Zoli!
Egyetértek Veled, és köszönöm a bizalmadat!
Azt is remélem, hogy hgrg komolyan is gondolja és cselekszi azt amit írt. Meglátjuk…
EFOTT-on (Baja) a héten lehet engem sörrel kompenzalni ddd;
amugy minden nap kiprobalhato majd az idei gyoztes pneumobil ((=
sziasztok
Hat Decinbbol irok epp, innen max egy jo sor fotojaval tudlak majd megajandekozni…
Krusovice yuppijejja :).
Amit mondtam megmondtam. Komolyan gondolom, nem szokásom a levegőbe beszélni… majd meglássuk. Ha pedig megfeledkeznék magamról, majd helyretesztek
Üdv mindenkinek!!
sziasztok!
kösz a segítséget és hogy kiálltatok mellettem:)
sikerült összehozni!
akkor minden meseszép
Soká éljen és virágozzon a Wp közösség
egyébként hogy milyen biztonságos a wp az függ attól is hogy oprendszer mennyire friss legyen az windows linux freebsd vagy ami még van meg hogy mit használsz webszervernek adatbázis kezelőnek na meg hogy phhpból hányas verzió van a szerveren. hiába van tuti biztonságra beállítva a wordpress ha pl a webserver egyik hiányosságán törik meg az oldalt az adatbázis kezelőről meg egyéb dolgokról nem is beszélve igen wp biztonságáról van szó de ezt is figyelembe kell venni. ha hülyeséget írtam volna akkor jelezzétek.
:mellow:
Hm. Hát nem tudom,Ti mikor alszotok meg végeztek egyéb más munkát, mert tényleg van mit serénykednetek és teszitek is,látom.
Gratulálok.Még akkor is,ha valahol értem már az F.Gy. volt “hozzám szólását” máshol a “novelláim” tekintetében
Nem itt, hanem úgy általában tényleg néha enyhén laza “presszó” hangulat van itt a Fórumon szerte,
de mindenesetre még így is NAGYON BARÃTSÃGOS és ez nagyon fontos!
Mindenképpen dicséret illet itt mindenkit. Nagyon jó, hogy vagytok és tuti,hogy nem hiába,nyugi!
Nem hízelgés. Mindig komoly vagyok.
De a biztonság miatt jöttem ide.
mert arra sem eléggé ügyelek a nagy munkalázamban és ezért is már kaptam hideget is meg meleget is.
Ha van köztetek igazán szakértője az egész informatikának meg www-nek,
én egy linknek is örülnék, amit javasolni tudna, h nézzem át a teljes netes és számítógépes biztonság tekíntetében
hol mit és hogyan állítgasson be az ember mindenre és mindenkire való tekintetben?
Eddig WinXP-n dolgoztam, de már sokan “nyaggattak” és unom is a bajait, amit nem sorolok, mert általában ismertek,
úgyhogy UBIM már van, de őszintén szólva abban sem bízok.
Sőt, igazából az egész net-et elég ingatagnak tartom mára sajnos. A LINUX-al együtt.
Szerintem sajnos annak sem kell sok és berontják De ne legyen igazam!
Mindenesetre most már igazán feltett szándékom a LINUX,
mert egyre komolyabban net-ezek és az oldalaim is éleződnek hamarosan.
Lényeg : ahhoz, h biztonságban legyenek az oldalaim is és ideát én is meg odaát más is akkor mégis mit tehetek?
Máshol is kérdezősködöm meg olvasok, és az itt meg eddigieket is megjegyzem ,
de ha vannak még több és már jól bevált módszerek egy ilyen lújzernek, (de fejlődőképes!) mint én is, szívesen fogadnám.
Köszönöm:)
Szerintem tökéletes biztonság nincs
“Tiszta fegyver nincs, csak tisztított!”
Vili.
De azért kiváncsi vagyok ,h Ti többnyire mégis mit használtok vagy hogyan.Ha nem titok.
