Egy olyan kezdő felületet szeretnék, amelyben 4 különböző oldalam, vagy akár kategóriám jelenik meg egymás mellett és alatt (2*2-es táblázat szerűen), mindegyik külön fejléccel, és a főoldal aljára szeretnék egy olyan űrlapot, melyen választani lehetne, hogy az illető melyik kategóriához szeretne megjegyzést küldeni. Természetes az oldalakat külön-külön is el lehetne érni egy menüsorból is.
Egyáltalán kivitelezhető ez?
Köszönettel: nagynikker
Az egyáltalán nem mindegy, hogy 4 különböző “oldal” (ez nálam 4 db WP installációt és 4 db blogot jelent!) vagy pedig 4 kategória esete forog fenn.
Döntsd el - más-más módszert kíván a két eset.
Ha ‘megjegyzés’ alatt azt érted, amit mindközönségesen “comment”-nek titulál a nemzetközi bloggariátus [vö. proletáriátus ;)] - akkor eleve rossz az elgondolás. Kategóriákhoz nem lehet megjegyzész fűzni, csak önálló cikkekhez (post). És ahhoz is csak úgy, hogy pontosan tudod, melyik cikk: a post és a comment ID száma (személyiszámja) össze van kötve logikailag az adatbázisban. Nincs levegőben lógó megjegyzés…
Akkor beszéljünk 4 oldalról (pages), melyek a főoldalon egy 2*2-es táblázatban jelennének meg. Minden oldal kerete elé szeretnék egy fix szöveget, mely röviden leírná az adott oldal tartalmát. A négy négyzet alá szeretnék egy olyan űrlapot, mellyel bárki írhat megjegyzést (jogokat még nem gondoltam át, de gondolom ez mellékes), és ebben lenne egy választó mező, mely automatikusan kezelné, hogy a négy közül, melyik oldalra kerüljön a bejegyzés. Elég lenne, ha mindegyik a keret az utolsó bejegyzés egy rövid részét mutatná.
Előre is köszönöm.
nagynikker
Nem, nem. Nem Page! - hanem Website/webpage.
(a Page a WP-ben egy spéci dolog: az ún. statikus “oldalak” - a postnak az ellentéte; jobb ha azt nem keverjük ide…)
Amire én rákérdeztem, az így nézne ki:
example.com/blog1
example.com/blog2
example.com/blog3
example.com/blog4
azaz 4 különálló installáció, mindenik a maga könyvtárában. Ezen annyit lehet még finomítani, hogy az egyiket lehet(ne) az alapkönyvtárba (root) telepíteni, ámbátor ez bonyolítaná azt, hogy miképpen oldod meg a “főoldal” néven emlegetett ‘belépő’ kialakítását.
A 4 külön blog legfrissebb=utolsó bejegyzését mutatni a főoldalon (=example.com), az egyszerű: ebben az esetben rss-t kellene használni. A többi puszta CSS design…
Hanem a főoldalról négyfelé kommentelni… olyanra még nem láttam megoldást (pedig már sokmindent láttam WP-ben). Ahhoz, ejsze, át kellene írni a comment funkciókat, de én ilyesmikhez nem értek.
Jól értem, hogy azt szeretnéd:
- 4 kategória
- a postok csak a kategóriák oldalain jelenjenek meg a főoldalon csak a katgória összefoglalója/leírása és az adott kategória utolsó postja
- a főoldalról lehessen megjegyzést fűzni bármelyik kategóriához (ez ugye kilőve, mert csak posthoz lehet)
Háááát. Teljesen elbizonytalanodtam (kezdő lévén, még most fogom fel mi, mit jelent)
Ez egy olyan blog lenne, amit nem én “szerkesztenék” hanem bárki. Azáltal, hogy egy űrlap segítségével bejegyzést (és nem megjegyzést) küld, úgy hogy választhat melyik kategóriához, posthoz (amelyik könnyebben kivitelezhető) fusson be a bejegyzése.
Amit moshu írt, az ugye azt jelenti, hogy egy wp, egy post? Csak a főoldal viselkedik igazi blogoldalként?
Akkor, ejsze, menjünk vissza a kályhához…
Mindig nehéz tanácsot adni, ha nem tudod, hogy mit akarsz, és ha egyáltalán nincs fogalmad, hogy a majdan felhasználandó szoftver mit tud és hogyan működik alapjáratban. Sorry.
Amit te főoldalnak nevezel az az, ami NEM viselkedik blogként: az egy testreszabott sablon megszerkesztését igényli.
Én azt javasolnám: installáld a WP-t, és játsszál vele egy kicsit. Akkor meglátod, hogy mi micsoda, és hogy mit tud indulásból. Aztán, amikor érted az alapfogalmakat, akkor gyere és kérdezd, hogyan lehet testreszabni az igényeidnek megfelelően. Mindaddig ez így csak meddő találgatás…
Amúgy, ha a garrotter által ecsetelt szcenárióról beszélünk avval a módosítással, hogy nem kommentet, hanem postot küld fel az anonim látogató - az pofonegyszerű!
WP alapállásban + 2, azaz kettő plugin + egy általam (angolul) megírt eljárás alkalmazása (Static homepage with dynamic content) a főoldalhoz.
Utána olvastam a dolgoknak :), bocs még 1* a tudatlanságomért.
“garrotter által ecsetelt szcenárióról beszélünk avval a módosítással, hogy nem kommentet, hanem postot küld fel az anonim látogató - az pofonegyszerű!
WP alapállásban + 2, azaz kettő plugin + egy általam (angolul) megírt eljárás alkalmazása (Static homepage with dynamic content) a főoldalhoz.”
Igen erről van szó. Lehetne erről kicsit bővebben?
Köszönettel: nagynikker
- plugin, ami elbújtat (kizár) bizonyos kategóriákat a főoldalról:
- plugin, ami postba vagy Page-be megjelenít egy beküldő “űrlapot” (form)
-
http://thedeadone.net/software/tdo-mini-forms-wordpress-plugin/
A főoldalra (home/main page) ebben az esetben 4 (azaz négy) darab Loop-ot kell beleszerkeszteni, hogy a 4 kategóriából a a legfrissebb cikket elővarázsolja.
A saját magam idézése erre a cikkre utalt:
http://www.transycan.net/blogtest/2007/09/10/static-frontpage-combined-with-dynamic-content/
Ott ugyan csak egy kategóriáról van szó, de az alapelv ugyanaz, csupán többször kell megismátelni.