Explorer vs. Firefox HELP!

Bár tudom, hogy a múltkor egy kicsit felzaklattam a kedélyeket, de kérlek benneteket, adjatok nekem tanácsot! Van 2 oldal, amit most készítettem (kenyereteket nem elvéve, természetesen ingyen és barátilag) www.royalexpress.net , valamint a www.fonixesleslie.extra.hu

Most azt vettem észre, hogy ha Exploreren nézzük az oldalakat, akkor teljesen másképpen jeleníti meg őket, összetöri , vagy elcsúsztatja azokat és lövésem sincs, ez mitől lehet, mert Firefoxon tökéletes a látvány (mármint szerintem tökéletes!)… Megnéznétek a kedvemért, hátha van valakinek ötlete? Előre is köszi! smile.gif

Ja és mégegy kérdés! A MORE tagot hiába írom be, vagy nyomkodom a wysi-ben, semmit nem csinál… szóval, hogyan tudom mégis megtörni a bejegyzést???

Kezdd itt:

http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.royalexpress.net%2Fés egy jótanács: SOHA de soha nem másolj M$ WORD nevű agyrém-programból szöveget a wysiwygbe!!! - ha muszáj (ámbár ilyen nincs, szerintem), akkor előbb tedd átt Notepad-be vagy bármi más nem-szövegszerkesztőbe, és onnan a WP-be.

Szóval, írd, javítsd át a szövegeket, és akkor megnézhetjük, hogy mi a hiba.

Moshu! Köszi a tanácsot! Nem tudtam, hogy a Word elgányolja az írást… Lassan átírom az összes oldalt, úgy egyszerűbbnek tűnt, hogy előbb szövegszerkesztőbe írom…

Abban segíts még nekem légyszi, hogy amit a validator jelez (mármint hibát), azokat hol találom meg, mert nem tudok rájönni, hogy milyen sorokat jelöl… (Tudom, lassú vagyok, hát korral jár…) Előre is köszi a válaszodat…

A validator oldalon klikkelj arra, hogy Show Source, aztán Revalidate. Minden hibasor-szám klikkelhető link lesz, ami épp odavisz az alanti forráskódban, ahol a hiba van.

Hencia, a royalexpress nagyon menő lett.Egy nem kötekedő, hanem komoly kérdés: ezek a zenekarok nem szeretnék ha a weboldalukról megrendelőik érkeznének, akik felkérik őket fellépésekre, előadásokra? Mert ha igen, akkor át kellene gondolnod a weboldalak koncepcióit, a design meg a validálás ehhez képest csak technikai kérdés

Norbi! Köszönöm a dícséretet! Mit tanácsolsz a koncepció kapcsán? Szerinted mi kellene még, hogy felkérések érkezzenek??? És tudom, hogy most aztán teljesen hülyének fogtok nézni, de lövésem sincs, hogy a validáláskor hogyan is javíthatnám azokat a hibákat… Hol találom meg én azt a forráskódot??? (Bocsi, de tényleg foggalmam sincs!) Köszi mégegyszer… smile.gif

Értékesítési folyamat kell nem bemutatás. Ebben áll a nagy titok.

amikor létrehozol egy oldal template-et ott bizony figyelembe kell venni hogy hogy pozícionálod a diveket meg milyen eltartásokat használsz… a legfontosabb, hogy utána olvasshogy mit kell tegyél hogy a html kód crodssbrowser legyen. azt most látjuk hogy a royal expressnél komoly gondok vannak, mert nálam firefoxon és safarin full szétesik az oldal. a másik úgyahogy egyben van. értékesítési folyamat:))) az nagyon kellene. zeneileg én ehhez nemtudok hozzászólni!

norbi szerintem olyan termékeket próbálj meg eladni aminek előtte körbe jártad, hogy milyen keresleti szférával bír rendelkezni.

Szerintem van kereslet zenekarokra, esküvőktől a céges bulikik - csak annak a kérdése, hogy meg tudod-e szólítani a célcsoportot… De nem akarok itt ebbe belemenni, nem erre való ez a fórum… majd írok róla postot valamelyik blogomon :slight_smile:

pryus! Furcsállom, hogy azt írod, firefoxon szétesik a royalexpress, mert nálam éppen hogy ott jelenik meg úgy, ahogyan annak meg kell jelennie. ie-n esik szét az oldal és gőzöm nincs miért. Ezt a safarit meg nem ismerem…

Én még azt az egyet nem értem, hogy ha ez a wp ilyen egyszerű, mint ahogy annak tűnik, miért generál ilyen kardinális hibákat, hiszen én csak a kezelőfelületen dolgozok, nem nyúlkálok bele semmilyen php meg akármilyen másik fájlokba, egyedül a fejlécet cseréltem ki, de az gondolom nem csinál akkora hibát, hiszen a téma eredeti fejlécével ugyanígy jelenik meg ie-n (most a főnixről beszélek!). A royal szintén ugyanígy szétesik exploreren, anélkül is, hogy bármit változtattam volna a témán… szóval biztos, hogy bennem van a hiba??? (szóval kész témát használok, ha nem lettem volna egyértelmű)

hencida!

én nem windowson nézem hanem macintoshon ott még más hibák tűnnek elő mint internetexploreren vagy úgy ánblokk a windowsos böngészőkön.

nemtudom milyen szinten nyúlsz bele a kész theme-ák kódjaiba illetve hogy miket illesztessz adott esetben a wysiwyg szerkeztőbe, de mindenképp ajánlom a fentebb említett methódust, hogy a wordből kiemelt szöveget előtte egy texteditbe másold be és onnan másold a szerkesztőbe mert ezzel is számos hibalehetőséget kizársz.

kizártnak tartom, hogy ha nem nyúlsz bele egy wp témába akkor az ne lenne crossbrowser mert általában publikált témák azért ki szoktak tesztelődni meg validálódni.

a wordpress-ben nincs hiba ez biztos, nekem minden oldalam ugyanúgy jelenik meg. kivéve mikor nem, de azt is próbálom javítani mindíg!

Köszönöm pryus!!! és hidd el, royalexpressnél csak a fejlécet cseréltem ki…

én elhiszem, de akkor passz :)! megtámadta az internetexplorert evő hétszűnyűkapanyányimonyók…

smile.gif

Üdv!

hasonló gondok, IE alatt szétesik az oldal, leginkább a sidebar.

http://szerszamkereso.hu

HELP!

kivettem a sidebarokból a kategóriák listázását, így jó.

mi lehetett vele a gond?

ilyenek voltak, mint pl:Code:

Nincs erre valami plugin?

hogy mire is?

Kategóriákat szeretnék listázni az oldalsávban, az alkategóriákkal együtt, ha lehet, a hozzá tartozó bejegyzések számával.

de nem egy helyen, hanem több listával, pl kerti szerszámok külön, barkács szerszám külön, stb.

túl nagyot kívánok?

a fenti kóddal megoldható, de IE-ben nem jó sajnos.

nem létezik ilyen plugin?

Nyugi, nyugi pirimidin! :slight_smile:Reggel negyed nyolckor kérdezted, és negyed tizenkettőkor sürgeted a választ. Wordpress.org, vagy Google keresőt zargattad már? :wink:Itt a segítség önkéntes, mindenkinek a szabadideje terhére történik, és senki nem szokta eltitkolni, ha tud valami hasznosat nyújtani.

nem is úgy értettem, várom én türelmesen!

próbáltam persze, de ilyet nem találok