e-commerce - még mindig :-(


#341

Sziasztok





Egy kis magyaritást szeretnék még belecsempészni az e-commerce-be.





Ár megjelölésnél hol és mit kellene átírni, a “from összeg” helyett “összeg-től” legyen kiírva, illetve a rácsos megjelenítésnél a “more details” hol cserélhető le?











Köszönöm!


#342

esetleg megpróbálhatnád a nyelvi fájlt szerkeszteni! :wink:











…/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-languages/wpsc-hu_HU.po


#343

Az az első problémánál azért nem lesz sikeres, mert az angolban máshogy jelzi ki az árakat, ezért ez nem került bele a fordításba.





De ha megkeresed a wp-e-commerce/wpsc-includes/product-template.php fileban a 413. sor környékét és átírod erre :









$output = wpsc_product_variation_price_available( $product_id )."-tól";







akkor talán jó lesz.



Arra figyelj, hogy egy frissítéssel visszaáll az eredeti állapot. Ja és módosítás előtt csinálj mentést!







A “more details” megjelenítésért véletlenül nem a sablonod felel? Mert az e-commerc-ben az le van fordítva. Olyat keress a témád könyvtárában, hogy wpscgrid-view.php vagy wpsc-single-product.php és ott nézd meg a “more detailst” (ha windows akkor total commander, belemész a könyvtárba és parancsok/keresés)







u.i.: A hosszú “ó” betű miatt valószínűleg “utf8-bom nélkül” típusban kell mentened a filet!





$output = wpsc_product_variation_price_available( $product_id )."-tól";











akkor talán jó lesz.





Arra figyelj, hogy egy frissítéssel visszaáll az eredeti állapot. Ja és módosítás előtt csinálj mentést!











A “more details” megjelenítésért véletlenül nem a sablonod felel? Mert az e-commerc-ben az le van fordítva. Olyat keress a témád könyvtárában, hogy wpscgrid-view.php vagy wpsc-single-product.php és ott nézd meg a “more detailst” (ha windows akkor total commander, belemész a könyvtárba és parancsok/keresés)











u.i.: A hosszú “ó” betű miatt valószínűleg “utf8-bom nélkül” típusban kell mentened a filet!


#344

Sziasztok!











A következő problémám adódott: az admin felületre be tudok lépni, amikor átváltok a kezdőlapra (index.php), még mindig be vagyok jelentkezve, de amikor bármelyik más oldalra kattintok, kiléptet. A userlog oldalra sem tudok belépni, ha beírom a jó jelszót, nem történik semmi, ha rossz a jelszó, akkor átküld a wp-login.php oldalra, de itt is hiába írom be a jót, a userlog oldal jelenik meg, nem bejelentkezve. Mi lehet a probléma?





Annyi előinformáció, hogy átpakoltam a webáruházat ugyanazon szerver egyik tárhelyéről a másikra, domain-csere is volt. Ill. frissítettem az e-commerce újabb verziójára. A többi dolog úgy tűnik, rendben, a képek jó helyen vannak, a sablon is, wp-config átírva, az sql file-ban lecseréltem a hivatkozásokat. Hol/melyik file-ban lehet gond?


#345

próbáld ki alap sablonnal.





szerintem a választott sablonod akad össze a wpec-vel ezért léptet ki mindig, volt már ilyen nekem is…


#346

Köszönöm, de a sablon ugyanaz, mint volt (Weaver II - ami szerintem alapnak minősül, ha alapon azt értjük, hogy a http://wordpress.org-ról tölthető le), ahol nem akadt össze. Az igaz, hogy frissítettem sablonverziót, de ha visszatöltöm a régi verziót (az új helyen), is ugyanaz a helyzet. Esetleg más ötlet?


#347

én már rég megtanultam, hogy wpec-t nem szabad frissíteni alapos tesztelés nélkül…











próbálj meg visszaállni korábbi verzióra!


