Kategória listában a bejegyzések száma a linken belül legyen.

Nem vitatkozom veled, latom ertesz hozza smile.gif

SEO tevekenysegembe ezeket is beleveszem konkretabban.Viszont a hozzaszolasod olvasasa kozben eszembe jutott par kerdes, uj es regebben foglalkoztatott kerdes:


 • Ha jol tudom a PR ertek a linkelesektol fugg leginkabb, akkor hogy lehet, hogy regebben 4-es ertekem volt es most csak 2-es, elviekben nem valtozott a ram linkelesek szama, vagyis biztos kevesebb lett, de nem nagysagrendekkel.


 • „kedvencekbe rakja a lapodat” ezt honnan tudja a google?


 • Mivel mondod, hogy legfontosabb, hogy hanyan linkelnek a te oldaladra, akkor itt egy olyan kerdesem van, hogy olvastam meg regebben, hogy a google a sajat vagy kozeli IP cim tartomanyu szervereken levo weblapokrol nem annyira ertekeli fontosnak egy linket, mint egy teljesen kulombozo IP cimu szerverrol. Ez mennyire van igy? Tenyleg sokat dob a dolgon, ha mas szerverrol erkezik a latogato? Van ennek valami aranya amit lehet tudni? Mondjuk tavoli 5 sajat szerverrol 1?  koszi

Sziasztok!Nagyon egyszerű dolgot szeretnék:Van egy kategórialista, aminel be van kapcsolva a widgeteknel, hogy mutassa, hogy mely kategoriaban mennyi bejegyzes van. Namost ez jelenleg igy adja be a HTMLbe a Wordpress:
 • Kategoria (5)

  de ez lenne a jo:

 • Kategoria (5)

  Tehat csak annyit, hogy a linken belul legyen.

  Koszonom elore is a valaszokat.
 • /OFF

  Ez esetben a Googleben a Kategoria kulcsszó helyett jó helyen leszel a Kategoria 5 kulcsszóra. :cool:


  Quote:

  /OFF


  Ez esetben a Googleben a Kategoria kulcsszó helyett jó helyen leszel a Kategoria 5 kulcsszóra. :cool:
  Aham, mert akkor ugyebar a Google erosnek iteli az egesz linket, mint egybekulcszo.

  Mostmar ertem miert raktak kulon a linktol. smile.gif


  Ez eszembe se jutott.

  Koszi

  suni.  Az tény: A Google következtet… (senki nincs a másik oldalon, aki megnézné a lapodat, hogy jó e), hogy miből következtet?  Sok tényező szerint próbálja meg a Google kitalálni, mi lehet az a kulcsszó, amire a te tartalmad értékes lehet, de ezek elenyészően nyomnak a latba…, a legfontosabb tényező, hogy rád (és a cikkedre) milyen kulcsszóval linkelnek más weblapok, és hogy te magad a belső linkekben milyen kulcsszavakat használsz.  Azután ezekből következtet…

  Igen ezt en is igy latom, csak itt el is felejtettem, hogy a linken belul lenne egy zavaro szam, amivel a google esetleg ey kifejezeskent ertelmezhetne.  De szerintem ami a legfontosabb az a TITLE, az szerintem fontosabb mint a linekelesek mas oldalrol.

  A jelenlegi oldalamat azzal sikerult nagyon feloptimalizalnom (de szep szo), mert minden oldalnak kulon TITLE szerepel. Igy pl a humoros szövegek, humors, vicces es egyeb kombinaciokban az elso 10-ben vagyok, ha nem az elso. A humor ami eleg altalanos szo, az elso is voltam egy darabig.  A wordpress-t ezert is szeretem, mert ebben nagyon jo, hogy a keresoknek a leheto leghasznosabb legyen mind belso linkek, mind title, kulcsszo, descriptions es egyeb SEO teren.

  suni.  Próbáld ki, csinálj egy tesztlapot aldomain, amiben van három (egyedi tartalmú) cikk, TITLE értékkel, backlink nélkül.

  És most csinálj egy tesztlapot2 aldomaint, amiben ismét csak három cikk található meg (ismét egyedi szövegezéssel, semmiképp ne az előző honlap tartalmát másold át), ennél a cikkeknél ne legyen egyedi TITLE értéke - csak úgy nature, a weblapod TITLE értéke legyen látható mindenhol - na és, ennek adj 1-3 darab backlinket…  1-2 hét, és látható lesz, melyik lesz jobb helyen a Google-ben. De segítek…, az utóbbi weblap.

  De el is képzelhető a Google logikája. A TITLE és egyéb weblapon található elemet te csinálod, ergo: te ezt manipulálhatod is…, hiszen ezt te szerkeszted

  A backlinkeket más weblapokról kapod, ergo: abba sok belefolyásod nem lehet. Legalább is jóval kevesebb, mint a saját honlapod struktúrája…, no nem?

