Kérdésem a következő:
Van az Ambassador Club Pécs honlapunk, amiben van kb. 30 oldal, 1200 fotó, stb.
A feladat az, hogy angol és/vagy német oldalt is csináljunk belőle, mert a Nemzetközi Szervezet tagjai ugyan látogatják a honlapot, de panaszkodnak, hogy nem értenek annyira magyarul.
Kisebb honlapokon próbáltam a Gengo-t, és a qtranslate-t, a két legígéretesebb multilingual plugint, de nem igazán jöttek be, sőt, a qtranslate levakarása nem is kis kézi munka…
Értelemszerűen, ennyi anyag lefordítása nem jöhet szóba, és nincs is rá szükség, csak olyan kivonat-féle is elegendő lenne.
Ebből kifolyólag, tenger eszemmel azt találtam ki, hogy az angol verziót úgy oldom meg, hogy még egy WP 2.5.1-et feltelepítek, az eredeti mögé, vagyis az angol verzió úgy néz ki, hogy Ambassador Club Pécs (angol). Láthatóbban: http://www.ambassador-pecs.hu/english.
Az odáig rendben van, hogy kivonatolom az angol oldalakat, de vannak olyan állományok, amiket nem szeretnék mégegyszer felvinni, de jó lenne mindkét helyen használni (pl. azt az 1200 fotót, galériákba, és albumokba gyűjtve).
Megoldható ? És, ha igen, akkor hogyan ?
És a másik kérdés: kellene csinálni a magyar oldalra is, meg az angolra is valami képet (zászló + felirat), ami harmonizál az oldal színeivel, és kattintva a másik nyelvhez (illetve vissza) tesz.
Jó éjt !
Üdv!
Én egy körrel tovább mennék.
Van 1 domain.
Van 1 oldal.
Van 1 adatbázis.
Van 3 alkönyvtár.
Van 3 wordpress.
Van 3 különböző tartalom.
Van 3 különböző _prefix
Kérdés: Hogy lehetne a 3 aloldal (3 wordpress) userjeit összefésülni? Hogy aki egyik aloldalra regisztrál a másikra is be tudjon lépni? Manuálisan frissítéskor/telepítéskor megtettem… nem volt egy leányálom… Létezik egyszerűbb illl automata megoldás?
THX!
úgy tudnád megcsinalni, hogy a userekre vonatkozó dolgokat kézzel meghekkeled, hogy ne nézze a wp prefixet.
vagy használtass OpenID azonosítót a juzereiddel, esetleg Google logint, vagy Windows Live logint.
Köszönöm az ötleteket. Azt hiszem az utolsó 3 eshetőséget kihagynám, így már csak egy kérdésem lenne. Hozzávetőlegesen mely helyen/helyeken találom meg a meghekkelni valót?
egy kis kreativitást, kérem. na, hogyan találjunk meg egy adott szöveget a fájlokban? naa?
Ez engem is érdekelne. WP dolgaiban még új vagyok, de nem tudom, hogy hogyan kezdjem. kb. 4 oldalt szeretnék így egybe fésülni.
Előre is köszi a segítséget.
Félig - meddig ide tartozó kérdésem lenne nekem is.
Van pár apró oldal úgy mint core.lacyc3.eu és [lesz] a progik.lacyc3.eu Ezek mind a legegyszerűbb / gyorsabb módon WP motorra épülnek mint eddig is, de a karbantartás elég fárasztó minden egyes WP verzió frissítéskor. Meg lehetne oldani valahogy, hogy a 2 domain 1 WP-re de más tartalomra vonatkozzon?
Köszönöm
Sziasztok,
nekem is lenne egy kérdésem. A telepítés során a wp-config ban volt lehetőség beállítani az adatbázis prefixet. Elvileg, ha többet is beírok akkor annyi blogot tudok működtetni róla, ahányat rögzítek. Ezt a config fájlt utólag lehet módosítani? Ha netán még szükségem lenne további blogokra?
és lehet-e olyat, hogy megszerkesztek egy blogot és elmentem más néven? (vagyis másolatot készítek róla ugyanazon a tárhelyen?)