#348

A visszatérés (adatbázis vagy régebbi verziók feltöltése) nem hozott eredményt. Újra áttelepítettem a rendszert, nem frissítettem semmit, így működik a belépés. Mielőtt frissítettem, mentettem mindent (adatbázis, wp import file-ja és még a tárhelyen lévő összes file), de csak a komplett rendszer újraáthozatala vezetett eredményre. Tehát akkor e-commerce-t ne frissítsek? Vagy mit értesz alapos tesztelés alatt?


#349

Szerintem valahol még maradt valami beállítás az előző átpakolásnál ami miatt a régebbi tárhelyre akart ugrani.











Az a legbiztosabb, ha bármiféle frissítés előtt csinálsz egy komplett mentést az egész file rendszerről és adatbázis állapotról. Ezt általában egy gombnyomással el lehet végezni a szolgáltatód admin felületén.


#350

az alapos tesztelés azt jelenti, hogy alaposan leteszteled éles használat előtt! :o


#351

'Kalinka' wrote:

Köszönöm, a kérdés már csak az, hogy hol, de mert megoldódott, nem lényeges. A régi tárhelyen frissítettem próbaképp az e-commerce-t, de nem lépett fel ez a hiba.








'mano' wrote:

az alapos tesztelés azt jelenti, hogy alaposan leteszteled éles használat előtt! :o











Nohát mano, ezzel a hozzászólással igencsak bölcsebb lettem én is meg az összes olvasó! Nem mindenki olyan profi, mint Te, és vannak egyszerű kérdések is... A válasz tartalmazhatott volna olyat, hogy mire érdemes odafigyelni, milyen tipikus hibák léphetnek fel, vagy esetleg egy forrást, hol érdemes utánanézni - nyilván több tapasztalatod van ezzel, ha már egyszer rég megtanultad...





Egy másik kérdésem lenne: hol lehet beállítani azt, hogy a termékeknél se a kategória oldalán, se az egyéni oldalon ne jelenjen meg a featured_image?


Ha megnyitok egy kategóriát, akkor ott a kategória alapértelmezett képe (vagy a weblap logója) jelenik meg a kategória neve alatt és az első termék között, ha megnyitok egy termékoldalt, akkor a termék neve és a termék leírása között meg a weblap logója jelenik meg, az aktuális termék linkjére hivatkozik. Mindkét helyen ha az elem forrását nézem, akkor -ként nevezi.


Ez sajnos nem a költöztetés hibája, már egy jó ideje nem sikerült megoldanom. Igen, van olyan beállítása a boltnak, hogy "


A kiemelt termékeket mutassa a termékoldalak felett:




", de itt hiába van a nem kiválasztva, ettől még ez jelenik meg. Itt a bolt forrásban ilyet kér be, hogy wpsc_options[wpsc_hide_featured_products], de sehol nem találom, hol tárolja ez az értéket. Az adatbázisban wp_options van, a wpsc_options-t sehol sem találtam. A featured_image-re a téma style-css-ében, a wpsc-default.css-ben ill. a rtl.css-ben leltem, de ettől még nem tudom, mi lenne a megoldás...





Erre a problémára sikerült megtalálni a megoldást, egy speciális sablonbeállítása volt a viewer II-nek (http://forum.weavert...-image-on-pages), amit már rég megtalálhattam volna...





No, akkor lelkesen felteszek még egy kérdést: az e-commercben szeretném elérni azt, hogy lehessen Pick Pack Ponttal is rendelni. Erre van valakinek valamilyen megoldása? Először az jutott eszembe, hogy a fixed rate shippingnél megadom a PPP lehetőséget, majd egy selectbe beirogatom a címeket. Aztán ezt a 2 mezőt összekötném egy függvénnyel, hogy csak akkor lehessen választani a címek közül, ha a PPP lehetőséget választotta. Először is ezzel lenne problémám, hogy mi az az egy sor, amit be kellene írni. Másodszor meg amikor a selectbe beírtam a 3. címet és mentettem, akkor egyszerűen kiürült, mintha addig nem írtam volna be semmit :( 2 címig bírja. Mind a value mezőbe, mind a label mezőbe a címet írtam, és 2 címig jutottam el, a 3. mentésénél kiürült (beírási sorrendtől függően). Ezzel kapcsolatban volna valakinek valami ötlete?

