A 4.0.1 frissítés óta a weboldal percek alatt töltődik be

A Recenzor Magazin oldalam WP-étől kaptam egy mailt, miszerint automatikusan befrissült 4.0-ról 4.0.1-re.

Az óta egy-egy oldal betöltése percekig tart a honlapon és az adminban is, már amikor betöltődik egyáltalán, mert legtöbbször 500 Internal Server Error van!

Érdekes, hogy egy, aldomain-en üzemelő honlapom, ami jóval egyszerűb, szintén befrissült és mégsincsenek vele ilyen problémák, tökéletesen töltik…

Mi lehet a gond?

És mit mond az error log?

[Sat Nov 22 15:50:09 2014] [error] [client 77.234.74.174] File does not exist: /home/irisdesi/public_html/szorakozas/404.shtml

[Sat Nov 22 15:50:09 2014] [error] [client 77.234.74.174] File does not exist: /home/irisdesi/public_html/szorakozas/favicon.ico

De ezek eddig is megvoltak, mégis működött rendesen az oldal.

Most feltoltam a 4.0.1-et manuálisan. Semmi változás.

Már azt sem értem, miért kell ennek automatikusan frissülnie, ha akarom - ha nem?! Eddig manuálisan lehetett frissíteni ha akartam… Erre most közli (újfent), hogy befrissített… Ez így ebben a formában szerintem nem túlságosan jó, mivel a pluginok nem követik ennyire gyorsan az újabb WP verziókat. Így jó sok bugot hozhat létre egyetlen frissítés a honlapon!

http://codex.wordpress.org/Configuring_Automatic_Background_Updates - itt van leírva, hogyan tudod szabályozni.

1. Hozd létre a két fájlt, akár üresen is.
  2. Kapcsold ki a bővítményeket, egyesével kapcsold vissza, elképzelhető, hogy ott van valami gixer.
  3. 1.0.7-es verzióját használod a sablonnak, az tavaly decemberi kiadás! Azóta pontosan 12 frissítést adott ki a fejlesztője. Illendő lenne a friss, wp4.0 verzióval kompatibilis 1.7-esre frissíteni.

Azért kicsit kevésbé bátran a szavakkal! Előbb gondolkodj kicsit plíz!

Amiért ezt a verziót használom, az nem véletlen! Azért használom ezt, mert természetesen brutálisan átalakítottam. Ha befrissítem, akkor az egész oldalnak annyi.

Nem hiszem el, hogy én vagyok egyedül ezzel a problémával. Komolyan mindenki az alap sablont használja, amit megvesz és azt frissítgeti??? Már eleve totálisan bugos, amikor megkapod, kezdjük azon. Ezeket élből javítani kell. Nem várhatsz hónapokig a frissítgetésre, hátha kijavítják a hibákat, pláne ha magad is meg tudod oldani ezeket. Aztán kb. egymillió helyen kell változtatni az eredeti sablonon ahhoz, hogy legalább 90%-ban megfeleljen az ember saját elvárásainak, mire elindítod az oldalad.

Utána meg jön a kötelező és automatikus(!!!) WP frissítés és választhatok, hogy szimplán kidobom a több hetes munkámat és hagyom szétesni teljesen az oldalt a template frissítése miatt, vagy elkezdem keresgélni a WP frissítés miatti bugokat, amit kb. soha nem fogok megtalálni.

Egyébként a tesztek során, amit tegnap csináltam egyértelműen kiderült, hogy a sablon a hibás, pontosabban a WP frissítés, nézőpont kérdése! Nem értem, miért nem lehetett manuálisan meghagyni a frissítés lehetőségét, miért kell ennyire ráerőltetni mindenkire! Ezzel a custom theme-esek (és ezek pont a hozzáértőbbek) nagyon nagyot fognak szívni! Nálam eddig a 4.0-val tökéletesen működött az oldal, a milliónyi változtatásommal együtt… ezt most sikerült szépen hazavágni egy teljesen értelmetlen forced update-el!

Ami fura, hogy hiába raktam vissza a 4.0-t, most már azzal sem lett jobb a helyzet, pedig előtte semmi baja nem volt. :angry:

Ez egy katasztrófa! Mit lehet csinálni? Két oldalam sem működik. 3-5 perc mire betölt az új frissítés miatt. Az egyiket már vissza frissítettem az eelőző verzióra de hiába. Semmi. Nem működik…

8 oldalam van és ebből 5 -t érint. Fogalmam nincs mi a probléma és kénytelen voltam egy karbantartás oldalt kitenni. Valaki adja meg a választ, mert ez borzalmas!

Andrea wrote:
http://codex.wordpress.org/Configuring_Automatic_Background_Updates - itt van leírva, hogyan tudod szabályozni.

1. Hozd létre a két fájlt, akár üresen is.
2. Kapcsold ki a bővítményeket, egyesével kapcsold vissza, elképzelhető, hogy ott van valami gixer.
3. 1.0.7-es verzióját használod a sablonnak, az tavaly decemberi kiadás! Azóta pontosan 12 frissítést adott ki a fejlesztője. Illendő lenne a friss, wp4.0 verzióval kompatibilis 1.7-esre frissíteni.

