10 talán nem annyira kezdő, de nem is bonyolult kérdés

A következőkben szeretném a segítségeteket kérni:Honlapom címe: http://strehogergo.w3h.hu/1. Honlapomat olyanra szeretném, hogy csak oldalak és aloldalak legyenek, kommentelési lehetőséggel, bejegyzések nem. Ugye ezt minden további nélkül megtehetem?2. Ha mégis szeretnék bejegyzéseket is, párosíthatom-e őket a megfelelő oldallal? Pl: B oldalhoz rendelem az X, C oldalhoz az X bejegyzéseket, stb. …3.Kommentelés után ugyanoda szeretném ha vissza vinne az oldal. Hogy lehet ezt megoldani? Jelenleg honlapomon egyetlen egy WP oldal van, bejegyzés pedig nincs. De kommentelés után nem ide, hanem a bejegyzésekhez akar mindenáron vissza vinni. Mivel nem tud, (mivel nincs bejegyzésem) a 404-es oldal jön be.5. Ez az egész úgy működik, ha valami nem tetszik, és elég ügyes vagyok, akkor bármit átszerkeszthetek az adott téma megfelelő php és css fájljában? Úgy akár mintha egy sima html vagy php fájl lenne? Tehát tehetek bele java scriptet, java scriptes DHTML menüt, image mapos hivatkozásokat, és akár php scriptet is?

(feltéve, hogy telepítve van a futását engedélyező plugin.)6. Így átrakhatom a widgteket is? Akár mondjuk például a sidebarból a headerbe? Hogy aztán az adminban is oda tehessen őket és jelenjenek meg az oldalon?

Miről lehet a widgeteket a kódban felismerni?7. Bár az adminban engedélyezve van, egyes témák nem jelenítik meg nekem a kommenteket az oldalakon, csak a bejegyzésekben. Ennek oka mindössze az lehet, hogy az adott témába nem tették bele a megjeleníti html vagy php formot, ezt kell pótolni és kész?8.Honlapomon két fül jelenik meg, de nekem csak az egyik kellene. Az egyik a “Home” fül, a másik szintén a kezdő lapot jelzi, és az oldal nevével azonos a neve: “Strehó Gergőt keressük!” Ha az egyiket elszeretném tüntetni, akkor elég ha a headerből törlöm a megfelelő részt és kész?

És mi van akkor, ha a felül azt szeretném hogy megjelenjen, hogy “Home”, de alul (jelenleg a júl 4th, 2009 by Cibkab (webmester) szöveg felett ) pedig az, hogy “Strehó Gergőt keressük!” ?9. Ez a júl 4th, 2009 by Cibkab (webmester) szöveg elég muris. Hol tudom azt beállítani, hogy a hónapot is angolul írja ki, és talán ne csak rövidítve?10. Pár plugint keressek. Ez ügyben akkor segítsetek, ha tudtok fejből ilyeneket, ha nem, akkor majd bogarászok egyet az angol nyelvű honlapon.Honlapom eltűnt fiatalokkal foglakozik.


 • kellene egy olyan widgetként használható plugin, ami a sidebarba téve x másodpercenként mindig más és más eltűnt fiatal kis képét jelenítené meg; behivatkozva: tehát ha a látogató az éppen aktuális képre rákattint, akkor hozza be azt az oldalt, amin az adott fiatal ügye van részletezve.

  Valami AJAX-os megoldás volna szimpi.


 • szintén képmegjelenítő és AJAX-os, de semmi hivatkozás és nem automatikus képváltás. Hanem ha az adott fiatalról ha van több fényképem, egy jelenjen meg, a következő pedig mondjuk akkor, ha az egyik képre rákattint. De ez egyértelmű legyen. (Bugyuták is rájöjjenek…) Ez persze nem éppen widgetes, és ezt az oldalba és nem a sidebarba akarom beszúrni


 • valami nagy tudású widgetes statisztikai plugin kéne.

