Szia!
Hát megnéztem, teszteltem több oldalon is (GTmetrix, Pingdom, Page Insights). és valóban eléggé lassan tölt be.
A W3 Total Cache plugint beállítottad? A GTmetrix szerint nincs engedélyezve a tömörítés (GZIP), se a gyorsítótárazás, van egy pár fájlcsökkentésre váró képed is, és jó pár optimalizálatlan javascripted.
Köszönöm a választ! Egy rakat dolgot próbáltam azóta, de nulla hozzáértéssel nem jutok semmire. A W3 Total Cache-t bárhogy próbáltam beállítani, csak rosszabb lett minden. Úgy felidegesített, hogy a végén töröltem. Most a Hummingbird segítségével legalább javult a performance a GTmetrix szerint és a nagyobb képeket is kicsinyítettem, tömörítettem, így már fele akkora sincs az egész oldal, mint volt. A sebességgel mégsem történik semmi.
Nem tudom mennyiért segitene valaki úgy rendbetenni az oldalt, hogy használható legyen, mert ez így gyötrelem.
Egy webes alkalmazás/honlapot 3 irányból lehet meggyorsítani
Szerver hardware
Szerver software
Hálózati szolgáltatások
Alkalmazás
1: ha van rá keret, akkor managed hosting-ot ajánlok, mint pl. a magyar Kinsta, vagy én
2: itt találsz izgalmas hosting részleteket - a Redis memória cache 2-4× sebességet ad a WordPress-nek (meg sok minden másnak is)
3: Olyan DNS, HTTPS és CDN szolgáltatót válassz, akik vállalati módon működnek
4: A W3TC-t töröld le, a WPML-ből migrálj Polylang-ra, és persze telepítsd a wp-redis plugint, a két SSL plugint is érdemes 5-10 sor kóddal (vagy webszerver beállítással) kiváltani
(akkor tudok segíteni, ha elvárás, hogy bevételt termeljen a webshop)
Köszönöm, de az előző hozzászóló segítségével éppen most sikerült egy kis lendületet adni az oldalnak és most már sokkal jobb, mint volt. Így nekünk ez most megfelel és hostingot nem akarunk váltani. De tervben van egy másik oldal is, esetleg azt majd átgondoljuk.