Sziasztok! Szeretnék mégegy blogot telepíteni, de nincs szabad adatbázisom, így a kérdés, hogy lehetséges-e és hogy hol kellenene átírnom a scripteket (jól gondolom, hogy a wp-settings-ben?), hogy más nevű táblákat hozzon létre?
Köszi!!
Nem kell scripteket átírni. Csupán telepítéskor az adatbázis előtagját wp_ ről változtasd meg másra, mondjuk blog_ -ra.
Jéé ilyen egyszerű ez? Dejó! Köszi!!!
én tovább mennék.
a jelenlegi mellé én is felraknék egy új wp-t. (legyen mondjuk “wp2_”)
tehát az adatbázis azonos, nem kell két engedély, viszont az új blogban szeretném a régi usereket is használni.
azt írják az okosok, hogy ha ezt bele kell írni mindkét wp configjába.
értem én, hogy az újba miért, hiszen onnan ide irányítok a user lekérést, de a régibe miért kell belerakni?
define(CUSTOM_USER_META_TABLE,'wp_usermeta');
valamint, hogyhogy a user tábla csak a postokhoz kapcsolódik?
hirtelen nem értem, hogy milyen vonatkozásban áll a kommentekkel!?
a régibe nem kell, ahol a wp_ az tábla előtag.
a második felét a mondandódnak nem értem mano
igen, gyanús volt hogy miért kell az alap wp-be is beleírni…
a második kérdés rövidebben: a user táblák csak a post táblával vannak kapcsolatban?
mert ami rajzokat láttam a wp felépítéséről, csak oda hivatkozott. akkor a kommentek hova és hogyan hivatkoznak, vagy az lényegtelen?
hát, igazából kommenteknél nem tárol user id-t csak nevet, mail címet. Ha be van lépve a user, akkor anniy az extra, hogy ezeket magától kitölti.
akkor jól sejtettem, ezért ilyen fapados még eleve a felhasználókezelés és a komment tárolás is.
na köszönöm, ha eljön az ideje kipróbálom az 1 felhasználóbázis használatot…
na igen, vannak ott még hiányok. pl. minden gond nélkül megeszi, hogyha egy nem regelt user egy regisztált user adatait adja meg hsz íráskor.
ez a rész engem nem érint, hiszen minden lapomon reghez van kötve a kommentelés…
Na, nem sikerült.
Új db másik előtaggal felrakva, config bővítve a fenti két sorral, és nem tudok az adminba belépni, mert ezt írja:
na, valamit faragtam, miszerint:
wp-config.php-ba plusz ez is kell:
és ezt a sort:
erre cserélni a wp-includes/capabilities.php-ban:
and replace it with
if (defined ('CUSTOM_CAPABILITIES_PREFIX')) {
$this->cap_key = CUSTOM_CAPABILITIES_PREFIX . 'capabilities';
}
else { $this->cap_key = $wpdb->prefix . 'capabilities';
}
így már be lehet lépni, viszont a felhasználói jogosultásokat nem mutatja a rendszer.
annak ellenére, hogy mint mondtam, adminként be tudok lépni, mindent tudok csinálni, de a rendszer mégsem látja, hogy admin lennék! :o
úgyhogy szerintem valahol nem elég a user és usermeta átirányítása... valami még hibádzik!
hát, izé, én egy mu-t és egy sima wp-t hoztam össze, de nekem elég volt csak beírni, hogy a users és user:meta táblák előtagját.
utánaolvastam, többeknek nem ment.
de közben rájöttem, hogy mégiscsak külön db kell, mert itt más jogaik lesznek a szerkesztőknek, úgyhogy marad minden ahogy van. kösz.
hmm? mu? ott per blog állíthatod a jogokat.
Nem kell scripteket átírni. Csupán telepítéskor az adatbázis előtagját wp_ ről változtasd meg másra, mondjuk blog_ -ra.
OK! Ha valóban ilyen egyszerű! De ha mondjuk egy már működő "sima" WP blog alá nem célszerűbb lenne betolni MU-t?
Fontos kérdés a számomra, most ezen gondolkodom, hogy melyiket csináljam...

Freelance71
Lehetséges, hogy jobb a mu, mert lehet az is, hogy a kettő mellé majd jön mégegy meg mégegy.