Saját épülésemre válik minden jó tanács és tudás;)
De átnézek most ide is: Biztonsági beállítások és rések
Na,szép.Hát ott vagyok:blink:
Neti Ubuntu azért eléggé biztonságos mert frissítés az állandóan van az elején windows is biztonságos tud lenni ha megismered a rendszer mélységeit de ez igaz a linuxra linuxnál az van hogy ahány féle disztró annyi féle megoldás van. ubuntu azért elég jól dokumentált de ez igaz az összes disztróra is. a lényeg az az hogy olvas dokumentációt kérdezz fórumon meg használsd a keresőt. ismerd meg a használt szoftverek előnyeit hátrányait…stb. én mondjuk linuxon jobban szeretek dolgozni mert ha kell akkor csomagkezelőből felrakom és csak utánhangolni kell a rendszert. mindent a feladatnak megfelelően használunk mondjuk azért exploit ubuntura is van ami eléggé kernelfüggő dolog. a linux nagy előnye egyben a hátránya is az előny és hátrány egyben az hogy a forráskód elérhető és elég csúnya dolgokat lehet csinálni de ezeket a hibákat gyorsan javítják. a biztonság technika az eléggé széles dolog és eléggé mély is és néhol eléggé szürke zónás is. Biztonság technika meg web esetén pontosan mire lennél kiváncsi mert hátha tudok küldeni számodra is értelmezhető oldalakat a témában. amit tudok ajánlani az az hogy nézegesd illetve olvasgasd az adott linux terjesztés security listáját vagy iratkozzál fel rá. magyar oldalak esetén amit nagyon tudok ajánlani az a hup( http://hup.hu/ ) mondjuk nekem ubuntu alatt eléggé friss a rendszer így frissítés alig vagy egyáltalán nincsen.
Hát az eddig elhangzottakat összegezve: ÉSSZEL emberek :). Akármilyen jó lehet a rendszer, ha kinyitod a “kapukat” mások számára akkor nem sok jót várhatsz.
Másrészről az eleve átgondoltatlanul összedobált rendszereket foltozhatod amíg csak bírod…
hgrg: pontosan ahogy íród de ezek benne vannak a kockázati tényezőben.
igen végülis lehet vírusmentes környezetet létrehozni: nem kapcsolod be a gépet, nem netezel vele stb…
[off] egy kendővel a fejed letakarva berohansz az erdőbe (minél távolabb a " civilizáció "-tól [/off]
[off]Aki kardot ránt, kard által vész el … én már egész jól megszoktam, hogy max. 2 havona újra rakom a rencert. Bár az egyéni “csúcsom” két nap volt :lol: [/off]
nekem a windows is bírja 4-5 évig is akár.
hgrg annyira nem kell radikális megoldás elég ha csoport házirendel lekorlátozod a júzert a gépen. adben kitolod és akkor megy minden automatán. mondjuk egyéni júzereknél mást kell csinálni. lehet a windows is tuti biztonság ha a júzereket erősen lekorlátozzuk.
[off]Na igen, de amikor egy ProgramFiles-ba íráshoz rendszergazda jogokra van szükség akkor elég necces tud lenni. Most épp küzdök az xp-mel (még mindig) (bővebben hgrg.hu). Biztonsági frissítés vágta haza (LOL). Persze erről nem tudtam, kipróbáltam mindent, > repair install. Ami másfél-két óra után elszáll egy “software exception”-el… Viszont végtelen loopba került mivel nemtom lelőni a genyot. Mostmár viszont az is összeomlik egy Sysroot/system32/config/default-ot nem találja hibával… NEM akarok újratelepíteni… de félek az lesz belőle. De mire mindent újrakonfolok az legalább 2 hét (progikat visszarak stb)[/off]
hgrg nekem xp csak akkor csinált ilyet ha a merevlemez döglődig. nem a biztonsági frissítés vágta haza hanem az egyik nemrég felfedezett kernel rootkit. újratelepíteni nem kell elég ha csak javító telepítést csinálsz. feltéve a a particiós tábla nem csesződött el. egyébként meg képfájlba legohstolod de msnek is van saját progija erre.