Miután updateltem a NextGen galéria plugint 1.9 környékér a jelenlegire, 2010 Weaver sablonnál a Primery Widget Area rész nem jelenik meg a nyitóoldalon.
Ha bejegyzésre vagy statikus oldalra kattintok, akkor látszik.
A sablont is frissítetted? A widget-ek résznél nincs külön kezdőlaphoz való?
A nyitóoldalnak van beállítva külön sablonminta?
NextGen kikapcsolása után megjelenik a widget area a nyitóoldalon?
“A sablont is frissítetted? A widget-ek résznél nincs külön kezdőlaphoz való?”
A sablon a legfrissebb, nem jelez frissítést.
Nem látok olyan lehetőséget, hogy külön kezdőlap widget elrendezés lenne.
“NextGen kikapcsolása után megjelenik a widget area a nyitóoldalon?”
Igen.
Korábban is egy jó ideig azért használtam a nextgen 1.9-et, mert frissítés és magasabb verziószámnál részben eltűntek a nyitóoldali primary widget area widgetek, illetve akkor még az a probléma is fennállt, hogy a régebbi galériákat nem értelmezte az átalakított nextgen.
Most már értelmez mindent visszafelé, ezért mertem frissíteni végre, de ez a widget eltüntetés a nyitóoldalon (bejegyzések oldal) érdekes.
Ellenben nem tudom releváns-e, egy best sites banner az megjelenik, mai igazából nincs a widgetek között és add free stats feliratatl felváltva jelenik meg, majd elvisz arra az addfrestats.com oldalra.
A “2010 Weaver” sablon kb. 2013 márciusában volt utoljára frissítve és már nem támogatott.
A NextGen v2.0 2013 júliusában jelent meg és inkább a “Weaver II” sablonnal kompatibilis.
Talán érdemes lenne frissíteni a sablont “Weaver II”-re (ha a NextGen v2.0-t szeretnéd használni).
http://weavertheme.com/upgrading-from-original-weaver-to-weaver-ii/
Igen, logikus, habár a nagyközönség eléggé kötődik a jelenlegi sablonhoz.
Azért az olvasók inkább a tartalomhoz kötődnek, és túl fogják élni, ha másik ruhában látják a királyt. 
Különösen igaz ez akkor, ha modern, gyors, energiatakarékos, felhasználóbarát sablonra cseréled a régit.
Hoppá, nem is figyeltem, a baloldali “Primary widget area” a nyitóoldalon nem eltűnik hanem becsúszik az utolsó bejegyzés alá alant.