Kapcsolgattam ki-be a bővítményeket, és jelenleg ha fellépek, fehér a kép, mind a sima oldalnál és mind az admin oldalnál tehát konkrétan nem tudok mit csinálni. Mi ilyenkor a teendő?

“Azért kicsit kevésbé bátran a szavakkal! Előbb gondolkodj kicsit plíz!”

Bocsánat, hogy ötleteket próbáltam adni arra, hogy mi lehet a hiba okozója. Ígérem, neked soha többé.

A stílussal volt a gondom, nem azzal, amit írtál, de ezt te is pontosan tudod, nem kell itt adni a sértődöttet. A problémára pedig magamtól jöttem rá, bocs…

Mivel a WP fejlesztői egyéb megoldást nem hagytak, így befrissítettem a témát. Természetesen a probléma megoldódott, de az oldal széthullott. Szerencsére nem annyira, mint várható volt, de ez csak a látható dolgokra igaz. Az olyan változtatásaim, amik nem látványosak, természetesen odavesztek, úgyhogy most hetekig tesztek fognak következni.

Továbbra sem örülök a ránk erőltetett frissítésnek, T. fejlesztők!

Nálam nem oldódott meg a probléma, mivel a legfrissebb van fent. Mi a teendő? :slight_smile:

Az adminban válts át valamelyik gyári WP témára és nézd meg, hogy azzal megy-e az oldal rendesen? Ha nem megy, akkor a fehér oldal általában adatbázis elérés problémára utal. Nézd meg, hogy a wp-config.php pontosak-e az adatbázis adatai, amiket megadtál?

És ha eljutok oda, hogy sikeresen átváltom és megy jól az oldal, akkor hogy tudom elérni azt az élményt, amiért én fizettem a themeforestnek? :smiley:

(off)

zsocamoca wrote:
A stílussal volt a gondom, nem azzal, amit írtál, de ezt te is pontosan tudod, nem kell itt adni a sértődöttet. A problémára pedig magamtól jöttem rá, bocs...
Ha valakitől szeretnék segítséget kérni (adott szituban: fórum közösségétől, tagjaitól), akkor nem állok neki hisztizni. Honnan tudta volna Andrea, hogy neked átalakított sablonod van? Te kérsz segítséget, neked kell tiszteletet mutatni. Ő ötleteket adott. A sértődése teljesen jogos. A fórumon több embernek segített, mint ahánynak te itt fogsz. Jelenleg Ő elismertebb tagja a közösségnek. Ezzel elkezdhetsz vitatkozni vagy elgondolkozol és máskor ha egy témában jártasabb emberektől kérsz segítséget, akkor vegyél vissza az arcodból. Azért, hogy megoldottad (egy alap és logikus lépéssel), gratulálok! Dobom a jutalom falatot!

u.i. Ezek után, jómagam sem fogok veled máshogy bánni, érezd miként is szólaltál meg.
(/off)
zsocamoca wrote:
Mivel a WP fejlesztői egyéb megoldást nem hagytak, így befrissítettem a témát. Természetesen a probléma megoldódott, de az oldal széthullott. Szerencsére nem annyira, mint várható volt, de ez csak a látható dolgokra igaz. Az olyan változtatásaim, amik nem látványosak, természetesen odavesztek, úgyhogy most hetekig tesztek fognak következni.

Továbbra sem örülök a ránk erőltetett frissítésnek, T. fejlesztők!
Lettél volna okos és csináltál volna child theme-t, te. A hibajavítás első szabálya, hogy friss verzióval nézzük.
A frissítések kikapcsolási módjának megismeréséhez pedig professzionális kutatói munka szükségeltetik. Biztos nagyon életképes vagy, hogy a Google keresőbe nem bírsz beírni 3 szót: disable wordpress updates vaaaaagy wordpress disable auto updates. Több szót pazarolsz el siránkozásra, gratulálok!

(Van olyan, hogy backup zsenikém. Gondoltál már erre? Ha volt eszed, lenne régebbi mentésed és nem csak 1-2 napos...)

Vitaio wrote:
És ha eljutok oda, hogy sikeresen átváltom és megy jól az oldal, akkor hogy tudom elérni azt az élményt, amiért én fizettem a themeforestnek? :D
A Themeforest-nél minden vásárolt sablonnál kell lennie supportnak. Ha nem, akkor számon lehet kérni a fejlesztőtől. Írd meg neki a problémád és figyeld a válaszát. :) Szerintem ha több sablonnál van gond, akkor a megjelenés készítők közt annak a híre gyorsan megy, igyekeznek a sablonokat gyorsan javítani.

És, hogy ne kelljen messze menni a Közösség honlapjáról, itt van magyarul leírva, hogy miképpen kapcsolható ki az automatikus frissítés: http://blog.kozosseg.wphu.org/tag/automatikus-frissites/

Frissítettem több MU hálózatomat is. Ezek között sok aldomain/oldal használ régi sablont. Még sem történt egyiknél sem lassulás. Sem szerintem, se mérőprogramok szerint. Feltehetően az egyik lekérést mahinálták a magban, amit csak bizonyos sablonok használnak.