4.2 verzióra frissítés előtt mentsek mindent?

Sziasztok!

Megjelent a 4.2 verziófrissítés. Lehet frissíteni mentés nélkül? Azért kérdem, mert úgy emlékszem, hogy valamikor, valahol olvastam volna arról, hogy előtte nem árt mentést végezni.

Lehet, hogy tévedek.

Köszönöm a segítséget: Üdv: Benkó Attila

Menteni, menteni,menteni… :slight_smile:

Pl. napi mentés az egész domain-ről sosem árt, de hasznos!

Előbb azt kell tudni, hogy a létfontosságú pluginek közül működik majd e mind WP 4.2 alatt.

Saját bőrömön tapasztaltam, hogy pl. a LayerSlider nem működik WP 4.2-vel.

Ekkor jött jól a mentés,restore 4.1.2-re, addig használom a WP 4.1.2-t míg a lényeges pluginek majd támogatják a 4.2-t.

G.

Ok, rendben. Mit tegyek lépésről-lépésre. Kezdem ott, hogy nincs olyan szoftverem, ami elvégezné. Kérlek, taníts meg. Ha kell, megosztom veled a képernyőmet skypeon. Egyszer kell megtanulnom, az után menni fog. Jól jönne a gyakorlati segítség.

Üdv: Attila

Szia,

2 lehetőséged van.

1., Tárhelyeden kell beállítani pl. egy komplett domain biztonsági mentést. Nem tudom milyen tárhelyed van, mit lehet állítgatni. Ha esetleg van cPaneled, vagy hasonló admin felületed, akkor ott kell hogy legyen backup/restore funkció. Előbbinél ez pl.

így néz ki.

2., Ha nincs a szerver admin felületen ilyen lehetőség, akkor WP plugint lehet használni. Pl az UpdraftPlus eléggé megbízható.

G.

Szia,

Megnéztem a plugint. A 4.2 verzióhoz készült. Nem baj?

Szia,

Nem csak ahhoz jó, hanem WP 4.2-ig kompatibilis.

G.

Ok, köszönöm, akkor hurrá.

Valószínű, hogy várok egy kicsit, hogy lássam, azok a pluginok is frissülnek-e, melyeket telepítettem már, nehogy ne tudjanak futni, ha telepítem a 4.2-t.

Köszönöm a segítségedet. Írok, ha valamivel nem boldogulnék.

Üdv: Attila

Különösebb eszköz nem kell a mentéshez:

• Kell egy FTP kapcsolatot kezelő szoftver (Total Commander, FileZilla, stb.)
  • Kell egy lehetőség az adatbázis mentéséhez (ez, általában, a tárhelyszolgáltató által biztosított szolgáltatás része, a PHPMyAdmin, vagy kell keresni a wordpress.org-on olyan bővítményt, amely megteszi a db backup-ot, azaz, az adatbázis biztonságos mentését)

Amit ftp-n keresztül le kell mentened:

/wp-content alkönyvtár kompletten

wp-config.php fájl (a gyökérkönyvtárban lakozik)

a .htacces fájl (ugyancsak a gyökérkönyvtárban, de néha láthatatlanul, ekkor be kell kapcsolni az FTP-program “látszanak a rejtett fájlok” funkcióját.

Ezzel a fájlrendszerrel, és a mentett adatbázissal vissza tudod állítani a működőképességet

Köszönöm Győző!

Meg is csináltam kedves Győző!

Annyi különbséggel, hogy a szerverről a Total Commander segítségével minden fájlt lementettem.

A PHPMyAdmin szolgáltatást használtam az sql fájl gépemre exportálásához.

Gondolom, így jó lesz! Így már frissíthetem a 4.2 -re a rendszert?

Köszi a válaszodat előre is.

Szép napot: Attila

Hajrá! :slight_smile: :slight_smile:

Fog az menni, ne izgulj! :wink:

Köszönöm Győző a buzdítást!

Lassan belejövök! Ilyenkor érzi az ember, hogy mekkora értéke van a segítségnek.

Még egyszer köszönöm.

Üdvözlettel: Attila :slight_smile: