e-commerce - még mindig :-(


#221

@#218 elnézést, kicsit épp zabos voltam, kaptam egy újabb spam-et amiben 'Tllas Rland 10 éve elsős egyetemeista occsóé webájuházatcsináj'… és azért ahol pénz van oda mindig fokozott biztonsággal kell nyúlni attól függetlenül, hogy mekkora tételek mozognak. De persze ha nem megrendelésre hanem magadnak csinálod akkor tulajdonképp ez a 'kísérlet' amit említettem :). Hajrá, sok sikert hozzá!


#222

Keress rá a wp invoice kifejezésre. a szlovák számlázási rendszer más, mint a magyar. amúgy a word-ot az sem engedi, ha jól tudom. :wink:


#223

Köszönöm segítséged!





A Word-öt úgy gondoltam, hogy manuálisan csinálnám. Bár ez így kissé macerás lesz, ha nő a megrendelések száma. irritated.gif


#224

Nem a kézi munkára céloztam, azt én is gondoltam… :slight_smile:











A számlázóprogram használatát szigorú szabályok írják elő Magyarországon, abba sehogyan nem fér bele a Word.


#225

Sziasztok!











Tudatlanságom miatt nem a megfelelő helyen tettem fel a kérdésemet, de remélem most jó helyen próbálkozom.





Szóval alapvető problémáim volnának az e-commerce-el kapcsolatban. Local hoston próbálkozom összerakni a webshopomat, működök is szépen, de néhány





problémát nem tudok kiküszöbölni.











Először is amikor a kosárba helyezek egy terméket, majd a megrendelésre kattintok, akkor az alábbi üzenetet kapom a fizetésnél:





"





Szállítási díj kiszámítása











Kérjük, válassza ki országát a lenti listából a szállítási díj kiszámításához"





Pedig beállítottam két féle fix áras szállítást is, meg is jelennek, mégis kéri, hogy válasszak országot. Hogyan tudnám ezt megszűntetni?











Köszi a válaszokat előre is!


#226

ha a piacot leszűkíted Magyarországra, akkor is?


#227

Sajnos akkor is… Már mindenhogy kipróbáltam.


#228

wpsc-includes/cart.class.php 1220 sora legyen ez:





$price = number_format($price, 0, ',', ' ');











valamint a wpsc-includes/processing.functions.php 50. sora legyen ez:





$price_out = number_format($price_in, 0, ',', ' ');











ezek tűntetnék el a tizedes jegyeket az árak mögül. Ha nincsenek ilyen fájlaim akkor hol találom ezeket az adatokat? Valamint, hogy tudok kiiratni bruttó árat és nettó árat is egy termékhez?


#229

nettó kiíratás nincs, annyit tudsz tenni, hogy a kosárban kiíratod a bruttó összeg áfatartalmát.











olyan nincs, hogy nincs, mert van. most szedtem le a legújabb verziót, és mind a két fájl ott van ahol írtam!


#230

Ha átírom a két megadott sort összeomlik az oldal. Szóval valami nem jó.


#231

na, csak kibogarásztam, hogy az az ősrégi idézet amit bemásoltál a 3. oldalról, már kissé idejétmúlt.





ez a jelenlegi megoldás:





…/wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-includes/processing.functions.php





~26 sorban, csere erről





$decimals = 2; // default is 2



erre:



$decimals = 0; // default is 2$decimals = 2; // default is 2





erre:





$decimals = 0; // default is 2$decimals = 0; // default is 2


#232

Sziasztok!











Egy olyan problémám van, hogy az E-commerce plugin csak fekvő 4:3-as vagy négyzetalakú termékképeket és thumbnail-eket kezel, de nekünk álló kellene (ruhákról van szó, azok jellemzően ugye állnak). Ha valaki képben van azzal kapcsolatban, hogy melyik PHP-fájlban találom a képméretek paramétereit a





- főoldalon, felsorolt termékek esetében




  • a kategóriaoldalon felsorolt termékek esetében




  • és magán a termékoldalon,





    nagyon hálás lennék ha felsorolná, mert elvesztettem a fonalat.











