Link kategóriák, és linkek rendezése

A WordPress alaphelyzetben a linkek kategóriáit és benne a linkeket ABC-sorrendben helyezi el, jeleníti meg.

Gyakran felmerül az igény, hogy az oldal gazdája más szempontok szerint szeretné rendezgetni a linkeket, vagy azok kategóriáit - erre szolgál a My link order nevű bővítmény.

A bővítmény használata rendkívül egyszerű: a szokásos módon történő telepítés és bekapcsolás után az admin felületen a bővítmény beállítási funkciójára kattintva a linkkategóriákat és a linkeket a “fogd-és-vidd” módszerrel ide-oda tologathatjuk, ahogyan csak szeretnénk.

A widgetek menüpontban az eredeti “Links” widgetet kiszedjük, és helyére a szerző widgetjét állítjuk - a kívánt eredmény az oldalsávban azonnal látható.

Természetesen lehetőség van a sablonfájlba is beszúrni a megfelelő kódsort.

A bővítmény a 2.7-tel kompatibilis.

Jó tili-tolit! :slight_smile:

Szia Győző!

Eddig tökéletesen működött a plugin wp 2.63-on, de most felraktam a 2.7-et.

A plugin be van kapcsolva, de míg a 2.6 alatt az intéző fülben megjelent a widget füle és ott be lehetett állítani mindent, addig a 2.7 alatt még csak hasonlót sem látok. :frowning: A plugin által meghatározott sorrendben ott vannak az oldalsávban a linkek, de magát a widget-beállítást sehol nem találom.

Lehet, hogy 2.7 alatt nem megy ez a widget?

Üdv, Ashen

Szia Ashen!

Ez a widget bizony megy a 2.7 alatt is, ahogyan a hozzászólásod előtti hozzászólásomban is jeleztem. :wink:

Mielőtt írtam Neked a választ, én is kipróbáltam, és egy kivételével minden honlapom 2.7-tel megy.

Kapcsold ki a bővítményt, majd újra vissza.

Az admin menüben, a “Linkek” menüpontban megjelenik a “My link order” menüpont, arra kattintva lehet a linkkategóriákat illetva a linkeket tologatni, rendezgetni.

Ezt követően a Megjelenés > Widgetek menüpontra kattintva láthatod, hogy melyik oldalsávodban melyik widget van használva - az Elérhető widgetek közül a “Linkek” widgetet eltávolítod (ha véletlenül használnád valahol), és helyette a “My Link Order” widgetet helyezed el a kívánt helyre. Nem elfelejteni, hogy a widget elhelyezésekor a “Szerkeszt” segítségével még faraghatsz egy kicsit a linkek rendezésén, illetve a widget címét (Title) kitölteni, hogy az is megjelenjen az oldalsávban. :slight_smile:

Sajnos nekem nem működik. :frowning:

Hiába kapcsolgatom ki-be, nem jelenik meg a plugin a link menüpontban.

Nem tudom, lehet, hogy a frissítés nem sikerült rendesen? Mindent úgy csináltam elvileg ahogy a leírásban van…

Próbáld meg:

Töröld a gépedről a letöltött bővítményt.

Töltsd le újra.

Töröld FTP-vel a szerverről a bővítményt.

Telepítsd fel a bövítményt a “Bővítmények” menüpont “Új telepítés” használatával.

Kapcsold be.

Aztán állítgasd be a linkeket.

Remélem sikerülni fog… :slight_smile:

Sajnos ezek után sem ment. :frowning:

Visszaraktam a 2.63-at és most minden stimmel, mint előtte…

Valami izgalmas bibi lesz, mert hatásodra, egy másik blogomon is kipróbáltam, ahol egy egész rahedli link van, és gond nélkül működik.

Valami frissítési hiba lesz, vagy a 2.6.3-ban is pröcök van. Azt mindenesetre ajánlott - első lépésben 2.6.5-re frissíteni -> az még nem 2.7. Ez miatt nem maradhatsz örökké 2.6.3 :slight_smile:

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! Barátom! Ez egy igen hasznos plugin! Köszi, hogy feltetted, ez a problémám is megoldódott!