  Tehát a google a nagyobb hangsúlyt a tőled független dolgokra fogja tenni… - ám persze, ez egy nagy serpenyő, sok-sok tényezővel. Amely serpenyőben persze benne van a lapod SEO felépítése is…, csak kisebb hangsúllyal.  kb ilyen a rangsor az Google algoritmusnak:
  1. Backlinkek (száma és értéke)
  2. Domain (kulcsszavazott e vagy sem)
  3. A honlap (motor) SEO felépítése (keresőbarát URL struktúra, belső linkek, TITLE, META stb.stb…)
  4. Egyebek - és itt legalább kb. 200 tényező… (pl. a találati rangsorban a hozzád látogató ott marad e a lapodon, vagy bezárja lapodat, és tovább keres - vagy pl. kedvencekbe rakja a lapodat, vagy sem, visszajárnak e, vagy sem… A lapodról te kit linkelsz… Weblap-elérhetőség stabilitása stb. stb…)   De ha már TITLE és belső linkek szöveges tartalma… Úgy képzeld el a belső linkelést, mintha azt kérdezné valaki: a TITLE értékben nem lehetne kiírni a kommentek számát? Vagy a kategória TITLE értékben, a kategóriák számát? Na, erre már te is azt mondanád, hogy az nem jó ötlet…, a TITLE legyen ésszerű, a cikket jól tükröző szöveg…, hát a belső linkek szövegére ez éppen ennyire fontos.   Am. még az xml. fájlba is a belső linkeket írjuk ki, és nem a cikk TITLE értékét…   TITLE nélkül még jó lehet a lap SEO-ja, rossz belső linkekkel viszont tévútra viheted a Google algoritmusát… (no meg persze külső backlinkkeken se legyen lehetőleg olyan, hogy “klikk ide” - és a link meg a lapodra mutat. Mert ez esetben a “klikk ide” kulcsszóra lesz a lapod jó helyen a találati rangsorban.)

  suni.  A PR a legbonyolultabb létező földi algoritmus :), így azt szerintem sosem fogjuk tudni kiismerni, csak kapiskálni… - és sajnos a mutatott, publikus Googe PR nem valós, ezt még a google is elismerte.

  Ha lejjebb vitte a PR értékedet, akkor vagy megszűnt egy korábbi értékes backlinked, vagy az az értékes backlink már nem az, mert annak a honlapnak PR értékét vette vissza a google. Vagy kisebb büntetés kaptál (pl. mert sokat változtattad az egész weblap TITLE értékét, azaz a honlap címét),…, vagy csak egyszerűen valamiért gyanút fogott a Google, és most elővigyázatosságból visszavett…  De hála istennek (vagy sem) a nyilvános PR érték és a google rangsorolás közt vajmi kevés összefüggés van, így ezért külön aggódnod nem kell. (a nyilvános-alacsony PR mellett is lehet nagyon erős a weblapod különböző kulcsszóra és fordítva)  - „kedvencekbe rakja a lapodat” ezt honnan tudja a google?

  Van neki is kedvencek gyűjteménye: http://www.google.com/bookmarks/ és/vagy ha felrakod a Google Analytics kódot, onnantól kezdve, többet fog tudni a lapodról, mi te saját magad.  Saját IP címről jövő backlinkek értéke… - szerintem nem, vagy éppen csak hogy figyelheti ezt a tényezőt. Sajnos semmire nincs bizonyíték, a SEO csak egy következetes tudomány. Következtetünk pl. abból, hogy a rakat blog és honlapépítő free tárhelyszolgáltató többségében egy IP címről működnek (vagy 2-3 címről, de azok is közeli tartományok) - és mint látható, jól el vannak, mindenféle hátrány nélkül.

  Ha figyeli és esetleg értékeli is ezt a tényezőt, igen kis súlyt kaphat abban az igen bonyolult algoritmusban, amiben rengeteg más tényező is szerepet kap.  Amit te tudsz tenni ez ügyben, az az, hogy a kliens oldalon jó domaint kell tudnod választanod, SEO felépített honlapot kell csinálnod (pl. SEO-zott WordPress igen jó erre a célra), majd megpróbálni a “kategóriádban” a legjobb és leg informatív lenni. Ha ez megvan, az eredmények nem maradhatnak el. (esetleg még arra kell ügyelni, hogy nem össze vissza linkelni más weblapokat, vagy ha igen, akkor használd a Nofollow jelzőt a linkre - és össze-vissza visszamenőleg ne módosítsuk a már kész weblapot [cikket, cikkek címét, kategóriákat, weblap címét stb.stb…])

  Esetleg még az, hogy releváns katalógusokba, blogokban, fórumokban udvariasan ajánlod magadat (előny a megfelelően kiválasztott kulcsszó a linken, angolul: anchor text)

  OK koszonom a hozzaszolasaidat smile.gif  Nagyjabol kepben vagyok, de adtal par ottletet es par dologban megerositettel.  koszi megegyszer