    Jelenleg össze-vissza méretezi a képeket, és van ahol a 145x259-es képet (ez van a plugin functions.php-jában), 129x259-esre méretezi, a 129 pedig sehol nincs megadva… :smiley: (Mindegy, majd visszaállítom az eredeti állapotot és elindulok újra a kályhától, csak valaki segítsen egy térképpel…)











    Az adminoldalon is meg lehet adni különböző képméreteket, de ott hatástalan volt, php-fájlba kellett belenyúlnom.











    Köszönöm!

#233

akárhol is, de ilyen részeket keress:





<img style=“width:px;height:px”



ez ugyebár láthatóan adatbázisból veszi az értékeket, de ha a kacsacsőrös részeket átírod a neked megfelelő értékre, akkor eléred a célod.



elképzelhető hogy az img-ek classához tartozó css részeket is módosítanod kell majd ugyanitt beírt értékekkel…<img style=“width:px;height:px”





ez ugyebár láthatóan adatbázisból veszi az értékeket, de ha a kacsacsőrös részeket átírod a neked megfelelő értékre, akkor eléred a célod.





elképzelhető hogy az img-ek classához tartozó css részeket is módosítanod kell majd ugyanitt beírt értékekkel…


#234

'Jedinka' wrote:




Sziasztok,





Már vagy hatszor le/fel töltöttem, de nem működik.


Próbáltam az e-commerce régebbi verzióit is, de ugyanaz a hibaüzenet.


Már a gépet is újraindítottam egy párszor, mert ez a 'végezetes hiba', amolyan windows-os szagú.





Azért köszi a tippeket:)








Szia! nekem Bővítmény frissítése után csinálta ezt a hibát. és csak úgy tudtam megcsinálni hogy újraraktam az egész wp ha az elején vagy neked is ezt ajánlom.

#235

Sziasztok!











Egy kérdés:











Nem tudom valamiért a variánsokat bekapcsolni.











Leírás: Ha a variánsokat kipipálom, majd megnyomom a “Variánsok frissítése” gombot, látom hogy dolgozik a gép, majd semmi. Ezt többször is megismételtem, de valamiért nem tudom becsatolni a variánsokat. És még csak hibaüzenet sincs.











Van ötletetek? Találkozott már valaki ilyesmivel?











Üdv és köszi minden segítséget











z


#236

véletlenül nem a 4-es developer verziót töltötted le?


#237

Megnéztem, de nem.





A verzió száma : Verzió 3.8.7.6.2

















Hmm …











Pedig még a többi bővítményt is kikapcsoltam, de semmi.





Nincs ötletem. A sablon esetleg bezavarhat?

















Üdv:





z


#238

http://nomademail.com/variations.js











ezzel írd felül az eredetit itt: /wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-admin/js/











hátha…


#239

Én egyből meg is válaszolom a kérdésemet, hátha valakinek hasznos lesz a jövőben. Csak a miértre lennék kíváncsi!





E-commerce áruház gold cart kiegészítővel. Ha beállítod, hogy látszódjon a termékek galériája és a thickbox megjelenítést használod előfordulhat, hogy az Explorer hibásan, a fő képet lejjebb jeleníti meg.





A problémát a témám header.php file karakter kódolása okozta. UTF-8assal rossz volt, ANSI val jó. Mire erre rájöttem…





Esetleg valakinek nincs ötlete, hogy miért? A téma css-eit jól jelenítette meg az explorer. Lehet, hogy a thickbox.css nem bírja az utf-et? Hülyén hangzik és érdekelne a miértje :slight_smile:


#240

Kipróbáltam, den me jó :frowning: (a googleval rákresetem, de más ötlettel én se találkoztam).





Sőt, itt még az sem látszik, hogy dolgozna a rendszer (a gomb nem jelenik meg, amikor kipipálom a változatot).





Nem tudom, hogy mi lehet a gond.











Más ötlet esetleg?











Üdv és köszi a segítséget











z