1. Blogolás e-mailben 2. Avatarok a WP 2.5-ben. Hogyan is ? :(

Kedves Mindenki !Ebben a topicban olvastam az e-mail-en keresztül történő bejegyzés beküldhetőségéről (ToRokZoli :)).

Na, mondok magamnak, ehhez kedvet kaptam, kipróbálom. Elvágtattam a Zoli által is belinkelt http://codex.wordpress.org/Blog_by_Email címre, jól megolvastam, és lépésről lépésre követtem az utasítást, mégsem értem el eredményt:Nem egészen tudom, hogy hova is kell a témában elhelyezni a


Code:


sorokat ahhoz, hogy a beírt megjelenjék a bejegyzések között.


Ami eredményt a próbálkozások során elértem, az annyi volt a legtöbb, hogy az admin felületen megjelentek a próbabejegyzések a moderációs sorban (mindegy, hogy ki-, vagy bekapcsoltam a moderációs várakoztatást !!), de..


... a Cím részben vagy zagyvaság volt, vagy az eredeti cím levágva (csak az elejéből pár karakter)


... A szövegben csak pár karakter volt, mindig ugyanaz (Ez egy te), teljesen függetlenül attól, hogy én mit írtam eredetileg

Mi lehet az a fa, amitől nem látom az erdőt ?

Másik...

A Gravatar használatával hasonlóképpen jártam: A Codexben http://codex.wordpress.org/Using_Gravatars leírják a WP 2.5-ben az Avatarok használatát.


Létrehoztam a magam kis avatarját, aztán nem jelent meg:

Quote:

The function to add Gravatars to your theme is called: get_avatar. The function returns a complete image HTML tag of the Avatar.

The function is called as follows:

<?php


echo get_avatar( $id_or_email, $size = '64', $default = '' );


?>

The parameters are:

* id_or_email (required): Author’s User ID (an integer or string), an E-mail Address (a string) or the comment object from the comment loop.


* size (optional): Avatar display size (max is 512).


* default (optional): Absolute location of the default Avatar.

Ezt nem teljesen értem. A fősablon index.php fájljába kell elhelyeznem ezt a sort ? (Megpróbáltam, de nem jelent meg, hanem a kód részlet jelent meg a sidebaron, minden bejegyzés között, és elmentek a képek a bejegyzésből.) Ha igen, akkor hova ?


És, hogyan lesz, lehet ebből egy-egy felhasználónak más és más avatarja, azt hol lehet beállítani nekik, vagy az admin-nak ?

A WP verziója 2.5, használt theme Vistered little.

Köszönettel:
  1. Hát ott modja elég világosan, hogy “put it in the footer”… Tedd a záró /body elé pl. (amúgy mind-1, mert láthatatlan)    1a. Az mindig sok galibát okoz, ha a mél bizgentyűd nem ugyanolyan encoding (=utf-bigeyes.gif mint a WP. Elképzelhető, hogy kelet- vagy nyugat-európai (iso-8859-2 vagy 2) a mail alapbeállítása… ilyenkor makrancoskodik.    (Én eddig soha nem próbáltam, de most hirtelen, kíváncsiságbó megnéztem, és működött.)
  2. Nem avatar! Gravatar = globally recognized avatar.

    Tehát nem helyi a dolog, hanem a gravatar.com oldalon kell megalkotni, és majd onnan hívódik be minden blogon szerte a világon vagy egyéb helyeken, amelyek ezt alkalmazták, lásd. pl a WP angol fórumja.    (Háttér: a automattic nevű cég, ami a fő WP fejlesztőé, és az áll a wp.com meg egyebek mögött - megvette a gravatar.com-ot…)

Szervusz Moshu !Na, látod ? Tudsz te, ha akarsz ! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

“Hát ott mondja elég világosan, hogy “put it in the footer”… Tedd a záró /body elé pl. (amúgy mind-1, mert láthatatlan)”Szóval, ez volt az egyik fa…Az encodingra nem gondoltam, ezen a nyomon nekiindulok; sejtéseim szerint sejtéseid jófele sejlenek… :slight_smile:2. Yes, Sir ! Gravatart csináltam, nem Avatart. És ott, hol mondod. Ámde ettől nem tudom, hova tegyem a sorokat, meg mé’ a bejegyzések között jelenik meg a kódtöredék, meg hogyan lesz másoknak is Gravatarjuk ?Azért érdekes a kérdés (és én is kevertem meg az írásomban), mert az admin felületen Avatarról beszél, de ez engem hidegen hagyott; Gravatart készítettem.És vettem a …matt…-et is :slight_smile:Tisztelettel:

Másoknak úgy lesz, hogy ők is odamennek gravatarolni :slight_smile:És tessék megnézni a WP 2.5-vel letöltött default theme comments.php c. filéjét, abban is a 30. sort… valahova olyan helyre köll applikálni azt a bigyót.

(amikor evvel a sablonnal nézegetem a local installomat, még ott is mind mutogatja magát a gr-avatorságom)