A Biztonság és adatvédelem kategóriáról

Növelni szeretnéd az oldalad biztonságát? Esetleg feltöréssel, vírusokkal kapcsolatban vannak kérdéseid?

Üdvözlet mindenkinek!
Megakadtam egy problémán és a segítségeteket szeretném kérni. A problémám, hogy megcsináltam az Adatvédelmi nyilatkozatot, de valamiért folyamatosan jelez Nekem az Adatkezelési beállítás és nem jövök rá, hogy miért. “Használjuk ezt az oldalt” pedig beállítottam Neki. Mellékelt képen látható a piros “1” ez zavar csupán, hogy miért van…Elemeztem a php fájlt és arra jutottam, hogy a Privacy Policy nevű oldalt létrehozom és rámutatok, hogy “Használjuk ezt az oldalt” , a hiba megszűnik. Átnéztem a php-kódot, de olyan mélységig nem tudok belemászni, hogy a hibát kijavítanám. Esetleg egy php szakértő ránéz tuti rájön a hibára. Egy részen ahol a title részhez a “Privacy Policy” van írva kicseréltem magyarra a szöveget, de csak részben oldódott meg néha eltűnik a figyelmeztetés néha megjelenik. Valószínűleg máshol is kellene javítani vagy esetleg teljesen más kódsorra van szükség ennek definiálására.

Ez egy nagyon nehéz téma, nem azért mert műszakilag bonyolult, hanem azért mert a WordPress használók nagy része a valóságtól igen távoli híresztelések, téveszmék fogságában van.

A probléma alapvető oka, hogy hiányosak, helytelenek a WordPress felhasználók és üzemeltetők ismeretei:

  • HTTP szabványok és (kliens/szerver) szoftverek mély műszaki ismerete
  • a webes forgalom és a támadások byte-szintű ismerete
  • a WordPress core ismerete
  • védekezési módszerek ismerete
  • napi (forgalmi és hiba-)naplókivonatok tartalma, ergo mi is folyik a honlapon (per HTTP kérés)
  • a híresztelések alacsony hatékonyságának ismerete

Tehát ismeretek hiányában csak az egyszerű, a híresztelésekben percek alatt megtanulható módszerek maradnak, amik viszont nem védik meg a honlapot. Sajnos ide tartoznak a “biztonsági” pluginek is, azok sem védik meg a honlapot.

Ha valakinek van erőforrása arra, hogy őrizze a WordPress telepítését, akkor a WordPress biztonságról szóló jegyzetben megtalálja azt, amivel eddig én találkoztam.

Üdv! Idegen js került a weboldalra. Érdeklődnék hogy szabadulhatnék meg tőle. Másik oldalra rányít át.