Üdv!
A segítségeteket kérném, most próbáltam először telepíteni a wordpress-t, egyenlőre a saját gépemen szeretném kipróbálni és xampp-ot használok. Követtem a telepítés utasításait: letöltés után bemásoltam a kicsomagolt wordpress mappát az xampp/htdocs mappába. Ezután módosítottam a wp-config-sample.php fájlt wp-config.php-ra és beírtam az adatbázis adatait neve: wordpress, jelszó: root. Majd kulcsokat generáltam a leírtak alapján. A localhost/phpmyadmin felületén létrehoztam a wordpress adatbázist, majd beírtam a localhost/wordpress-t a keresőbe, hogy megkezdhessem a telepítést és a következő hibaüzenet fogadott: “Error establishing a database connection”
Több videót is megnéztem a telepítésről, de mindenhol ezek a lépések és nem jövök rá mi lehet a hiba!
Segítségeteket előre is köszönöm!
hát pld elsőre én nem root jelszóval csatlakoznék, hanem létrehoznék egy másik usert mert lehet, hogy az üres jelszóval van baja…
Tehát akkor a wp-config.php-ban írjak be egy másik usert?
@Ateeee
Automatikus telepítővel próbáld mert amit leírtál így nem jöttek létre a táblák!
Error establishing a database connection = Nem sikerült létrehozni az adatbázis kapcsolatot
Tehát hiányolja az adatbázis táblákat!
Kezd újra a telepítést!
Alapesetben nem a jelszó a root, hanem a felhasználó (jelszó nincs, ha nem állítottál be a telepítésnél). Nem tudom, hogy csak véletlen írtad e így, de ellenőrizd le.
Nem, a XAMPP-ban állíts be másikat (a root helyett), bár saját gépen szerintem nem fontos.
Sikerült, a jelszó idézőjelek között bent hagytam a 'jelszavad' szót jelszónak és ezért nem ismerte fel az adatbázist, tehát beírtam az adatbázis nevét és a user pedig a root és a jelszóhoz pedig nem írtam semmit! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
ok. mondjuk én elvből őrizkedek a root jelszo plaintextben való megjelenéseitől :).
@Kardi: a hibaüzenet arról szólt, hogy a kapcsolatot nem tudta létrehozni. Ha táblákat hiányolt volna más lett volna az üzenet.
Hi!
Én meg kizártam magam a wp admin-ból. A beállításokban átírtam az url-t és most oda akar belépni,de az persze nem létezik. Hogy kell átírni, hogy a régi url legyen és be tudjak lépni az admin-ba? Van valami adatbázis rekord vagy php file amiben át tudom irni és megint be tudok jutni?
Már megtaláltam, megoldottam.
nagyszerű, a többiek akik olvassák a postot okulására máskor írd is be, hogy hol találtad a megoldást, mert így csak annyit tudnak, hogy neked anno sikerült megoldanod:
phpmyadminban a wp_options (ha más a prefixed akkor [prefix]_options-ben a home ill. a siteurl mezőben kell átírni…
Üdv!
Egyik pillanatról a másikra a címbeli hibaüzenettel megállt az oldalam. 
Azaz kb fél órával ezelőtt még ment, aztán most már csak ennyit ír.
A /WP-Admin oldalon ezt írja:
[*]Biztos, hogy helyes a felhasználónév és a jelszó?
[*]Biztos, hogy jó adatbázis szerver cím került beírásra?
[*]Biztos, hogy fut az adatbázis szerver?
[/list]
Nem változtattam semmit hetek óta. Lehet hogy a szolgáltató csinált valamit? FTP, Cpanel működik. (http://www.000webhost.com/)
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Igen, ez így szervergond, feltehetően az adatbázis szervere nyekkent egyet amíg átment a váltón. 
Megoldás erre?
Vagy buktam minden eddigi bejegyzést? 
Köszönöm!
Szólj a szolgáltatódnak, ennyi.
- menj be phpmyadminba exportálj ki mindent, hogy legalább legyen a kezedben valami…
Újra minden működik! Gondolom a szolgáltató rontott el valamit.
Köszönöm az ötleteket!