#352

beírási sorrendtől függetlenül - csak nem tudtam szerkeszteni. Amúgy miért vonódik össze egy megválaszotl kérdéssel egy jellegét tekintve új kérdés?


#353

Mi lehet az oka annak, hogy a kiemelt termékek közé sosem kerül be semelyik termék sem? Hiába jelölöm ki. :frowning:


#354

Sziasztok! Saját template létrehozásában és HTML/CSS/PHP-ban már van egy kis gyakorlatom, de WP E-commerce-t még nem használtam.





Nagyjából sikerül megoldani a problémákat, de egyre sehogy sem bírtam rájönni és a gugli sem segít. irritated.gif Vannak termékek, legyen mondjuk A és B a nevük. A mondjuk 100 Ft, B legyen 70 Ft, ha nem egyszerre vásárolja őket az ember. Ha viszont igen, akkor már csak 150 Ft lenne az áruk.





Tehát akciós csomagokat szeretnék létrehozni. A probléma nem ez, hiszen ezt meg lehetne oldani úgy, hogy a termék neve legyen “Akciós csomag 1”, a leírásában meg részletezni lehetne, hogy mi tartozik bele, viszont a termékeknél készletkezelés van.





Összegezve, a feladat az, hogyha valaki vásárol egy akciós csomagot (amiknek külön is szerepelniük kell, önálló termékként), a benne található A és B termékek készlete csökkenjen a vásárlásnak megfelelően.











Remélem, sikerült érthetően leírnom, előre is köszi! :slight_smile:


#355

kave: érthetetlen, hogy miért kapod fel a vizet? kevés olyan más szakma van, mint az informatika, hogy mindent vissza lehet csinálni, ha elrontasz valamit, persze ha van mentésed. ingyen van. nem bölcselkedni kell, hanem józan paraszti ésszel dolgozni. profi sem vagyok, ugyanazt az utat járom mint te, úgyhogy higgadj le szépen.











Sir-nyeteg: a wpec saját kiemelt termékek widgetje nem jeleníti meg amit kiválasztasz?











Rocko: az elgondolás szerintem alapvetően nem életképes, hiszen hogy tájékoztatod a vásárlót arról, hogy vegye meg egyszerre a kettőt és akkor olcsóbb lesz. túl bonyolult dolog, de összezavarja a vevőt, hiszen alaphelyzetben mindkét terméknél csak a teljes árat fogja látni. sokkal egyszerűbb és környezetbarátabb a “csomag” megoldás, én is így alkalmazom…


#356

'mano' wrote:




Sir-nyeteg: a wpec saját kiemelt termékek widgetje nem jeleníti meg amit kiválasztasz?





Igen.

#357

a sablonba be van másolva a wpsc-featured_product.php?


#358

Megtaláltam, azaz igen.





A widgeteknél ki is tudom tenni. Az oldalsávba pl, megjelenik a cím, de nem szerepel benne termék, hiába a kiemelés.


#359

'mano' wrote:




Rocko: az elgondolás szerintem alapvetően nem életképes, hiszen hogy tájékoztatod a vásárlót arról, hogy vegye meg egyszerre a kettőt és akkor olcsóbb lesz. túl bonyolult dolog, de összezavarja a vevőt, hiszen alaphelyzetben mindkét terméknél csak a teljes árat fogja látni. sokkal egyszerűbb és környezetbarátabb a "csomag" megoldás, én is így alkalmazom...





Igen, gyakorlatilag akciós csomagokról van szó. Viszont ha a csomagot mint önálló terméket töltöm fel, vásárláskor nem csökken azoknak a termékeknek a készletmennyisége, amikből áll a csomag. Vagy rossz felé kapizsgálok?

#360

Akciós csomagok, valaki? :frowning:











Van itt egy másik probléma is. A szállítási díj függ a végösszegtől és attól, hogy melyik régióba (kerületbe) kell szállítani a terméket. Ezt feltételezem valamiféle table rate pluginnal kéne megoldani, de csak olyat találtam, ami a szállítandó súlyt veszi figyelembe. Jelenleg a termékek súlyának megadtam magát az árat, de ez így nem túl elegáns megoldás…