  (Pontos látogatók száma /és ne keverje ezt össze a leütések számával/ melyik oldalt hányszor nézték meg. stb.


 • valami jó szavazógép is jó lenne.  Előre is köszönök minden segítséget! :slight_smile:

A fülekre annyit tudok tippelni, hogy a füled egy hivatkozás egy fix oldalra (Page), ilyeneket viszont tudsz készíteni, törölni, módosítani.

Köszi szépen.

Az összes közül pedig talán a legfontosabb az lenne, hogy hogyan tudom elérni azt, hogy ha valaki egy oldalra kommentel, akkor a WP ugyanarra az oldalra vigye vissza a mondókája beírása után.

szerintem alapban oda visz vissza

Éppen az a helyzet hogy nem.

Bejegyzésből bejegyzésbe visz, illetve oldalból bejegyzésbe.

Én pedig oldalról oldalra akarnám.És közben nézegettem, a témában a comments.php intézi a dolgot, ami a WP-ben lévő wp-comments-post.php-re hivatkozik: itt lehet valahol a kutya elásva.
Közben a felesleges fület sikerült eltüntetnem. Olyan témám van, - ezt most fedeztem fel - be rak egy ilyen beállítási lehetőséget.

Hát én feladtam, halljátok.

Ki próbáltam már pár mindent, és például a Joomlát azonnal le töröltem.

Az E107 egy napig tartott.

A Wordpress-el már több napja vacakolok, amit eddig találtam tartalomkezelőt, azok közül ezt találtam legjobbnak.Pár dolgot sikerült megoldanom, de minek; ugyanannyi újat is találtam.De ezzel is arra jutottam, nem jó semmi másra, mind arra, hogy problémát okozzon az embernek.Mert aki nem ért eléggé hozzá, úgyis befarag vele.

Aki meg ért hozzá, annak meg annyi munka, hogy annyi erővel saját maga is megírhatja az amire szüksége van.Ezek annak valók, akinek mindenáron weblap kell, de jó neki így is és nem akart mást, mint a weben keresztül írogatni és tanulni, okosodni sem a célja.Közben találtam egy remélhetőleg php kereső motort, már csak valami jó AJAXOS / CAPTCHA-ás kommentelő kéne, aztán megleszek tartalom kezelők nélkül is.

Szerintem ne add fel. Itt a forumon sokan kenik-vagjak a wp-t, ha ez nem latszik, akkor az betudhato a jo idonek, esetleg ingyen bort osztogatnak valahol smile.gif Megprobalok valaszolni, hatha hulyeseget irok, es akkor kijavitanak, ezzel megtudva a helyes valaszt wink.gif1. Igen

2. Csak tipp: Nem

3. Szerintem a sablonnal lehet a baj, kiveve ha direkt szeretned kulon helyre a hozzaszolast. Probald ki a default sablonnal, szerintem erdemes azon letesztelni, ha nem megy valami.

( a 4. kerdesed lemaradt smile.gif )

5. Igen

6. Ha az admin feluletrol elesited a widget-eket, a kodban sehol nem talalod majd. “Old school”, vagy “Without widget support”, vagy hasonlo szoveg mellett jelzik a plugin leirasanal hogyan helyezd el a php file-ban. Kb igy szokott kinezni:7. Ettol jelennek meg a hozzaszolasok:8. Peldaul: Ha nem szeretned, hogy magatol kilistazza az oldalakat es mondjuk van egy Kepek nevu oldalad, akkor torlod a wp_list_pages() fuggvenyt a header.php-bol, es egy Kepek sort elhelyezel helyette.

9. Miert nem iratod ki magyarul a datumot inkabb? A single.php-ban talalod, csereld le erre:

A bovitmeny kerdeseket meghagyom masnak, igy a vegere ugy ereztem magam, mintha tesztet irnek smile.gif

Valamint bővítményeknek a bővítmények topikban a helye. Itt is már volt olyan ami megjelenítés és nem általános.

