A Facebook like rossz képet rak ki a blogról

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásában. Már körülnéztem angol fórumokon is, de nem nagyon találtam semmi használhatót, és engem eléggé bosszant, hogy nincs gyógyír egyelőre rá:a gondom az, hogy ha valaki szép magyar szóval lájkol a blogomon egy postot, akkor az kikerül az ő üzifalára, ámde nem a postban található képpel, hanem a FeedBurner által oldalsávban embeddelt számlálóval. Itt egy példa:Ehelyett valami olyasmit szeretnék látni, mint például amit az RSS Graffiti generál a blog Facebook-oldalán (ugyanaz a post):Gondolom valahogy exclude-olnom kéne a FeedBurner bannerjét (vagy minek nevezzem) a Facebook-os megosztásból, de nincs ötletem, hogyan csinálhatnám.

Valakinek van tippje, vagy marad a banner eltávolítása?Köszi előre is a segítséget!

Több megoldás is létezik rá.Például:használata.Fenti sor a header.php-ba.Aztán vagy kézzel, vagy auto belerakatsz egy képet. Leírom a “kézzel” verziót:A sablonod header.php-jába:Code:

ID, "facebook_kep", $single = true)) { ?>

<meta property="og:image" content="ID, "facebook_kep", true); ?>"/>

Amikor a postot írod, létrehozol egy facebook_kep egyedi mezőt, aztán az értékhez megadod a kívánt kép URL címét.

Így:


[attachment=317:egyedi.jpg]

Ui:


Néha nem rakja ki egyből a megadott képet, mert a Facebook durva CACHE rendszert használ. Mindig új bejegyzésen teszteld!

Asszem értem. Szóval ha ezt beállítom a header.php-ben, akkor onnantól kezdve a facebook_kep mezővel jelölhetem meg azt a képet, amelyiket szeretném az FB-s megosztásokban látni? ez nagyon jól hangzik! :slight_smile:Nagyon köszi a tippet!


'Patai wrote on '2011-03-31:Néha nem rakja ki egyből a megadott képet, mert a Facebook durva CACHE rendszert használ. Mindig új bejegyzésen teszteld!


Megoldás a cache problémára: http://developers.facebook.com/tools/lint/

Be kell az oldalon található egyetlen sorba az elcache-elt tartalom linkjét, amit ő újraolvas, onnantól jó lesz ;)