Sziasztok!
Egy kiállítás idejére szeretnék egy O. oldalt a kezdőoldalam elé, a kiállítás plakátjával. A WP normálisan az index.php-val indul. Csináltam egy index.html-t benne egy linkelt képpel. A link a sajatdomain.com/index.php-ra mutat, de sajnos vissza megy a html lapra.
Hogyan tudok egy O. oldalt a kezdőoldalam elé tenni a fődomain alatt?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ha csak ideiglenesen akarod akkor töltsd fel az index.html fájlt a wordpress elé és jelöld be a domain abszolút elérési útját index.html-re de tegyél egy menüt rá a wordpress-re,vagy töltsd fel a index.html fájlt egy új oldaladba és jelöld ki statikus oldalnak az oldalt,az legyen a home,vagy ugyanúgy az abszolút elérési útja legyen az oldal a kezdőoldal,rengeteg lehetőség van
Szia rokus!
Köszönöm a gyors segítséget, de ez nem akar működni. Akárhogy módosítom a kezdő oldalt, így egy olyan loop jön létre amivel soha nem érem el az eredeti kezdőoldalam…
Szia!
Ilyet sokféleképpen lehet készíteni:
Pl.:
- Készítesz egy sablonfájlt, aminek a neve legyen mondjuk: kepesoldal.php (Ezt a wp-content/tehemes/{sablondoneve} könyvtárban kell, ahol az összes többi sablonfájl is van)
- A kepesoldal.php kezdődjön így:
```<br />
Majd ez alá beteheted az oldal html kódját, aminek meg kell jelennie. (A statikus oldalkódját.)<br />
<br />
3. WP admin feküleleten <strong>Oldalak-> Új</strong> oldal menüpontban létrehozol egy oldalt. Címe legyen: Képes oldal. Tartalom nem kell bele. Mielőtt elmentenéd, jobb oldalt lesz olyan doboz: "Oldal tulajdonságok", abban pedig egy "sablonminta" felirat, alatta egy legördülő menü. <strong>Ott válaszd ki, hogy "Képes oldal"</strong> , sablonnak.<br />
<br />
Mert akkor a wp sablonozó rendszere tudni fogja, hogy azt a fájlt kell betöltenie! (<strong>Mentesz...</strong>)<br />
<br />
4. Majd a WP admin felületen A <strong>Beállítások -> Olvasás</strong> menüpontra katt.... és előjön olyan opció:<br />
<br />
"A kezdőoldalon jelenjen meg"<br />
<br />
Itt bejelölöd, hogy "egy statikus oldal (alul a legördülő listából választható ki)" -pontot, és alatta pedig a legördülő menüből kiválasztod a Képes oldalt. Ez ez lesz a főoldala.<br />
<br />
A lényeg: egyedi sablont fájlt lehet készíteni oldalaknak (is).
Szia András!
Köszönöm a segítséged! Ezzel csak az a baj (még nem állítottam be, de próbáltam már hasonlót) hogy amikor a “képes oldal” html kódjában szeretném meghívni a fődomaint - tovább az oldalra - akkor az adminban beállított statikusnak beállított “képes oldal”-ra tudok vissza érni, Hogyan tudom az eredeti kezdőoldalt behívni? fhttp://főoldal.com/index.php?
Az egydi sablon az jó!
Hali!
Egy ötlet, én a cookie-kkal játszanék. Beállítanám úgy az index.php-t hogy alapból a képes (0. oldalad jöjjön be)
majd ha kattint a linkedre, akkor létrehoznék egy cookiet x élettartammal, és ezt vizsgálnám az index.phpben.
Ha a cookie létezik, akkor tudod hogy a 0. oldalról érkezett, ha nem akkor a 0. oldalt mutatod neki.
if(!isset($_COOKIE['zero'])) {<br />
setcookie("zero", $value, time()+3600); //1 óra élettartam, ez akár lehetne 1 nap is, attól függően mekkora reklámterved van a képpel<br />
}else{<br />
//jelenlegi index.php tartalma<br />
}
```<br />
<code>Nem teszteltem, csak egy ötlet fogalmazódott meg bennem.<br />
<br />
Szép napot!</code>
Szia Tamás!
Nálad most “micsoda” a főoldal? Úgy értem: OLDAL? Vagy hogy lett beállítva most a főoldal?
Azért kérdezem, mert ha most OLDAL-van beállítva főoldalnak, akkor annak is van egy URL-je.
Én sokszor statikus oldalt használok főoldalként, azaz készítek egy OLDAL-t, elnevezem fooldal-nak, ezt az URL-t kapja, de amikor ezt állítom be főoldalnak, akkor ugye ezen lesz elérhető: valami.hu és nem valami.hu/fooldal
Ha megváltoztatod, a főoldalt, akkor az eredeti oldalad majd a valami.hu/fooldalra kerül
Persze az utolsó postokat is ki lehet tenni főoldalnak, és annak is megváltoztatható az útvonala! Ott a Beállítások -> Olvasás menüpontban!
Az a baj,hogy annyi megoldás van, hogy rengeteg, és tudni kellene, nálad most hogy oldották meg. Mert megoldható, hogy megmaradjon a mostani főoldalad is, de az egy másik URL en lesz! valami.hu/valami
Vagy úgy értetted a NULLADIK oldalt, hogy maradjon meg a mostani főoldal, ezen az url-en, csak épp egy képet tegyen ki a látogatónak ha odajön?
Mert akkor tényleg cookie/session -al a legegyszerűbb, ahogyan Bokori Róbert is írta. (itt fent.)