Kratka: köszi a választ, de ezer dolog van közben már ami bosszant.

A szövegszerkesztője hol működik neki hol, nem.

Ha pedig simán beírom neki a kódot, jó kérdés, hogy úgy jeleníti meg ahogy elképzeltem, vagy máshogy, vagy valami egészen elképesztő dolog lesz a végeredmény.

A szöveg szét csúszik, eltöredezik, utána meg lesek ,na vajon miért nem működik a java script.

Az oldalt szinte tagokra kellet bontanom, egyenként beraknom, hogy legalább valami hasonló legyen ahhoz amit akartam.

Nem tudok normális menüpontokat létre hozni, mert ugye ha felülre teszem nem fér ki elég, ha az “oldalakat:” szánom menünek, abc sorrend e teszi, és semmi lehetőségem más rendezésre.

Persze írhatok saját menüt, beletehetem, de hát azt ahhoz meg minek a WP?

A default témával önmagában nem sokra megyek, mert éppen ez az egyik téma, ami sehogy nem támogatja az oldalra való kommentelést: ha másik téma alatt bekommentelek, a default meg sem jeleníti. Mondjam az hogy a WP nem támogatja önmagát?! Beállíthatom az adminban hogy lehessen kommentelni az oldalakon, közben meg az alap téma meg sem jeleníti? Jó vicc!

Az sem tudom miért kell a B tag helyett a 100 éves STRONG-ot használni a html-ben, amit le lehet írni 1 betűvel, azt írjuk le 5-el, csak mert haragszunk a májkrémszoftos Kapus Bélára?

Jó 40 sablont kipróbáltam (és hányat le sem töltöttem) de nem találtam egy olyant, amire azt mondnám, hogy ez már ér valamit.

Ha mégis van ilyen, az biztos hogy fizetős.

Be akartam szúrni egy sorkizárt szöveget egy középre rakott táblázatba, a végeredmény: az egész oldalt táblázatba rakta, meg szétcsúszott az egész. Az sem segített most ha a CODE tag közé raktam.

Jó pár téma a felsorolás pontjai helyett pedig mindenféle hülye krix-kraxot jelenített meg. Mert az volt a készítőjének a heppje.

Az adninban a kilépés fehér szövege a kék csíkon volt, aztán gondold egyet, lecsúszott a fehér részre.

Szóval nekem ezek, meg még pár dolog nagyon tömény volt, asszem lesz még pár verzió, még valaha is bármilyen tartalomkezelőt csak kíváncsiból is kipróbálok, ha egyáltalán kipróbálok. És higgyétek el, nem a rosszmájúság szól belőlem. Nekem ez most kaloda volt, nem lehetőség. De mint fentebb már írtam, WP-t találtam legjobbnak, ellenben ha az agyondicsért Joomlát emlegeti valaki, az már nekem káromkodás.

Persze most ez furán hangozhat -bár kaptam több dicséretet, hogy milyen szép a honlapom -, szerintem meg most nagyon, nagyon ronda és nehezen áttekinthető: de meg lesz csinálva dögösen, ahogy engedni fogja remélem minél előbb a múltban túl szűkösen lévő kapacitásom. És az legalább egyéni lesz és nem ilyen egyenruhás.

Felül egyébként image map, oldalt meg DHTML menü lesz.Efrud: lehet igazad van, pl. két témát kellet volna nyitnom, egyet ide, egyet oda. Sorry.

Akkor a WP nevében elnézést a kellemetlenségekért. De elmondom neked hogy a wp-n és a joomlá-n kívül nem fogsz jobb CMS-t találni, sem a PHP-nuke, sem a PHP-fusion nem fog bejönni neked, mert ahhoz is kell ám türelem ha engem kérdezel.

