. A válaszokat előre is köszönöm

Felraksz egy új sablont. Bekapcsolod. Megnézed, hogy tetszik-e Neked és minden megvan-e rajta, ami kell. Ha igen, akkor buli. Ha nem, akkor a vezérlőpultban visszakapcsolod a régi sablont.

nem tudom. plugin ill. sablonfüggő a dolog. Örülök hogy megvan. De 1 óra keresgélés után szemet kellett volna szúrjon… szóval? komolyan mennyit kerested? (ne nekem valld be csak legközelebb ne bizonygasd hanem nézd meg rendesen…)

Akkor simán csak átállítom a sablont, majd pedig ha nem tetszik vissza állítom a régit és minden megmarad? Mert ha nem félek nem tudom visszaállítani. Szóval ha biztosak vagytok benn akkor megcsinánám és megnézném. Ezer köszönet a jó tanácsokért!!!

szerintem vissza tudod állitani. sőőőt … minden uj sablon bekapcsolása előtt ad egy olyan opciót, hogy Előnézet. ott meg tudod nézni, milyen lenne a blogod az új sablonnal

nem tudok szerkeszteni már megintegyetlen egyszer volt, hogy egy hibás sablonnal elizéltem az admin felületemet. ftp-vel kitöröltem a hibás sablont a themes könyvtárból és automatikusan visszaállt a defaultra :slight_smile:

igen a wp mindent adatbázisban tárol :slight_smile: (beállítások… postok stb…)

köszönom szépen a segítségeteket! Nagyon sokat segíttettetek!:slight_smile:

Szaisztok!

Hasonló dolgot szeretnék megvalósítani, mint a téma indítója, hogy a főoldalon ne a legfrisebb bejegyzések jelenjenek meg. Hanem vagy egy adott kategória bejegyzései vagy hasonló, a lényeg, hogy az a négy bejegyzés legyen kizárólag a főoldalon amit én szeretnék.A fent említett pluginnal akadt egy kis problémám. Miután bemásolom a plugin könyvtárba, a “bővítmények”, “telepítve” részlegnél meg is jelenik két új dolog:

Advanced Category Excluder

Advanced Category Excluder WidgetsHa csak az utóbbit kapcsolom be, nem történik semmi (úgy látom)ha az előbbit akkor az oldal teljesen megzavarodik. Eddig egy hibaüzenet jelent meg a fejlécben, most újratelepítés után a widgeteket teljesen összekeverte, és ezt az üzenetet berakta mindegyikbe.

Warning: Parameter 1 to ace_where() expected to be a reference, value given in public_html/wp-includes/plugin.php on line 166Olvastam hogy plugin nélkül is meglehet valósítani a dolgot, de a leírás alapján nem tudom megcsinálni (próbálkoztam), ha egyszerű, elmomdaná valaki szájbarágósan hogy pontosan melyik szövegrészt kell módosítani?

Itt van a leírás:

http://efrud.hu/kategoria-bejegyzesei-a-fooldalon/Kösz szépen

Efrud leírásában látható első sort megkeresed a saját sablonod index fájljában, majd a második sort beilleszted az első sort követően, ahol a zárójelben, mínusz előjellel szereplő számok azoknak a kategóriáknak az azonosítói (ID), amelyeket nem szeretnél a főoldalon megjeleníteni. Lehet egy, vagy akár több is.

Köszönöm a választ!

Valami nem stimmel. A kódot bemásoltam, megadtam a kizárandó téma ID-it, de két blogon is (külön szerveren is vannak) ugyanaz a hiba jelentkezik. A főoldalon csak az első bejegyzés jelenik meg de az több százszor.

Nem tudom mit szúrhattam el, így néz ki a kód:

http://kep.psharing.com/347170.jpg

Amint írtam a bejegyzésemben is a loop elé tegyed ne a loop után a query_posts-ot.

Köszi a választ!

Sokat kerestem de nem jöttem rá mi az a loop. Kezdő WP-es vagyok, de nagyon felhasználóbarát, eddig mindent sikerült megoldanom, ez az első dolog ami kifogott rajtam. Bocsánat az értetlenségért, ha valaki szájbarágósan leírná az nagyon jó lenne.

Köszi