én a phpmyAdminban utf_general_ci - re vettem és lettek őű betűk a kérdőjel helyett
Elnézést, előző válaszom rossz volt. A PhpmyAdminban is megváltoztattam és mégsem működik.
Sziasztok!
Nekem is karakterkódolási hibám van és már egy jóideje küszködök de nem sikerült(nekem isa kérdőjelek vannak a z ő ű helyén) :S
Az adatbázist már átírtam hungarianra de az nem segített.
Mellékelem a header php fájlt hátha úgy könnyebb segíteni.
Előre is köszönöm!!!
Attila
header.php-n kívül a többi sablonmejelenítő file is át van kódolva BOM nélkülire? archives.php page.php single.php stbstb… a leg egyszerűbb ha az össz. php file-t átteszed…
@rapster: nekem nem attól javult meg, hogy hungarianra vettem … hanem minden tábla minden sorában utf8-general-ci -re …
a header.php-ban nekem nem kellett semmit csinálnom. de van a WP-ben Beállitások - Olvasás - Oldalak és hírcsatornák kódolása: UTF8 legyen.
rapster: na akkor próbálom értelmesebben. először úgy csináltam, hogy előttem volt a WP adatbázis táblasora. Alul összeset kijelöltem, rákatt a tevékenységekre, lenn egybevetés, ott kiválasztottam az utf8-general-ci-t és katt a végrehajtra. phpMyAdmin azt mondta, hogy oké. megnéztem a WP-t, maradtak a kérdőjelek. nálam meg idegroham.
aztán ujra néztem az egész adatbázis táblát. felső sor wp_commentmeta, ott kerestem egy olyat a parancsok között, hogy struktúra, arra katt, arra megjelent az a táblasor részletesebben. ott, amelyik sorban volt Egybevetés, az nem mind iródott át. igy kijelöltem őket, katt a tevékenységre, kiválasztottam a general-ci-t és Végrehajt. igy végigmentem minden tábla soron. és igy mindenhol átirta. és aztán lett ékezetem.
lehet, hogy nálam ez valami tárhelyfüggő valami vagy csak én voltam a béna (első próbálkozásom volt bármilyen egybevetésre …), de ahogy ezt minden sorral megcsináltam, akkor irt át MINDENT … és azóta boldog Å és Ű betű tulajdonos vagyok
mindazonáltal fogalmam sincs, hogy Nálad beválik-e, mert én nem nagyon értettem/értek ilyenekhez, de amikor felbosszant valami, akkor fellobban bennem a kisérletezőkedv és olyat is megpróbálok, amihez addig esetleg nem mertem nyúlni
óóó közben megnéztem megint melyik is ez a multichrome sablon:
Cufon-t használ, erre rá is bukkantunk a múltkor. Ha megnézed a szerkesztőben jól is mutatja azokat az ékezeteeket.
Viszont a cufonos font nem tartalmazza az ékezeteket…
pontosítanék: js/effects.js-ben a replace-eket kell kivenni akkor “csúnyán” (alap betűtípussal) de biztosan mennek azok az ékezetek
hmm honnan töltötted le a sablont?, milyen verzió?
Közben rövidre zártam a dolgot. Generáltam új betűtípus file-okat amik tartalmaznak ékezetet (és sok egyebet ):
http://svn.hgrg.info/dir/
fontok.zip
[off] ez kisértetiesen emlékeztet arra, amikor családtagjaimat megpróbálom rávenni, hogy vigyék ki a szemetet. Túl hosszú idő. És idegőrlő harc. Egyszerűbb, ha fogom és kiviszem Aztán persze minden alkalommal megmondom a frankót: ne gondolják, hogy ebből rendszert fogok csinálni [/off]
hát felül kéne írnod velük a sablonban levőket
hmm ez igencsak furcsa…
A web2feel oldaláról letölthető Jinsona Multichrome sablonja. Jinsona sablonjairól tudni kell, hogy addig ingyenes, amíg a footerből a kód nincs eltávolítva. Jinsonánál nincsenek ártó kódok (eddig nem tapasztaltam), ugyanakkor díjazásért hozzájárul a footer módosításához.
A fontokról a fórumában beszélnek is: http://www.web2feel…php?f=9&t=2274
hát én gonosz voltam és eltávolítottam
De akkor csak 1 letöltés erejéig teszem ki a sablont…
bár nem igazán értem ezt a szemléletet… GNu GPLbe meg nem fér bele…