Ha pedig komoly szándékaid vannak egy oldallal, akkor nem jó ötlet a statikus html oldalak feltöltése sem.

Sem a wp sem a joomla nem olyan rendszer, ami megfelelne mindenki elvárásának. Ha te spaciális igényeket támasztasz az oldalad elkészítéséhez, akkor elengedhetetlen lesz némi html és php tudás, vagy egy profi php-t anyanyelvi szinten beszélő ismerős, aki ingyen esetleg olcsón megcsinálja a néhanapján oldalról lelógó menüket, deginolja a kommenteket, meg amit kérsz.

Kedves Cibkab!Magamon kívül nem szívesen adok másnak igazat, de mp33portal-nak igaza van. :slight_smile: :stuck_out_tongue:Ajánlom figyelmedbe pl. ezt: http://www.w3schools.com/

Ki kell egészítenem magam. Most találkoztam statikus html oldalakkal a neten és elég szép ámokfutást lehet vele végrehajtani keresőoptimalizálás terén. Lehet így is csinálni és sikereket elérni is, ez tény, nem kell minden oldal alá CMS.

Statikus oldalnál mondjuk macerás linkelgetni mondjuk, mint wp-nél a tageket, kategóriákat vagy esetleg ajánlott cikkek és a stb. stb. Gyorsaság szempontjából wordpress-t tudod cachelni ugyanúgy html jön. De kezdve a css manokon át mondjuk a javascript tömörítésig rengeteg megoldás van a gyorsításra. Dinamikus vagy statikus xhtml valid nem árt. (vagyis na…) Css-nél már más mert ha mondjuk -moz-bordert használsz úgyis kajabál hogy az css3 már. Visszatérve a seo-ra, magát az oldalt sokkal jobban tudod alakítani valamint egyszerűbben, ha cms-t használsz. WordPress-el meg gyerekjáték szerintem.

Igen de mint a fenti példa mutatja egyeseknek a CMS maga a rémálom. Már vagy 5 éve használok XY CMS-t és volt már hogy php kódokat álmodtam tőle.

Igaz a statikus html felpakolgatós oldalkészítőknek is lehetnek rémálmaik. :smiley:

Ez a WordPress::lol: :stuck_out_tongue: :lol:Aki nem tud a képről olvasni: Tegnap (aug.11.) egy weblapomra 5.371 látogató jött a keresőkből x mennyiségű kulcsszóra. 11 nap alatt összesen 50.042 látogató :stuck_out_tongue:

Most dicsekszel, vagy panaszkodsz, esetleg grafikonrajzos szakkörös vagy? :slight_smile:Ez így, önmagában mit akar mondani? Mihez kapcsolódsz? :wink:

 1. hozzászóláshoz Győző - WP-nél jobb CMS-t még nem találtak fel :slight_smile:
 2. hozzászólás: keresőoptimalizálás  Amúgy meg csak dicsekedek :stuck_out_tongue: - jól van na, örülök (hozzám képest) a sikereimnek, mint majom a farkának :lol: Örülök hogy rátaláltam az “internetes lelki társamra”, a WP-re :stuck_out_tongue:

hitetlen wrote:

Ez a WordPress::lol: :P :lol:


Aki nem tud a képről olvasni: Tegnap (aug.11.) egy weblapomra 5.371 látogató jött a keresőkből x mennyiségű kulcsszóra. 11 nap alatt összesen 50.042 látogató :P

Melyik ez a honlap? Ha már ennyire dicsekedsz vele, meglesném...

E.D.Nem véletlen nem fotóztam le a domain elérést… :lol: (csak az nem titok, hogy WordPress motor a siker kulcsa)De van publikus adatom is:A kép felső részén az url-cím.

Ez úgy kb. a fele az előző statnak…, de ezt legalább nem titkolom :stuck_out_tongue:

Melyik függvényt kell meghívnom, ha azt akarom, hogy kilistázza a wp. az utolsó n posztot?