A cél:
Dolgozok egy cégnek (na persze nem informatikusként…), akik azzal szeretnének kedveskedni a partnereknek, hogy készítenek nekik aldomain neveket és honlapokat. A partnerek tevékenységi köre közel azonos lesz, így a szöveges tartalom nem igen fog változni, csak a sablon. Nagyon szupi lenne, ha elég lenne csak egyszer elkészíteni a lapot, ami egyébként statikus lesz, és mindig csak valahogy elmenteni másként. Egy domain és egy tárhely alatt lesznek különböző aldomainen.
Hogy lehet ezt a legegyszerűbben kivitelezni anélkül, hogy minden aldomainre külön feltelepítem a wp-t?
Előre is nagyon köszönöm
Ãgy: http://mu.word-press.hu
Ez a rendszer működteti mondjuk a wordpress.com-ot is. Pofonegyszerűen tudsz létrehozni aldomaineket. (külön blogokat és így nem kell egyenként wordpresst telepíteni.)A bejegyzéseket pedig egyszerűen importálod.
Nagyon-nagyon köszönöm.
Sziasztok!
Van egy oldalam, aminek szeretném elkészíteni az angol változtatát. Konkrétan egy zászlóra kattintva szeretném ha megváltozna a szöveg nyelve. Képek, design maradna.
Erre is jó ez a http://mu.word-press.hu?
Üdv: csutka
Az MU-val mondjuk egy aldomainra megcsinálhatnád angolul és azt egy zászlócska ikonnal összevarázsolt linkre tehetnéd…nem túl elegáns, mert vagy minden egyes pőorcikáját az oldalnak a másik oldalra külön külön linkelnéd, vagy a másik oldal főoldalára mutatna a link akárhol is váltanál nyelvet…bár, ha a kezdőoldal egy statikus lap lenne, ahol nyelvet lehetne választani akkor talán ok…
Egyébként ezért nem érdemes MU-val küzdeni, mert két külön WP is megoldaná…
Szerintem viszont létezhet ilyen kiegészítés WP-hez…
(Visszaolvasva kissé értelmetlen, de remélem érted a lényeget)
qtranslate plugin kell neked
hűha. köszi
Sziasztok!
Nekem is lenne egy hasonló problémám, amiben tanácsra lenne szükségem!
Adott egy oldal, aminek a címe: www.sorskerek.com (A színeket ne nézd, nem én terveztem ilyennek:D)
Ez az oldal folyamatosan bővül, és még páran fel fognak regisztrálni. A kérés úgy szól, hogy minden szakértőnek jelenjenek meg a legfrissebb cikkei a saját oldalán, ami egy önálló aldomain. Ezek szerint tegyem fel inkább a multiuser verziót, és hozzak létre annyi aldomaint abban, ahány szakértő még lesz? Mert őszintén szólva én ehhez baromira nem értek. Sem a php-hez, sem ahhoz, hogy egy táblához hogyan tudnék mondjuk külön aldomainról egy wordpresst hozzácsatolni.
Előre is köszönök minden infót!
Zoli
Legegyszerűbb a wordpress mu erre.
ha nem értesz hozzá, akkor minek csinalod?
Charlie! Ne dörmögj!
Ha nem kezdi el, soha nem tanulja meg. Igaz, kicsit nagy falattal kezd, de legalább nekilátott.
Sok szerencsét hozzá, és nyugodtan kérdezz, ha elakadsz. Charlie is baromi sokat segít ezeken az oldalakon, csak néha dörmög a bajsza alatt. (OFF: Van egyáltalán bajszod, Charlie?
)
Győző, pedig tudhatnád, SOHA, de SOHA nem derül ki, hogy hogyan is néz ki Charlie, csak az angyalain legeltethetjük a szemeinket…
És dörmögés ide, vagy oda, de igaza van. Ha ennyire nem ért hozzá, én sem hiszem, hogy neki kéne ilyesmivel foglalkozni!
Köszi az infókat, meg a dörmögést is
Azért én csinálom, persze nem hivatásos szinten:) Anno, vagy 23 évvel ezelőtt még a basic 2.0 volt ilyen kínai, de mire kiment a divatból, azért csak belerázódtam abba is:) Mindenesetre azért felteszem az mu-t… Köszi mégegyszer!
További szép / napot, estét, fröccsöket miegymást!:)